Rontaieli
-
0 0
Ce retete stiti de snacks bune de rontait seara la un film, intre mese, etc? Eu de ceva vreme imi cumpar chipsuri si crantan in fata televizorului. Am incercat sa-mi fac dar ba imi ies prea subtiri, se lipesc, ies prea moi... Si mai pap covrigei si saratele. Voi?
-
Eu nu cumpar mancare la punga gen chipsuri, snaksuri, dar fac foarte des saratele, cu seminte de chimen.
Am mai facut un fel de salatini, ca niste biscuiti crocanti, dar se cam intaresc peste cateva zile, sunt buni cand sunt proaspeti. Pe deasupra ii presar cu sare grunjoasa, sau cu mac sau cu rozmarin (nu cu toate o data
). Daca iti place poti pune boia iute, praf de usturoi sau susan.
Reteta e simpla: 250 gr faina
120 gr apa
30 gr ulei masline
8 gr sare
1 lingurita zahar
8 gr drojdie proaspata
Se framanta, se lasa la crescut ora- o ora jumatate, se intinde foaie subtire si se taie cu rotita patratele. Se presara cu ce vrem si se da la cuptor 20 min la 170 grade.
Acest mesaj a fost editat de către Dora-Minodora: -
nu stiu despre ce reteta de pateuri vorbea mihaela, insa o varianta rapida e sa faci cu aluat foietaj din comert cu toate minunatiile de umpluturi care iti trec prin minte. insa gustarile astea cam ingrasa

o varianta cu ceva mai multe beneficii la categoria „rontaneli” sunt fisticul si semintele (alea crude in special, dar papilele mele le prefera pe alea prajite
).