Rontaieli

•  
    • 35 mesaje
    2 Mar 2011, 18:14
    0 0

Ce retete stiti de snacks bune de rontait seara la un film, intre mese, etc? Eu de ceva vreme imi cumpar chipsuri si crantan in fata televizorului. Am incercat sa-mi fac dar ba imi ies prea subtiri, se lipesc, ies prea moi... Si mai pap covrigei si saratele. Voi? 

•  
    • 4034 mesaje
    3 Mar 2011, 11:23
    0 0
    stii ca rontaitul asta nu e sanatos deloc..indiferent ce ai rontai.e bine sa ai doua gustari pe zi dar sa fie intre mese ca sa ti educit cumva organismul..
  •  
    • 1899 mesaje
    4 Mar 2011, 17:46
    0 0

Eu nu cumpar mancare la punga gen chipsuri, snaksuri, dar fac foarte des saratele, cu seminte de chimen.

Am mai facut un fel de salatini, ca niste biscuiti crocanti, dar se cam intaresc peste cateva zile, sunt buni cand sunt proaspeti. Pe deasupra ii presar cu sare grunjoasa, sau cu mac sau cu rozmarin (nu cu toate o data ). Daca iti place poti pune boia iute, praf de usturoi sau susan.

Reteta e simpla: 250 gr faina
    120 gr apa
    30 gr ulei masline
    8 gr sare
    1 lingurita zahar
    8 gr drojdie proaspata
    Se framanta, se lasa la crescut ora- o ora jumatate, se intinde foaie subtire si se taie cu rotita patratele. Se presara cu ce vrem si se da la cuptor 20 min la 170 grade.

Acest mesaj a fost editat de către Dora-Minodora: 4 Mar 2011, 17:47
  •  
    • 1352 mesaje
    9 Mar 2011, 12:30
    0 0
    Nachos cu sos salsa.Dar sos preparat in casa,nu cumparata la borcan.
  •  
    • 6 mesaje
    9 Mar 2011, 13:43
    0 0
    pateuri facute in casa cu ciuperci, sunca si cascaval
  •  
    • 35 mesaje
    9 Mar 2011, 17:28
    0 0
    Mm, buni si nachos dar prefer mai mult gustul de cartofi. Pateuri, eheh... sunt usor de facut?
  •  
    • 5144 mesaje
    10 Mar 2011, 18:01
    0 0
    nu stiu despre ce reteta de pateuri vorbea mihaela, insa o varianta rapida e sa faci cu aluat foietaj din comert cu toate minunatiile de umpluturi care iti trec prin minte. insa gustarile astea cam ingrasa
    o varianta cu ceva mai multe beneficii la categoria „rontaneli” sunt fisticul si semintele (alea crude in special, dar papilele mele le prefera pe alea prajite ).
  •  
    • 13910 mesaje
    11 Mar 2011, 00:20
    0 0

io, la capitolul "rontaieli" in fata televizorului, prefer fructele : am castronul special pt ele -prefer merele, dar pe linga cuburile de mar, uneori mai pun o para, o portocala.......ce-o mai fi!

•  
    • 35 mesaje
    14 Mar 2011, 15:36
    0 0
    Fisticul imi place si mie. As mai enumera migdalele si caju-ul. Depinde de ce rontaieli am pofta
  •  
    • 5609 mesaje
    30 Mar 2011, 07:55
    1 0
    Indicat este sa nu rontai nimic fainos mai ales seara. Devine un obicei si in ani devine boala grea.
    Daca-i musai sa rontai ceva incearca: morcovi, mere, castraveti, floricele de porumb fara unt
  •  
    • 18 mesaje
    6 Mai 2011, 16:57
    0 0
    Mie-mi plac la nebunie batoanele cu susan! Nu ma pot opri!! Cand ma uit la un film rontai floricele (prietenul meu prefera seminetele, dar mie nu prea-mi fac bine), iar la birou mai rontai alune si cateodata snacksuri! Cu gatitul nu le am :">!