Masina de paine
-
0 0
ma tenteaza de ceva timp sa cumpar si eu asemenea jucarie .
vreau sa mananc o pita proaspata si buna zilnic.
mai fac paine, diverse seminte, rozmarin, sta mata-n coada. dar nu am timp intotdeauna sa framant si atunci cumpar .
dar nu vreau sa mai inghit atatea e-uri si amelioratori.
cand stiu ca nu am timp o programez si gata pita, cornurile,cozonacul, etc... traiasca tehnologia!
poate in functie de cum coace, as prefera sa o framante masina, sa o programez doar pe aluat ,framantat si dospit...apoi sa o bag la cuptor, normal. se poate?
care masina e mai buna? ce probleme ati avut , ce sa nu cumpar?
nu vreau bijuterie tehnica.vreau cel mai bun raport calitate/ pret :)
inca ceva.... ce fel de drojdie folositi, care faina e mai buna?
va citesc mai tarziu, o zi buna, saru'mana de informatii! :)
-
eu am primit cadou de nunta Moulinex si e foarte misto.
fac paine mai ales iarna, ca pe vara e prea cald in bucatarie si nu coc de fel.
trebuie sa respecti cantitatile, dar poti jongla cu ingredientele dupa ce iti cunosti masina. eu de exmplu puneam seminte in reteta si scadeam cateva grame de la faina
erau zile in care faceam zilnic paine, insa acum am bagat masina la dos, ti-am zis mai sus de ce
mmm mi-e dor de mirosul de paine calda
cred ca e o investitie buna.
-
si eu am masina de piine, tot moulinex, acum o folosesc mai rar, eu cu fimiu miincam ff putina piine, dar am folosit-o la greu pina acum putina vreme pt ca al meu avea nevoie de piine proaspata mereu si ii placea cea facuta cu masina.
nu mi-a placut cum a iesit facut cu masina checul, parca....
aluatul de pizza este super.
poti folosi orice fel de faina, dar e indicat sa respecti retetele, nu numai pe cele din carte.
-
...si eu am si sincer, am devenit dependenta de ea, mancam paine mai multa decat atunci cand cumpar
Este incredibila, si eu prefer sa mi-o framante sa mi-o creasca masina dupa care opresc procesul si fac baghetele de paine la mana si le coc in cuptor.
Imi plac mai mult baghetele decat painea la tava, are mai multa coaja.
Dar este teribil de greu sa ai miros de paine calda in casa si sa rezisti tentatiei sa nu rupi macar un colt.
Asa ca, daca tii la silueta ta, cumpara paine neagra de la demopan, este cea mai sanatoasa , sau intermediara si lasa masina de paine, sau vino sa ti-o dau eu pe-a mea!
Acest mesaj a fost editat de către Maricon: -
Am cumparat masina de paine acum cativa ani si sunt foarte multumita de ea. Parca este de la Domo dar nu mai stiu sigur. Mie imi place ca pot in felul asta sa pun ce vreau eu in paine. In plus este mult mai sanatoasa si mai hranitoare in comparatie cu ce pot cumpara de la brutarie. In plus am gasit o moara de la care cumparam faina de spelt (imi pare rau dar nu stiu denumirea romaneasca) si trebuie sa recunosc ca este mult mai sanatoasa decat faina normala.
Dar ce imi place cel mai mult la masina de paine este programul pentru facut aluat. Pentru prima data in viata mea mi-a iesit si mie cozonacul
Fac tot felul de aluaturi cu care inainte ma luptam de mama focului sa le fac sa creasca: aluat de pizza, gogosi, covrigi, cozonac etc etc etc.
Eu zic ca se merita sa o cumperi chiar daca nu mancati extrem de multa paine. Si nu te da batuta daca primele dati nu iti iese painea. Este ceva normal. Chiar si atunci cand respecti cu strictete gramajul tot sunt destul de multe variabile care pot influenta rezultatul final. Cea mai cunoscuta este cu cat de "umeda" este deja faina.
-
Am si eu un Moulinex si imi este de ajutor, mai ales de sarbatori. E adevarat ca dureaza cam mult (vreo 3 ore) un ciclu complet de paine standard, dar, avand in vedere ca "merge singura", nu ma deranjeaza.
N-as putea spune ca e un aparat indispensabil (ca masina de spalat rufe sau ca frigiderul) dar cu siguranta nu strica. Dupa ce prinzi miscarea, poti sa-ti permiti unele variatii. Si eu am cumparat tarate de la o moara si am incercat tot felul de combinatii. Nu mai vorbesc de ierburi si de seminte, care permit combinatii dintre cele mai diverse.
Acest mesaj a fost editat de către margarethe: -
multumesc tuturor
am gasit ceva,e ok pentru ce vreau eu.
vreau o masina sa-mi framante aluatul si sa mi-l dospeasca.atat.
e bestiala painea cu seminte, cu tarate, nuci ,smochine, busuioc..nu-ti mai trebuie altceva
eu vreau doar aluatul sa mi-l fac.sa-l intind foaie si sa-l rulez apoi. adica sa fac painici umplute cu branza, ciuperci, sunca, nebunii din astea, combinatiuni diverse
noroc ca n-am caldura in bucatarie si metabolismul ma ajuta.
sper sa nu trebuiasca sa largesc usa dupa ce mi-o cumpar
pun si link pt cele interesate. cred ca merita 200 lei
http://www.emag.ro/masini-paine/masina-de-paine-zelmer-43z011-660-w-1000-g-8-programe--pMASINADEPAINE43Z011
-
subscriu la utilitate;
am si eu o masina de paine si sunt multumita de ea; dar, _Eva, daca te gandesti ca dureaza putin procesul de framantare efectiva raportat la totalul timpului unui ciclu (care, da, e in jur de 3 ore), sa stii ca nu e chiar asa.
am incercat si eu la un moment dat, voiam blat de pizza si m-am gandit ca e mai rapid si confortabil sa il faca masina... am stat vreo doua ore, daca tin bine minte, in timp ce framantatul clasic, cu crescut cu tot, nu-mi ia mai mult de juma' de ora.
eu am Alaska parca, luata la promotie din Metro cu vreo cativa ani in urma.
oricum, painea facuta la aparat tine incomparabil mai mult si mai bine ca ca cumparata din comert

-
hau_hauuu said:
subscriu la utilitate;
am si eu o masina de paine si sunt multumita de ea; dar, _Eva, daca te gandesti ca dureaza putin procesul de framantare efectiva raportat la totalul timpului unui ciclu (care, da, e in jur de 3 ore), sa stii ca nu e chiar asa.
am incercat si eu la un moment dat, voiam blat de pizza si m-am gandit ca e mai rapid si confortabil sa il faca masina... am stat vreo doua ore, daca tin bine minte, in timp ce framantatul clasic, cu crescut cu tot, nu-mi ia mai mult de juma' de ora.
eu am Alaska parca, luata la promotie din Metro cu vreo cativa ani in urma.
oricum, painea facuta la aparat tine incomparabil mai mult si mai bine ca ca cumparata din comert

Babo, mai crosetezi? vezi ca ai scapat un ochi