ce paine iti place?
-
0 0
painea este un aliment controversat. se spune ca atunci cand romanul a descoperit franzela a mancat-o cu paine. ^.^
ce paine mancati cel mai cu placere? -
Mie imi place painea cu seminte.
In Germania am renuntat complet la orice dieta si alea cateva zile cat am stat am mancat paine la greu. Aveau vreo 10 feluri de paine la supermarketul de langa hotel, paine pe care atunci o faceau. Va dati seama cam ce miresme erau pe acolo..
La fel si gogosi, celebrele lor berlineze, am mancat zilnic cate una. -
Reteta de baza pt paine am luat-o de aici : http://retetelemamei.wordpress.com/2009/08/17/paine-de-casa/
Insa, dupa cum mi-e obiceiul
, am modificat-o putin 
In loc de drojdie uscata am pus drojdie proaspata, inmuiata in lapte caldut in locul zaharului (nu-mi place painea dulceaga), am inlocuit jumatate din cantitatea de apa cu lapte (iese parca un pic mai pufoasa), uleiul cu ulei de masline si am adaugat masline in compozitie, plus faina cat cuprinde. Am folosit robotul de bucatarie (mixerul cu palete dure pt aluat) pt "framantatul" aluatului
. Nu am folosit tava speciala pt copt, am pus painea (modelata rotund) pur si simplu in tava normala, intinsa de cuptor. E important s-o lasi la crescut si dupa ce framanti aluatul si dupa ce o pui in tava.
Cam asta e, iese o paine de casa normala
-
ciabatta in special cu ardei iute imi place,e foarte gustoasa,sau cu masline.
Acest mesaj a fost editat de către Panther: