SOIA

•  
    • 939 mesaje
    4 Apr 2002, 18:54
    0 0
    Va place, ati mancat ? Si in ce variante ? Stiu ca se poate folosi in orice combinatie care necesita carne, ca substitut si ca exista si tofu, si lapte de soia. Azi am incercat si eu sub forma de snitzel dar mi s-a parut...groaznic. Poate pt. ca stiam ca nu e carne si sunt o mare "carnovora". MERCI fain, LaPerla
  •  
    • 413 mesaje
    5 Apr 2002, 00:47
    0 0
    Eu folosesc sosul soya pe post de condiment la mincarea chinezeasca. Dar il poti folosi si ca inlocuitor de sare la legume fierte de exemplu. Tofu cred ca este o brinza pe baza de soya care se maninca ca atare. Nu stiu daca se maninca pane, nu am auzit. In orice caz sint foarte sanatoase produsele astea si folosite de vegetarieni.
  •  
    • 136 mesaje
    5 Apr 2002, 11:29
    0 0
    Laperla......prima data cand am mancat soia am avut aceeasi reactie ca si tine......secretul este sa stii cum sa o prepari.
    Tofu intr-adevar este branza de soia si gasesti in pachetele in vid, in cutii in saramura cu marar, chimen si alte chestii.....e buna dar e destul de scumpa.
    In ceea ce priveste laptele de soia eu una nu ti-l recomand e gretos, nici vegetarienii convinsi nu il agreeaza.
    De asemeni iti pot recomanda pateul vegetal care este foarte bun (depinde foarte mult si de firma producatoare) si la gust esta asemanator cu pateul de porc sau de pui (numai ca cel de soia nu are in compozitie gheare de pui, resturi de porc-si vorbesc oarecum in cunostinta de cauza....daca ati vedea ce fel se prepara si din ce...nu ati mai pune gura). Nu sunt o vegetariana convinsa......eu mananc peste, lactate, uoa....am renuntat doar la preparatele din carne....desi recunosc ca din cand in cand mai mananc cate o pulpa la gratar....dar preparate nu.
    Mai gasesti in comert si alte preparate din soia. Merita sa le incerci ...e drept ca nu plak la toata lumea.
    In ceea ce priveste prepararea acasa a mancarurilor din soia trebuie sa stii ca soia se condimenteaza de doua ori mai mult decat carnea .....foloseste fara mila usturoiul si cimbrul.
    Incearca sa faci piftelute de soia...
  •  
    • 752 mesaje
    6 Apr 2002, 01:23
    0 0
    alinutae, bine, bine dar cum faci piftelute de soia, mie imi place brinza tofu, laptele asa si asa e cam dulce.
  •  
    • 939 mesaje
    7 Apr 2002, 14:19
    0 0
    Merci, alinutae, ma ajuta sfaturile tale. O sa incerc si pe mai departe.
  •  
    • 136 mesaje
    8 Apr 2002, 09:22
    0 0
    sweetbia........piftelutele de soia le faci exact ca cele de carne numai ca in prealabil pregatesti "carnea".....fierbi soia granule cam o ora (desi pe pachet scrie mai putin) cu sare, piper, dafin, cimbru si ce mai crezi tu, o lasi sa se raceasca si o storci foarte bine si o folosesti normal cum folosesti carnea tocata, sa pui fara mila usturoi........ai grija sa nu lasi soia prea mult in apa pentru ca se poate amara usor...in general preparatele de soia se consuma calde.....atunci cand le prepari
  •  
    • 752 mesaje
    9 Apr 2002, 17:59
    0 0
    Mersi, de cind caut cum se fac piftelutele, mersi inca o data