mic dejun fara mezeluri
-
0 0
Eu si sotul meu incercam sa mancam cat mai sanatos si de aceea de o perioada am evitat mezelurile sau preparatele din carne de la magazin. Incerc sa fac tot felul de paste de uns pe paine, de la pate pana la branza cu condimente sau carne cu maioneza si de toate, dar acum s-a cam plictisit de toate. si, mai ales, zice ca ar vrea sa mai fac ceva si ce sa poata felia (cum o facea cu mezelul!). Voi ce mai serviti la micul dejun? Bine, in fara de cafea, sau cereale cu lapte (care nici acelea nu prea ii plac, e carnivor, in principiu).
-
Daca dimineata prefertati sa mancati mai consistent, puteti opta pentru umatoarele:
- omlete
- rulori din piept de pui cu oua ( infasori oul fiert in buctica de piept de pui, infingi o scobitoare ca sa stea si arunci totul in cuptor ), fiind bune si reci
- sarmalute in foi de placinta ( cumperi foi de placinta si poti utiliza diferite compozitii: carne, branza cu ceapa si marar sau ficat de pui etc, le tai si le infasori exact ca pe niste sarmale )
- pateuri cu branza sau carne
- paste cu diferite combinatii
-
Incerc sa evit mezelurile pe cat posibil, deja e cunoscut faptul ca nu sunt tocmai sanatoase (pacat ca imi cam plac, mi se par gustoase). Oricum, cred ca mai important e sa avem grija ce mancam, chiar daca asta inseamna sa nu ne facem toate poftele. Am inteles ca dr. Menci a scris un volum despre cum sa gatim cat mai sanatos, facand in acelasi timp economie, pentru ca alimentele cele mai sanatoase nu sunt neaparat scumpe. Volumul se gaseste joia asta la chioscuri cu Gazeta Sporturilor.
-
- oua (omleta, oua ochiuri cu branza razuita, oua fierte, etc...)
- checuri sarate (cu legume, peste, sunca, branza, carnaciori)....se pot pregati cu o seara inainte
- salata cu ton
- croque monsieur (paine, jambon, branza, unt)..la cuptor sau la microunde
- piept de pui la cuptor sau gratar eventual cu un sos de fructe uscate (prune, caise, curmale, smochine, etc...)
- mic dejun "dulce" : croissant, dulceata, unt, ciocolata, fructe, lapte, ceai, miere, etc -
andreeaiovici said:
Incerc sa evit mezelurile pe cat posibil, deja e cunoscut faptul ca nu sunt tocmai sanatoase (pacat ca imi cam plac, mi se par gustoase). Oricum, cred ca mai important e sa avem grija ce mancam, chiar daca asta inseamna sa nu ne facem toate poftele. Am inteles ca dr. Menci a scris un volum despre cum sa gatim cat mai sanatos, facand in acelasi timp economie, pentru ca alimentele cele mai sanatoase nu sunt neaparat scumpe. Volumul se gaseste joia asta la chioscuri cu Gazeta Sporturilor.Esti sigura ca acum joi va fi?
Va multumesc tuturor pentru idei, poate mai mentinem sus topicul cu postari din experienta fiecaruia. Am sa incerc in curand acea placinta cu ficatei de pasare. Saptamana aceasta vreau sa incerc sandvis cu carne de pasare fiarta si tocata+maioneza (carnea poate am sa o prajaesc putin inainte). Ce ziceti?
-
Pai oo umplute, niste ciupercute prajite, cascaval pane, o rosie.
Paine cu unt si cu p ateu, cu almette, baghete de mozarela la cuptor.
Sunt niste baghete cu tot felul de minunatii pe ele, ce le bagi 10-15 minute la cuptor si sunt bune.
Io am descoperit nenorcitul ala de unt de arahide si e criminal. -
In general daca avem putin timp facem niste oua cu salata sau sandvisuri calde la cuptorul cu microunde. Daca avem mult timp (de obicei in weekend ca in rest suntem pe fuga) bruschete sau ceva mai complicat.
Daca trebuie sa fugim in 5-10 minute, ceva ramas de cu o seara inainte
Un sufleu de paste, niste legume sotate, etc. Sau in cel mai rau caz cateva tartine cu pate vegetal sau cascaval/branza burduf/ce se mai gaseste.
Si al meu e carnivor (eu am renuntat de cateva luni asa ca a lasat-o si el mai moale cu carnea), dar eu mananc destul de des fulgi de ovaz (sau combinate ovaz/grau/secara etc) cu iaurt, cateva stafide sau o lingurita de dulceata. E super combinatia.
Acest mesaj a fost editat de către InnerGlow: