Aperitive pentru petreceri

•  
    • 35 mesaje
    14 Mar 2011, 16:14
    1 0

Hello, hello tuturor

In curand voi da o petrecere de casa noua si as vrea sa pregatesc gustarele si aperitive pentru oaspeti. Pana acum, m-am gandit sa cumpar cateva rontanele, snacks-uri, etc si sa pregatesc sosuri cu iaurt, usturoi si verdeturi sau din rosii coapte cu ceapa. Voi mai pregati probabil, un chec aperitiv pe care l-am mai mentionat pe aici pe forum si am mai gasit pe net o reteta din pasta de cartofi, pe care o pui la cuptor si ies niste "bezele" care par foarte haioase si gustoase.  

Voi ce pregatiti? Ce retete stiti, sa arate si bine, sa fie colorate, haioase, si mai presus de toate, bune sa-ti lingi degetzelele? Daca aveti si sugestii de dulciuri sau doar de prezentare, sunt binevenite! 

E.

•  
    • 3216 mesaje
    14 Mar 2011, 16:38
    0 0

poti face salate, gasesti pe net retete pentru toate gusturile.

eu ma dau in vant dupa telina cu morcov, eventual mar, rase, legate cu putina maioneza;

mai poti face vinete - cu sau fara maioneza, cum preferi (noi puneam toamna la congelator vinete, in pungute, prind bine la ocazii); oua umplute (mie ouale imi plac cu un sos juma' maioneza, juma' smantana mai groasa).

mai poti pune pe scobitori cubulete de cascaval, feliute de diverse mezeluri si in varf o maslina; infipte in ceva mai mare. sau poti face rosii umplute cu o pasta de branza.

referitor la sos, eu mi-am propus sa incerc un sos de ananas (am gasit pe net o friptura de pui cu ananas, am incercat-o, in loc de pui cu curcan; ne-au placut carnea si sosul dar nu ne-au placut bucatile de ananas - au prins un gust cam ciudatel).

nu bag mana in foc ca iese bun, desi ar trebui.

mi-am propus sa-l faca asa: doua bucati ananas proaspat, le curat, le rad si le storc temeinic;

adaug una-doua lingurite sos de soia, vreo doua de zahar brun (imi plac mancarurile dulci) si zeama de la o bucatica rasa de ghimbir cam cat o nuca ma gandesc sa fie bucatica).

eventual si putina faina, sa-l lege; eu evit faina in mancare asa ca poate o sa pun niste smantana.

iese o aroma interesanta si exotica, din amestecul parfumului ananasului cu al sosului de soia si al sucului de ghimbir.

Acest mesaj a fost editat de către hau_hauuu: 14 Mar 2011, 16:38
  •  
    • 3741 mesaje
    14 Mar 2011, 20:58
    0 0
    Mie imi plac ouale umplute pateu si puse intr-un sos cu mustar. Nu ma pricep cum e facut, dar am mancat la cineva si a fost fooaaarte bun.
    Salata de beof, orientala, greceasca, tarte cu icre, pateu, crema de branza, saleuri si chestii micute cred ca ar fi ok.
  •  
    • 35 mesaje
    15 Mar 2011, 14:35
    0 0
    Eu imi propusesem sa fac tot felul de lucrusoare mici si colorate, chestii micute, cum ai spus tu, Miruna.

Hau, suna foarte bine ce spui tu. Sosul de ananas o sa-l incerc clar, nu pentru petrecere ci la o cina, zilele astea. Din pacate, mie nu-mi plac vinetele si nu stiu daca si voi sunteti la fel, dar nu pot pregati ceva ce mie nu-mi place Ouale umplute sunt o idee excelenta. Si chestia cu scobitorile am mai facut-o acum mult timp, am invelit o varza in staniol si le-am infipt acolo, cred ca o sa repet experienta

Voi lua tortilla, chipsuri, saratele, crakers si voi face un mare platou cu snacks, eventual cu cateva castronele mici cu diverse sosuri colorate in mijloc, voi face oua umplute, tartine pe felii de baghete cu icre sau crema de branza si ma mai gandesc la restul. Mai raman de facut cateva dulciurele simple si usoare.

Multumesc mult, fetelor si daca mai aveti alte idei, bring them on! Ma simt gata de actiune
  •  
    • 299 mesaje
    15 Mar 2011, 14:41
    0 0
    Poti gasi in supermarketuri aperitive de tot felul.
  •  
    • 3216 mesaje
    15 Mar 2011, 16:12
    0 0

Emm, ne zici si noua reteta pentru pasta de cartofi si cum se fac bezelele alea din ea? ca suna interesant

mai poti face chiftelute, un platou cu branzeturi de diverse tipuri...

•  
    • 3741 mesaje
    15 Mar 2011, 17:21
    0 0
    Dulciuri poti face bombone raffaello care sunt foarte usor de facut si sunt dementiale!
    Reteta aici: http://gospodini.blogspot.com/2008/03/rafaelo-raffaelo-raffaello.html

Eu fac si minitarte ori ca aperitiv, ori umplute cu crema de vanilie si pe deasupra pun fructe. Mai fac si cupcakes care se fac extrem de usor si sunt pur si simplu delicioase.

As vrea si eu reteta pentru paste de cartofi.
  •  
    • 2297 mesaje
    15 Mar 2011, 18:47
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 5188 mesaje
    17 Mar 2011, 18:24
    0 0
    ce idei bune, fetelor! :0 mie mi-a placut mult ideea cu varza invelita in staniol in care se infig scobitori. suna haios.

ce idei mai aveti de decoorare, ceva inedit si de efect?
  •  
    • 35 mesaje
    19 Mar 2011, 13:10
    2 0
    http://edithfrincu.blogspot.com/2008/03/aperitiv-din-cartofi.html

Buna fetelor! Aici am gasit eu reteta si mi s-a parut excelenta! Daca incercati sa-mi spuneti si mie rezultatele