sfecla rosie

•  
    • 1131 mesaje
    4 Ian 2005, 09:29
    0 0
    Va provoc la un nou topic:
    am aflat de curand cat de sanatoasa este sfecla rosie: foarte digestiva, anticanceroasa (opreste cresterea oricaror tipuri de tumori din organims), antianemica, etc. Si fiind chiar acum sezonul, m-am gandit sa facem schimb de retete cu sfecla rosie.
  •  
    • 215 mesaje
    4 Ian 2005, 10:13
    0 0
    Eu mananc la greu salata din sfecla rosie cu hrean. E delicioasa si super sanatoasa! Si ca sa-si pastreze proprietatile foarte bine nu o fierb ci o bag la cuptor si o las sa se coaca. Dureaza mai mult dar e mai sanatoasa! Hmmmm deja mi-e pofta!!! Pupici
  •  
    • 331 mesaje
    4 Ian 2005, 10:59
    0 0
    madau, dupa ce o coci (ma gandeam sa o invelesc in folie de aluminiu) cum o prepari? am ceva hrean ras si salata de genul asta fac, dar alt mod de a o gati????
  •  
    • 9835 mesaje
    4 Ian 2005, 11:49
    0 0
    Pentru tine, sedi:

http://www.avantaje.ro/index.php?a=886
  •  
    • 1946 mesaje
    4 Ian 2005, 12:11
    0 0
    iar eu mananc sfecla de la borcan, din comert, pt. ca mi-e lene sa ma duc la piata sa cumpar si s-o mai si prepar. si mananc cu orice fel de mancare, mai putin cu ciorba.
    pur si simplu sunt innebunita dupa sfecla!!!!
  •  
    • 7 mesaje
    17 Ian 2005, 10:32
    0 0
    Sfecla rosie nu-si pierde proprietatile ( pe care vad ca le stii )daca o coci... Se poate face o salata delicioasa cu sfecla coapta, curatata de coaja, data pe razatoarea mare si amestecata cu ulei de masline si otet de mere/miere, sare si - optional, hrean ras sau chimen.
    O mai poti folosi si in ciorbe de legume, taiata cubulete, da o culoare minunata zemei si daca mai si dregi ciorba cu smintina sau iaurt, iese o nebunie...
    Si sa mai stii ca toate legumele si fructele rosii sunt f. bune la improspatarea singelui.
    Sanatate & pupici
    Corina
  •  
    • 1131 mesaje
    17 Ian 2005, 12:05
    0 0
    eu chiar de curand am citit pe undeva ca poti sa o coci la cuptor direct curatata. Adica, o cureti de coja, o tai bucati subtiri, o stropesti cu ulei si o dai la cuptor. Chiar vreau sa incerc saptamana aceasta.
  •  
    • 1131 mesaje
    18 Ian 2005, 13:32
    0 0
    ...am incercat aseara...nu va recomand sa o faceti cum am scris eu mai sus!
  •  
    • 2 mesaje
    20 Ian 2005, 10:35
    0 0
    Retete de prajiturele cine stie sa faca?Sunt o *fana* a bucatariei,nu ca nu as avea si altceva de facut dar pur si simplu imi place sa gatesc .Imi place sa experimentez retete nou pe propria raspundere si sa stiti ca in proportie de 99% mi-au iesit .
  •  
    • 1131 mesaje
    20 Ian 2005, 11:26
    0 0
    prajitura cu sfecla rosie? :)))))))

poate ca ai gresit topicul.