O reteta buna de tort!

•  
    • 85 mesaje
    13 Dec 2004, 14:02
    0 0
    Va rog sa ma ajutati cu niste retete pt. tort. As vrea cat mai multe pt. ca sa am de unde sa aleg. M-am saturat de cele clasice pe care le faceam de ziua mea! Va multumesc.
  •  
    • 37 mesaje
    17 Dec 2004, 20:35
    0 0
    Buna, vezi ca retete de tort sunt la topicul "ce gatim azi" de la gastronomie. Pupici si spor la cautat.
  •  
    • 37 mesaje
    17 Dec 2004, 20:37
    0 0
    Restific: "Ce gatim maine". Ei, scuze. Am capul in sac.
  •  
    • 364 mesaje
    4 Ian 2005, 15:15
    0 0
    Dar un tort bun bun, de ciocolata?
  •  
    • 9835 mesaje
    4 Ian 2005, 17:20
    0 0
    Eu anul asta am facut un tort-experienta, care, din fericire, a iesit foarte bun.

Am facut blatul din aluat de pandispan. L-am lasat sa se raceasca, apoi l-am taiat in 2 felii.
    Am facut un sirop pe care l-am aromat cu esenta de rom si inka (nessul nu are aroma asa placuta ca inka, iar cafea nu aveam in casa) si am insiropat blaturile. Cu siguranta, cafeaua e o varianta mai buna.

Crema am facut-o din crema de ciocolata primola, in care am adaugat biscuiti de-aia sfaramiciosi (petit beurre), pisati fin de tot. Am amestecat bine, ca sa nu se simta firimiturile de biscuiti. Pe urma am pus in crema stafide puse la inmuiat cu o zi inainte, in sirop de zahar cu multa esenta de rom.

Am montat cele doua blaturi, cu un strat gros de crema la mijloc.
    Am acoperit tot tortul cu un strat subtire de crema (de-aia din borcanel, fara praf de biscuiti in ea).
    Am imbracat marginile tortului cu nuci tocate marunt.

Am batut frisca, i-am pus intaritor si apoi am ornat din belsug fata superioara a tortului. Deasupra, am asezat fructe dintr-un comport asortat.
  •  
    • 1478 mesaje
    8 Ian 2005, 23:22
    0 0
    o crema buna dar cam grea iese din 2 plicuri, budinca de cacao+lapte (ca pentru crema),o ciocolata menaj care se topeste ,un plic de stafide si nuci tocate marunt si prajite un pic(eventual putin rom,zahar..etc dupa gust).blat se poate lua din comert.la ornare se pune frisca,ciocolata rasa alba sau neagra,nuci tocate,etc...
  •  
    • 169 mesaje
    9 Ian 2005, 06:43
    0 0
    tort cu crema de nuca
    tortul se face normal depinde de marimea formei de tort ,sau un blat de tort cu miez de nuca
    eu fac din 10 oua pt ca am o tava mare tort,10 linguri zahar 7 linguri nuca si 5 faina..se bat albusele spuma si se adauga zahar apoi pe rind galbenusele, apoi nuca si faina se incorporeaza usor si se pune i ntava unsa si tapeta cu faina ,se poate coace si in cratita..
    creama
    250 g zahar se fierbe cu 100ml apa pina se topeste zaharul se adauga 200 -250 g nuca macinata se fierbe un pic si se raceste..un pachet mare de unt se amesteca si se pune putin cite putin nuca racita se amesteca pina cind crema devine albicioasa si cu cit va fi mai amestecata cu atit va creste si crema
    se adauga rom sa se simta gustul bine de rom sau esenta de rom ..ca sa fie mai pufoasa eu pun si un pic de frisca in crema incorporez bine si apoi tai blatul rece in 3 fac un sirop din apa un pic de zahar o vanilie rom sau esenta de rom si insiropez bine tortul
    se paote face blat si i ntava dreptunghiulara daca tava e mare si se taie in doua pe lungime ,apoi celeltate doua bucati din nou le taiem si va rezulta un tort dreptunghiular care se poate decora frumos cu ciocolata facind un portativ cu cheia sol cu note sau frunzulite de ciocolata ..
    aceste frunzulite eu le fac taind carton apoi ung un pic cu unt si intind
    apoi ciocolata topita las la rece si iau jos apoi fac nervuri pe funzulite
    si tot asa pun ciocolata si apoi rad in asa fel sa imi iese fisie mai linga pe care u rulez dind forma de trandafir ...v-am dat citeva idei sper ca am fost de folos