AJUTOR!!! Piscoturi IN crema???
-
0 0Dragelor, mai demult am gasit pe net o reteta de tort, la care in crema de ciocolata se adaugau piscoturi de sampanie faramitate, ca sa crema mai consistenta si mai putin dulce.
Cum chestia asta seamana foarte bine cu crema din anumite prajituri sau torturi cumparate, m-am hotarat sa incerc si eu.
Am cumparat piscoturi si am facut mai intai o proba (bine ca mi-a dat prin minte!!!), insa firimiturile (zdrobite fin si pe urma cernute prin sita) s-au intarit, iar crema rezultata parca ar fi zaharisita. Am adaugat putina apa, sa vad daca nu cumva se vor inmuia firimiturile - ei bine, NU VOR si pace!
CE SA FAC???
Oare daca mai intai insiropez piscoturile, crema se va inmuia prea tare? -
donna in state sunt si frunze de vita de vie tot la borcan ..referitor la piscoturi insiropezi piscoturile cu cafea si rom si nu baga piscoturile in crema incearca sa pui crema pe blat apoi aranjeaza pune piscoturile una linga alta insiropate si apoi crema si din nou blat apoi ca sa nu fie dulce imbraca torul in frisca ,eu obisnuiesc la cremle fierte pe aburi ,racite si pus apoi unt frecat spumos sa pun frisca batuta cam 100 g ,dar incorporezi usor crema cu frisca si nu e deloc gretoasa,pt cele care sunt in state sau canada pot pune in crema frisca ce este la cutie si este credeti-ma f buna ,sper ca am fost de folos ...numai bine tuturor in noul an Dumnezeu sa va aduca alinare si numai bucurii in suflet ,va imbratisez si va pup ...donna sper sa iti iese tortul va avea si un aspect frumos asezate piscoturile peste crema
-
colibri, multumesc de sfaturi, dar...
eu incerc sa fac o crema anume, in care SIGUR se pun piscoturi sfaramate sau o bucata de blat. In felul acesta, crema devine mai putin dulce si capata consistenta unei plastiline - asa incat inaltimea straturilor de crema poate fi facuta sa fie egala cu grosimea blaturilor.
Problema este ca reteta am citit-o demult si acum nu imi amintesc cum se procedeaza... nu stiu cum sa fac, in asa fel incat crema sa fie fina, fara sa se simta firimiturile.
Odinioara, torturile de ciocolata de la Capsa se umpleau numai cu astfel de crema. O, tempora!...
(De asemenea, in acest tip de crema se pot incorpora foarte frumos fructe confiate sau stafide insiropate.) -
donna nu stiu daca iti mai pot fi de folos poate deja e prea tirziu dar poti farimitza piscoturile si sa le inmoi cu lapte caldut dar atit cit sa fie inmuiate ,un pachet de unt frecat cu 200 g zahar ,spumos 2 linguri cu varf cacao rom 150 g nuca macinata ,eu obsinuiesc sa fac prajitura cu astfel de crema doar ca in loc de piscoturi la acesta prajitura se coc 3 foi si una se sfarama cu lapte asa cald si crema cum am spus si intradevar crema iese inalta
numai bine