Saratele?Help
-
0 0Buna doresc si eu reteta de saratele,dar a-si prefera care ati mai facut si va reusesc.
Va multumesc -
buna
eu personal folosesc reteta urmatoare (chiar am facut zilele trecute si sotul meu s-a lins pe degetle):
aceeasi cantitate de faina, brinza de vaci si margarina, framintate bine si dat la rece acest aluat timp de 1-2 ore. dupa care intinzi foi subtiri de 0,5 cm pe care le ung cu ou si le presari cu cascaval, mac, chimen sau sare, ce-ti place. le tai fisiute-fisiute si le pui in tava neunsa cu nimic. le dai la cuptorul incins in prealabil pentru 10-15 minute. pina se auresc. dupa care le scoti si pui altele.
spor la treaba si pofta buna
evident sa ne spui cum ti-au iesit daca le faci. -
Ducesica multumesc mult pt reteta,am o intrebare pot inlocui branza de vaci proaspata cu deasta sarata,telemea?Eu st stabilita in Suedia si nu am vazut pe aci branza proaspata,este dar din aceasta sarata ,o fi dar nu stiu eu de unde sa iau,in supermarket gasesti,mozarella,telemea mai mult a cascaval seamana decat a branza,o iesi la fel de buna daca inlocuiesc cu ce gasesc?Eu oricum incerc,sa vad si multumesc mult,si sper sa imi iasa la fel de bune ca ale tale.
-
Incearca sa gasesti brinza de vaci in raionul de lactate , unde e si smintina.Eu sint stabilita in tara vecina si am gasit unde ti-am spus, dar ei o numesc in engleza cottage cheese. Poate ai noroc si o gasesti. Nici sotul meu nu stia de ea ,pina a mincat. Ei nu folosesc brinza de vaci.
Succes, K -
Mersi kathrine,o sa ne uitam mai atenti la
lactate,caci sincera sa fiu nici de smantana nu am dat si nu stim pana acum,si
nu cunoastem nici alti romani pe aici macar sa ne zica daca ar fi de unde am putea lua,cum le zice.
Saratelele inca nu le-am incercat,m-a atins o mica raceala cu temperatura de 39.9,acu st ok,sotul meu a fost alaturi de mine,si ma bucur ca e ok si nu i-am dat raceala si baiatului nostru de numa 2luni.Dar acu ca m-am mai inzdravenit,poate in week-end incerc si saratelele ca o sa le visez si noaptea cred)))) -
smintina o gasesti sub denumirea de sour, sau cel putin asa o gaseam eu in canada.
din pacate in aluat nu se poate inlocui brinza de vaci cu nimic altceva.
dar incearca sa faci: pune lapte crud la prins si dupa 3-4 zile, dupa ce s-a prins, incalzeste un pic pe aragaz. dupa care rastoarn-o intr-un tifon sau o strecuratoare foarte deasa.
oricum va trebui sa inveti ptr cind ii vei face celui mic.
bafta si sanatate multa -
Ingrediente:
250 de grame de faina, 100 de grame de unt, 2 oua, 1 lingura de lapte, 1 lingura de smintina, 1/2 lingurita de sare, 1 lingura de chimen
Mod de preparare
Se amesteca pe masa de aluat faina cu untul proaspat. Se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura de smintina si sarea. Se framinta, apoi se lasa la rece sa se intareasca. Se fac betisoare cit se poate de subtiri, care se dau prin ou, sare si chimen si se coc la cuptor, la foc potrivit, dupa gust.
Pentru saratele exista un aparat special de taiat.
Spor la treaba! -
va multumesc la toate pentru toate sfaturile,am notat.
Saratele am incercat cu branza rasa ca asa
gasise sotu innainte de a citi ce ati scris voi si nu au iesit grozave dar sau mancat.o sa incerc si reteta ta maricica.Ducesica mersi pt reteta de branza am sa incerc sa fac,asa este o sa am nevoie pentru baiat.Si am notat si cum le zice o sa-i spun sotului si cand mai face piata sa se uite,eu cu baiatu iesim mai rar mai ales acum decand a inceput zapada pe aici,tot cu frica sa nu raceasca.