Ceaiul
-
0 0
Hello, girls
De ceva vreme m-am hotarat sa trec de la cafea la ceai si in genere, sa fac un fel de "cura de ceai" - verde, negru, cu fructe, Ice Tea. Am tot citit peste tot de beneficiile ceaiului si voiam sa va intreb ce efecte are asupra voastra, ce ceaiuri stiti/beti, ce se poate prepara in casa si ce va place sa cumparati.
Acum ca (speram) va veni caldura, ma gandesc sa-mi fac provizii de Ice Tea si sa-l savurez cu gheata si eventual cu bucatele de fructe in el.
-
ceaiurile de plante sunt cele mai sanatoase, apoi ceaiul verde si negru care sunt si ele recunoscute pt calitatile lor.
Ice Iea nu este un ceai propriu zis este un amestec obtinut chimic cu arome de fructe, zaharine, etc. Asta este cel mai periculos si nu este recomandat decat ocazional.
Poti sa-ti faci tu in casa ceai de fructe sau plante, sa-l indulcesti un pic si sa pui gheata peste el, este si sanatos si racoritor. -
Buna EMMZ, eu de cateva luni beau ceaiuri... dar ca sa le fac cat mai gustoase le combin: ceai verde cu miere si suc proaspat de lamaie, ceai negru cu scortisoara si miere sau pur si simplu ceai de musetel cu miere si lamaie.le poti bea calde sau reci cu gheata. ceaiurile lichide din comert au multe chimicale,contin coloranti chimici si multe e-uri pt indulcit. O zi frumoasa!
-
Emmz said:
Hello, girls
De ceva vreme m-am hotarat sa trec de la cafea la ceai si in genere, sa fac un fel de "cura de ceai" - verde, negru, cu fructe, Ice Tea. Am tot citit peste tot de beneficiile ceaiului si voiam sa va intreb ce efecte are asupra voastra, ce ceaiuri stiti/beti, ce se poate prepara in casa si ce va place sa cumparati.
Acum ca (speram) va veni caldura, ma gandesc sa-mi fac provizii de Ice Tea si sa-l savurez cu gheata si eventual cu bucatele de fructe in el.
Mmm.... eu beau si Ice Tea mai ales din cauza ca la munca nu prea am timp sa ma deplasez de pe scaun sa-mi fac ceai. Plus ca tot timpul sfarsesc prin a pune tone de zahar (5 la o cana gen!!!). Mai imi luam intr-un timp ceai la pliculet pentru ca se facea repede, dar nici ala nu mi se pare cel mai sanatos din lume si nici atat de gustos. Cel putin nu cel simplu - negru, verde (again, ca sa le beau puneam zahar la greeeu). Oricum zilnic beau apa, ceai si cafea. Tinand cont ca nu abuzez de niciuna cred ca-i ok.
Se facuse mai demult un studiu despre faptul ca e o anumita cantitate de ceai indicata pe zi, ca mai mult poate sa faca rau... stie cineva de el? Voiam sa fac o dieta cu ceaiuri de tot felul (pentru detoxifierea organismului), dar n-as vrea sa-mi dau peste cap organismul crezand ca-l ajut.

-
Multumesc pentru sfaturi si idei

Mioara, ceaiul negru cu scortisoara imi suna deja delicios, n-am incercat dar imi fac cu prima ocazie
Aneeri, si eu sunt la fel cu zaharul!!
Si eu beam zilnic cafea, insa as vrea sa renunt treptat si sa o inlocuiesc cu ceai. Intr-adevar si eu am citit studii despre beneficiile ceaiului si de-aia am luat si hotararea asta. Nu stiu insa in ce cantitati devine prea mult 
Mie-mi plac Ice Tea-urile din comert. Unele sunt racoritoare si au gust foarte bun, merge sa iei o cutie si sa-ti potolesti setea cand e cald afara.
Acest mesaj a fost editat de către Emmz: