Gastronomie din Franta....
-
0 0....va intereseaza ? Daca da spuneti !
Am cîteva retete de rupeti gura tîrgului !... -
Hi, Betty! Pe mine ma intereseaza chiar foarte mult curcanul umplut care se face pe-acolo de Craciun si eventual daca poti poate si vreo reteta de buche de Noel.
Eu ma mai uit pe meilleurduchef.com si mai iau si de-acolo, unele sint chiar misto...
poate si vreo reteta de salata specific frantuzeasca, pentru ca stiu ca sint foarte usoare si excelente.
TIA!
Nicole -
OK fetelor ! Nici nu ma asteptam la asa succes ! Tocmai voiam sa ma culc si ma duc în birou sa închid computerul, cînd colo... Ce vad ? Mesaje de la voi !
Deci va dau retete (verificate de mine)pentru sarbatori, cu toate explicatiile si mai cu seama...usor de facut si delicioase ! Deci pe mîine, vreo doua trei si saptamîna viitoare altele, ca în week end ma stîng ai mei de gît daca stau pe net. Bonne nuit ! -
Buna fetelor !
Voi scrie fiecare reteta la un nou topic ca sa o puteti regasi usor si imprima.
Voi începe cu clasicele, cele care se transmit din mama în fiica.
Le voi alege pe cele ale caror ingredinete le gasiti în Romania. Asta e dificultatea majora.
Deci iata o mica lista pe care o voi îmbogati pe masura ce mai înaintez în prospectii :
"Foie gras" de rata (pâté din ficat gras de rata)
"Chaud-froid" din piept de pasare
"Curcan umplut cu garnitura de castane si mere".
"Cocktail de raci (crab, creveti)"
"Quiche (tarta) cu hribi si smântîna"
"Tarta cu somon afumat"
"Cake sarat cu masline" (pentru aperitiv)
"Kulibiac de somon"
"Bûche aux marrons - castane"
"Gâteau - prajitura - à la Grenoble"
"Crèpes Suzette" (clatite)
"Escalopes de ficat de vitel à la florentine"
"Blini cu somon afumat si smîntîna"
Si mai vedem (salate de tot felul, "canapés" - pentru aperitive, sosuri, pureuri de tot felul, terine si pateuri din legume, carne si peste etc. etc. etc.
Incep cu "Foie gras de canard".