Ce mancam in pauza de masa?
-
0 0
Unde dam fuga cand se face 1:30? Aveti pe langa servici chioscuri cu papa bun, va cumparati ceva rapid sau va luati la pachet?
-
eu imi iau pachet de acasa; rar se intampla sa comand de la vreo firma de catering din zona, care si aduce mancarea... am colegi care comanda zilnic, sau aproape, dar... eu am ceva fixuri de la o vreme (numai ce mi-am "salvat" reteta de cascaval de casa si mi-am propus s-o incerc la sfarsitul saptamanii).
cand apuc sa gatesc ceva pentru pachet imi iau la caserola, cand nu, imi iau sandvich-uri.
chiar ma gandeam sa deschid topic in cautare de idei de pachet (pentru baiat, la scoala, pt pauza de la 10,20). dar poate sare vreun iepuras aici pe topicul tau

Acest mesaj a fost editat de către hau_hauuu: -
Era dragut cand stateam cu mama si-mi facea ea pachete dimineata. Yummm! Altfel, mi se pare ingrozitor sa ma trezesc mai devreme de 7 pentru a-mi face pachete
. @hau_hauuu nu stiu cum poti sa faci atatea dimineata :">.
Intr-un timp comandam la pranz, insa bugetul mi s-a redus semnificativ in ultimul an, asa ca prefer sa-mi cumpar diverse de la magazinul de langa munca. Grisine, sticks-uri, chipsuri, croissante, cate si mai cate
!
Acest mesaj a fost editat de către Aneeri: -
Miru, cum faci bre painea umpluta?
sunca incerc sa evit, v-am zis ca m-au palit fixurile de la o vreme... incerc sa gatesc/mancam cat mai sanatos,mai ales copilul.
cu regret va anunt ca pana si salamul ala crud-uscat, Sibiu sau tip Sibiu, care credeam eu ca e ok, e plin de conservanti

m-am dereglat, lecturez etichetele la magazin de zici ca am gasit cine stie ce harta a comorilor

Mai degraba comand, rar cand imi iau ceva de acasa, azi am senviciurile facute de aseara, altfel de dimineata nu am timp, chiar am mancat sunca si am baut un ceai bun. Dar ce este bine este faptul ca imi iau fructe la mine. Deseori am stat si m-am intrebat, fructele astea pe care le cumparam noi in ziua de azi de la magazin mai sunt asa de sanatoase stropite cu tot felul de chimicale?
-
Iei o paine de la chiosc (franzela), ii tai coltul si-ti indesi degetele in ea pana scoti tot miezul. Pui intr-un castron rosii, branza, castraveti murati, in fine, ce-ti place tie, apoi pui miezul si torni peste compozitie niste branza topita d'aia la baton ca sa se prinda compozitia. Bagi maclavaisul inapoi in paine si dai totul la frigider.
Felia de paine va arata cam asa: http://i0.data.babyonline.ro/B86721A571CCCF28716D59BF4463ED672/paine.jpgPs: In loc de sunca poti sa pui piept de pui.
Acest mesaj a fost editat de către miruna09: -
suna bine, Miru

daca inlocuiesc branza topita (cica nu e buna) cu unt, inauntru pun cascaval sau branza putin sarata si niste pui sau curcan (vad eu cum il prepar, eventual pulpa dezosata la gratar sau teflon, tocata fin sau operata cu blender-ul) si in loc de paine pun o chifla sau un corn, sa nu mai tai si sa muste direct din ea copilul, ar merge de pauza de masa la scoala.
multzam de idee.
-
Eu mai fac si de astea foarte des, dar le umplu cu ciuperci (de alea de padure, nu de kaufland) si cascaval.
http://adamache-laura.blogspot.com/2008/10/girandole-alla-mozzarella-spirale-de.htmlPs. ciupercile facute la mixer si calite in putin ulei de masline aromatizat cu un usturoi. (usturoiul trebuie scos in cateva minute, sa nu devina amar).
Acest mesaj a fost editat de către Dora-Minodora: -
super, Dora

m-ai trimis pe site-ul Laurei Adamache si acum m-a prins (iar) microbul vanatorii de retete pe net.

chiar aveam de gand sa caut o reteta de pui cu ananas (baiatul meu prefera, ca si mine si spre deosebire de tatal sau, mancarurile dulci, asa ca incerc sa variez cat pot meniul si sa-mi iasa si cat mai sanatos).
puiul eu il iau eco, de-ala (zic ei) crescut in mici ferme, nu de-aia cu steroizi. sper ca asa e (nu o zic ca sa ma laud, ci ca sa va zic ca se gaseste; eu cele mai multe tipuri de carne, oua, etc eco le-am gasit la Real).
in fine, o dau in off-topic asa ca mai bine-mi fac topic propriu...
Si eu imi iau pachetel de acasa, o salata, o felie de tarta, niste carnita - crispy strips my way
cu o salata de varza sau cruditatiMi se pare mult mai bine asa, si pentru silueta, si pentru sanatate. Cum ziceau si fetele inainte, e greu sa pregatesti dimineata, asa ca de obicei imi pregatesc de seara ce se poate pastra peste noapte la frigider. Eventual dimineata doar amestec ingredientele in salata si am scapat

Acest mesaj a fost editat de către bby: