Educatia alimentara a copiilor
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
5 Dec 2004, 00:290 0V-ati gîndit ce importanta CAPITALA are educatia alimentara pe care o facem copiilor nostri, înca de mici ?
In Franta (nu vorbesc de celelalte tari, ca nu cunosc), 20% din copii sînt obezi. Si asta din cauza faptului ca parintii nu i-au educat în materia alimentatiei. Medicii sînt alarmati.
Cînd fac cumparaturi în supermarket, pîna sa-mi vina rîndul la casa, ma uit în jur sa vad ce cumpara celelalte femei, în jurul meu. De regula, cînd e o famile de grasi la coada, daca te uiti ce cumpara, întelegi de ce. Nu va fac lista. Industria agro-alimentara e de vina pe o parte, mamele au si ele cea mai mare parte din vina. Cedeaza tuturor poftelor si capriciilor.
Eu am fost f. vigilenta în aceasta privinta : nu bomboane, nu coca-cola, nu sucuri chimice, nu biscuiti si tot ce cuprinde acest capitol. Exceptii au existat, la o aniversare, la o invitaitie, dar regula ramînea regula ! Numai produse facute în casa, pîine buna cu unt, lapte, fructe, legume si apa. La masa nu se bea altceva decît apa. Un mic dejun sanatos, copios, cu suc natural de portocale. Un prînz, o gustare la ora 4 (pîine proaspata cu ciocolata) si un dineu. N-am avut probleme, baiatul e mai sclifosit (adica nu-i place aia, nu-i place cealalta, nu tu peste, nu tu salata). Dar nu-i vezi cu chewingumul în gura, bomboane prin buzunare si tot felul de dulciuri daunatoare. Le-am creat obiceiul de a nu aprecia astfel de produse si nici nu-i tenteaza si nici nu le place. E suficient de mici, sa-i obisnuiti a le spune NU, nu-i bun pentru sanatate, vei face carii, vei fi obez, sînt multe chimicale în ele etc. si sa stiti ca-si însusesc lectia. Si veti avea copii frumosi si sanantosi.
Înapoi la: Forum » Gastronomie