ce ai gati daca ai fi in franta?

•  
    • 8 mesaje
    28 Dec 2004, 12:46
    0 0
    salut. sunt aici, in paris de aproape o saptamana: am trecut cu bine craciunul: am facut sarmale, salata boeuf, ciorba de perisoare. aici este destul de greu sa faci sarmale, adica nu ai varza murata, aici varza difera de a noastra... daca are cineva vreo solutie; astept cu nerabdare:
    as vrea sa gatesc ceva deosebit, ca pentu o sarbatoare.
    multumesc si... spor la treaba!
  •  
    • 344 mesaje
    28 Dec 2004, 13:55
    0 0
    iti recomand friptura Cafe de Paris. Banuiesc ca sunt usor de gasit ingredientele:carne de porc sau pui, cuiperci, ananas, cascaval. Prepari carnea la gratar, cand este gata pe fiecare bucata pui cateva bucatele de ciuperci(din conserva) si de ananas taiat cubulete(tot din conserva-compot)si cate o felie de cascaval. Lasi cateva minute la cuptorul cu microunde pana se topeste cascavalul.Garnitura ORICE:cartofi pai, natur, sote de legume, orez sau numai salata.
  •  
    • 8 mesaje
    28 Dec 2004, 13:59
    0 0
    mulumesc yoyo, am sa fac, cu pui, nu consum porc deloc: suna foarte bine cred ca este aspectoasa:

sa ai un an nou fericit si implinit!
  •  
    • 344 mesaje
    28 Dec 2004, 14:01
    0 0
    Si tie un an nou fericit!
  •  
    • 169 mesaje
    29 Dec 2004, 06:29
    0 0
    incearca daca gasesti varza murata tocata la borcan sau pungi de plastic ,iar pt varza dulce ca sa nu mai fie pua in apa clocotita incearcati cind faceti sarmale sa puneti la congelator varza cel putin 4 zile sau o saptamina si cind o veti pregati veti vedea ca frunzele sunt asa de moi si numai bune de facut sarmale puneti varza in apa calda sau pur si simplu o lasati sa se dezghete..intre sarmale puneti varza tocata asa cum am spus ca se poate gasi cu foi de dafin marar cimbru si felii de bacon sper ca am fost de folos ...va pupic
  •  
    • 118 mesaje
    29 Dec 2004, 15:26
    0 0
    Da' de ce tii neaparat sa mananci sarmale la Paris. De ce nu mananci fois gras sau fruits de mer, sau fromage blanc, sau curcan cu castane, sau (stai, sa ma mai gandesc un pic ....) tarta Monique, sau mille feuilles sau .... etc etc.
  •  
    • 9835 mesaje
    30 Dec 2004, 15:09
    0 0
    Da' foi de vita se gasesc acolo?
    Sarmalutele in foi de vita sunt o varianta eleganta la sarmalele in foi de varza acra.

La anu' sa pui varza la murat. Asa face sora-mea, in Canada. In primul an (pe vremea aia stateau la bloc si tineau butoiasul cu varza pe balcon) le-au batut vecinii la usa sa se planga de miros, ca atunci cand vanturau varza se simtea pana la ei.
  •  
    • 3 mesaje
    14 Ian 2005, 13:17
    0 0
    Va rog spuneti-mi si mie, ce fac cu butoiul meu de varza care a prins floare? Stie cineva o metoda?
    Multumesc