cum se prepara? help, va rog!!

•  
    • 175 mesaje
    12 Dec 2004, 16:58
    0 0
    va salaut cu drag, fetelor!
    as vrea sa pregatesc friptura de iepure sau caprioara si nu stiu cum anume... stiu ca se pun ingrediente mai speciale cum ar fi vinul pt friptura de iepure.. dar mai mult n-am habar.. poate se gaseste cineva care ma poate lamuri: cat timp la cuptor, la ce temperatura, mirodenii... etc!!!
    hai, ca stiu cat de gospodine sunteti!
    multumesc!
    pupici!
  •  
    • 524 mesaje
    13 Dec 2004, 17:37
    0 0
    Mai intai lasi carnea o noapte in: apa rece+vin rosu+piper+dafin+cimbru, pt a iesii din ea sangele acela vanat specific vanatului si pt. a se fragezii.
    Apoi o pui la cuptor cu putina apa si ulei...si o intorci de pe o parte pe alta si o stropesti cu vin rosu. In sucul format arunci cateva foi de dafin si piper. Cand e aproape gata, torni peste ea suc de rosii si potrivesti de sare.
  •  
    • 199 mesaje
    14 Dec 2004, 19:47
    0 0
    In marinada pentru orice vînat se pun :
    -morcovi rasi
    -ceapa taiata în rondele
    -foi de dafin
    -piper boabe
    -coriandru boabe
    -cuisoare
    si bineînteles vin rosu
    Nu se pune sare, friptura se sareaza numai la sfîrsit, altfel se întareste. Se face la foc mic, timp îndelungat, (cîteva oer, doua, trei, depinde de cantitate). Se poate acoperi tava complet cu o foaie de aluminiu astfel încît sa se patrunda încet si sa fie frageda.
  •  
    • 175 mesaje
    14 Dec 2004, 20:01
    0 0
    multam fain, fetelor!

sa aveti cele mai frumoase sarbatori alaturi de cei dragi!!!
  •  
    • 9835 mesaje
    14 Dec 2004, 23:23
    0 0
    E important sa bagi carnea in cuptorul bine incins, la foc mare, ca sa prinda repede o crusta care sa nu lase sucul sa iasa din carne, in timpul ramas pregatirii. Dupa ce se formeaza crusta, acoperi cu folie de aluminiu si dai focul mic/mediu. Spre sfarsitul prepararii, dai folia la o parte, ca sa se rumeneasca frumos carnea.

NU trece peste etapa de marinare sub nici o forma, daca vrei sa puteti manca friptura de vanat.
  •  
    • 421 mesaje
    15 Dec 2004, 09:47
    0 0
    Fetelor eu mai stiu ca dupa ce carnea e marinata si gata de bagat la cuptor se fac in ea niste grestaturi mici din loc in loc in care se baga usturoi si slanina ca sa ii dea un gust mai bun...
  •  
    • 9835 mesaje
    15 Dec 2004, 18:58
    0 0
    Oh, da, mniam-mniam!... si daca slaninuta e nitel afumata, e si mai bine! (Ma refer la caprioara, ca iepure n-am mancat niciodata.)