Glutamat de Sodiu (E 621)

•  
    • 11 mesaje
    4 Ian 2011, 00:38
    0 0

Nu stiu cata lume stie de prezenta acestei substante in mancare. Eu am aflat recent. 

E 621 este o substanta produsa din melasa si se foloseste cel mai mult in alimentele fabricate artificial si in semipreparate gen supe concentrate, sosuri, condimente, mezeluri, inghetata, budinci, etc. Rolul lui este de a da impresia creierului ca acel aliment este foarte gustos.

Folosirea sa pe scara larga in industria alimentara a aprins mari discutii in randul medicilor pentru ca glutamatul suprastimuleaza activitatea celulei nervoase (neuronul). Glutamatul nu este nici necesar si nici lipsit de pericole. Glutamatul pacaleste creierul si te face sa crezi ca mancarea are un gust excelent, iar producatorii folosesc astfel ingrediente de proasta calitate in componenta produsului care, desi este mediocru (calitativ), va avea astfel un gust extraordinar. Pe seama sanatatii consumatorului se obtin profituri uriase folosindu-se ingrediente de proasta calitate cu o valoare nutritiva aproape nula.

Atunci cand cumparati un produs uitati-va atent pe eticheta si evitati produsele care contin aceasta substanta. Este cancerigena.

Lista cu principalele produse care contin E 621: 

1. drojdie autolizata 
    2. caseinat de calciu 
    3. gelatina 
    4. proteine hidrolizate 
    5. caseinat de sodiu 
    6. extract de drojdie

7. condimente

8. supe concentrat

9. malt din orz

10.concentrat de rosii

11.bulion

12. sos de soia

13. proteina din lapte

14. guma

•  
    kti
    • 1327 mesaje
    4 Ian 2011, 20:16
    0 0
    sunt produse pe eticheta carora nu este prezent cu ceasta denumire. scrie doar aromatizant. este vorba de fapt de glutamat.
    este intr-adevar f daunatoare, prezenta in f multe alimente procesate industrial.
    aveti grija macar cu ce va hraniti copiii! toate snackurile si chipsurile contin glutamat!
  •  
    • 23 mesaje
    5 Ian 2011, 10:45
    0 1

Prostii!!!

•  
    • 11 mesaje
    6 Ian 2011, 18:37
    1 0
    Care dintre toate lucrurile mentionate sunt prostii?
    Sau faptul ca ar trebui sa fim atenti la ce mancam este o prostie?
  •  
    • 189 mesaje
    8 Ian 2011, 19:14
    0 0
    Este foarte serioasa problema, din cauza alimentatiei necorespunzatoare apar problemele la nivel celular si pe urma in intreg organismul. Uitati-va la filmul de la pro tv si atentie la ce mancati.
    http://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/romania-te-iubesc-umami-al-cincelea-gust-periculos-de-bun.html

Eu mereu am cautat ceva care sa-mi apere cat de cat familia, si de cand consumam microalge, nu-mi mai fac griji, deoarece stiu ca alga Chlorella vulgaris detoxifiaza celulele chiar si de metalele grele. Cititi si voi despre cercetari si comentati la 0767756300
    www.algae-facts.com
    Sanatate tuturor!
  •  
    • 1352 mesaje
    18 Ian 2011, 11:32
    0 0
    Pe multe etichete e prezentat ca potentiator de aroma.Dar din cate stiam eu nu e extras din melasa...Sunt multe alimente care il contin in mod natural...Daunator e consumat in cantitati mari,bagate artifcial in alimente.
  •  
    • 282 mesaje
    24 Ian 2011, 21:45
    0 0
    e 621 este dauntaori si provoaca cancerul!
    Acest mesaj a fost editat de către angelanna: 24 Ian 2011, 21:46