cum se prepara? help, va rog!!
-
0 0va salaut cu drag, fetelor!
as vrea sa pregatesc friptura de iepure sau caprioara si nu stiu cum anume... stiu ca se pun ingrediente mai speciale cum ar fi vinul pt friptura de iepure.. dar mai mult n-am habar.. poate se gaseste cineva care ma poate lamuri: cat timp la cuptor, la ce temperatura, mirodenii... etc!!!
hai, ca stiu cat de gospodine sunteti!
multumesc!
pupici! -
Mai intai lasi carnea o noapte in: apa rece+vin rosu+piper+dafin+cimbru, pt a iesii din ea sangele acela vanat specific vanatului si pt. a se fragezii.
Apoi o pui la cuptor cu putina apa si ulei...si o intorci de pe o parte pe alta si o stropesti cu vin rosu. In sucul format arunci cateva foi de dafin si piper. Cand e aproape gata, torni peste ea suc de rosii si potrivesti de sare. -
In marinada pentru orice vînat se pun :
-morcovi rasi
-ceapa taiata în rondele
-foi de dafin
-piper boabe
-coriandru boabe
-cuisoare
si bineînteles vin rosu
Nu se pune sare, friptura se sareaza numai la sfîrsit, altfel se întareste. Se face la foc mic, timp îndelungat, (cîteva oer, doua, trei, depinde de cantitate). Se poate acoperi tava complet cu o foaie de aluminiu astfel încît sa se patrunda încet si sa fie frageda. -
E important sa bagi carnea in cuptorul bine incins, la foc mare, ca sa prinda repede o crusta care sa nu lase sucul sa iasa din carne, in timpul ramas pregatirii. Dupa ce se formeaza crusta, acoperi cu folie de aluminiu si dai focul mic/mediu. Spre sfarsitul prepararii, dai folia la o parte, ca sa se rumeneasca frumos carnea.
NU trece peste etapa de marinare sub nici o forma, daca vrei sa puteti manca friptura de vanat.