ce pot face din branzica de vaci?

•  
    • 9 mesaje
    4 Sep 2011, 10:20
    0 0

buna tuturor :* as vrea sa va intreb, voi ce faceti din branza de vacuta? eu am si am pus-o in congelator pentru ca nu mai aveam spatiu in frigider. acum stau si ma gandesc ce pot face cu ea? nu stiu daca am facut bine ca am pus-o in congelator :( da-ti-mi niste idei,ceva, mai este oare buna sau...pot sa o arunc :( ?

•  
    • 3 mesaje
    4 Sep 2011, 12:45
    2 1
    depinde acum cat timp ai pus-o in frigider. daca branzica e proaspata poti sa o amesteci bn cu niste zahar vanilat pana obtii aproape o crema si sa-i pui pe deasupra niste fructe proaspete.
  •  
    • 1899 mesaje
    4 Sep 2011, 13:12
    3 0
    Nu-i problema ca ai pus-o in congelator, atata timp cat o folosesti in aceeasi zi cand o dezgheti.
    Eu cand am mai multa branza de vaci fac reteta asta:
    http://www.lauraadamache.ro/2008/03/placinta-cu-mere.html
    dar inlocuiesc merele cu branzica de vaci, frecata cu putin gris (daca are prea multa zeama, dar ai grija sa pui putin gris in compozitie, caci altfel se face beton). Adaugi zahar, zahar vanilat dupa gust si stafide. Poti presara putin gris si intre foi, sa mai absoarba umezeala la copt.

Mai fac saratele cu branzica de vaci, faina, putin unt, praf de copt, putina branza sarata sau cascaval, seminte de chimen. Ies foarte fragede.

Mai fac si reteta asta, numai ca improvizez: reteta clasica de negresa, si bilute de branza, amestecate cu zahar si cocos. Foarte aromate si aspectuoase. Asa trebuie sa arate:
    http://alfinuta.blogspot.com/2010/05/prajitura-de-ciocolata-cu-bilute-de.html

Sa ne spui ce te-ai hotarat sa faci cu branzica
  •  
    • 9 mesaje
    4 Sep 2011, 13:55
    0 0

mmm ce bunatate si eu care ma gandeam ca pot arunca branza ca nu mai am ce face cu ea. multumesc mult. o sa incerc reteta cu ciocolata si cocos. sper sa mi iasa, pare destul de simpla. asta o sa se intample maine.  

Acest mesaj a fost editat de către strawberry22: 4 Sep 2011, 13:56
  •  
    • 11 mesaje
    7 Sep 2011, 10:46
    0 0
    poti sa o amesteci cu ardei gras taiat cubulete, ridichi, ceapa( daca este verde este si mai bun), cateva linguri de smantana sau iaurt dupa preferinte....iese o pasta foarte buna.
  •  
    • 111 mesaje
    15 Oct 2011, 14:31
    3 0

Iti dau 2 retete delicioase si rapide. Sotul si baiatul meu la adora.

1. Budinca cu branza de vaci

Amesteci cam 400 g branza cu 5 oua, zahar dupa gust si gris cat sa se lege (nu conteaza sa pui contitati exacte...iese buna oricum) Intr-o tava de chec/ cozonac pui hartie de copt, torni compozitia si lasi cam 30 min., pana se coace. 

2. Macaroane cu branza.

Fierbi macaroanele.

Amesteci cam 500 g branza cu 5 oua, putin lapte, putina smantana (nu obligatoriu), putin gris, stafide, esenta de vanilie si zahar dupa gust.

Amesteci compozitia cu macaroanele si dai la cuptor cam 30 min

Prima reteta o gasesti si aici: http://ideipentrufemei.blogspot.com/2011/03/budinca-cu-branza-de-vaci.html , cea de macaroane urmeaza sa o pun zilele astea.