Am si eu o intrebare..cu rulada

•  
    • 1105 mesaje
    23 Dec 2004, 12:42
    0 0
    Stiu ca se poate face rulada cu ciuperci si/sau cu brinza.Dar mai stiu ca aluatul respectiv este destul de dificil de facut, mai ales chestia aia cu rasucitu'cu prosopul ma cam sperie.Daca careva stie care-i secretul( si reteta)..Thanks!
  •  
    • 1105 mesaje
    23 Dec 2004, 12:43
    0 0
    Si inca ceva..eu in 1 ora plec acasa..la gatit..asa ca astept repede un raspuns...PLS!!!
  •  
    • 215 mesaje
    23 Dec 2004, 15:41
    0 0
    Mie nu mi-a iesit niciodata chestia cu rulatul cu prosopul. Asa ca de cativa ani buni in loc de rulada fac tort din clatite umplute cu diverse ( ciuperci, branza, carne, etc). Crede-ma e delicios, si super simplu de facut. Se fac clatitele, se aseaza in straturi intr-o tava ( o clatita, umplutura, si tot asa ), se ung cu ou si se dau la cuptor. Se servesc cu smantana. Unde mai pui ca reteta se limiteaza doar la imaginatia fiecaruia. Succes si sper sa-ti fi fost de ajutor!!!
  •  
    • 131 mesaje
    23 Dec 2004, 19:40
    0 0
    Nu ti-a raspuns nimeni, sper ca mai esti sa mai citesti raspunsul.
    Eu stiu ca pentru rulada (de prajitura cum am facut eu mai demult) se facea un pandispan simplu din 4 oua, se cocea in tava (iesea mai subtirel) si cand era fierbinte se punea intr-un prosop umed (prosopul nu-l mai poti folosi la altceva) si se rula in el. E destul de simplu.
  •  
    • 9835 mesaje
    26 Dec 2004, 18:35
    0 0
    Sfat: blatul de rulada nu trebuie copt prea tare, altfel se usuca si nu il mai poti rula fara sa se rupa.
  •  
    • 155 mesaje
    28 Dec 2004, 02:52
    0 0
    sivanita daca n-ai gatit de craciun rulada cu ciuperci si totusi vrei sa o incerci pentru masa de revelion uite reteta mea.
    intii ca eu urasc sa spal prosopul asa ca in loc de prosop folosesc folie de aluminiu pe care o poti unge cu un pic de margarina sau daca ai spray unt si pe urma presori niste parmesan uscat asta ca sa nu ti se lipeasca foaia de folie. pe urma se ruleaza usor .
    reteta:
    3 linguri untura; 6;inguri faina; 1 pahar de 200 ml lapte; 500g ciuperci albe; o ceapa medie; 2 linguri unt; 6 oua; patrunjel verde;optional masline cite si de care vrei tu; sare; piper;
    din untura, faina si lapte faci un sos alb mai gros pe care il dai la rece; cind e destul de rece adaugi pe rind 4 galbenuse si amesteci bine pina se incorporeaza fiecare galbenus; cind ai terminat cu galbenusele adaugi 4 albusuri batute spuma si amesteci usor sa nu se lase.ungi o tava de cuptor cu margarina sau grasime o dai cu faina si torni compozitia. o dai la cuptor la foc potrivit si o verifici sa fie coapta dar nu prea tare
    intre timp calesti ceapa cu ciupercile tocate, patrunjel, condimente dupa gust iei de pe foc si adaugi maslinele si 2 oua batute bine.
    scoti foaia de la cuptor si o rastorni pe folia deja pregatita intinzi repede compozitia sa nu se raceasca foaia si pe urma rulezi. pui din nou in tava si dai la cuptor pentru inca 5 10 minute la foc potrivit.
    pofta mare!
    imi cer scuze da nu ma pricep sa dau retete eu gatesc dupa buna mea placere si toate retetele le adptez dupa placul meu.
    un an nou cu sanatate si numai bine
    ash
  •  
    • 8 mesaje
    28 Dec 2004, 12:39
    0 0
    ce sa zic. eu nici macar nu am incercat pana acum; la fel ma sperie; adica nu inteleg cum se uleaza efectiv: chestia cu tortul mi se pare o idee buna.

succes!
  •  
    • 1118 mesaje
    28 Dec 2004, 19:20
    0 0
    Rulada se pune pe un stergar de bucatarie udat si stors bine si se ruleaza cu totul (deci si stergar si rulada) si se lasa asa impreuna pana se raceste.
    Eu am facut de multe ori rulada cu reteta de pandispan. Este foarte simpla.
    Atentie! stergarul il folositi numai la asa ceva altfel o sa aveti surpriza ca rulada are vreun gust ciudat.