Dulceata de coji de portocale.HELP
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
11 Nov 2004, 13:280 0Are cineva reteta de dulceata din coji de portocale??? Sunt disperata, imi place de innebunesc si in comert nu se gaseste decat de portocale, portocale. De coji nu este.
Multumesc mult -
11 Nov 2004, 14:44Buna! Nu stiu daca e ceea ce vrei tu , dar poti incerca.
Ai nevoie de
- 700gr coji de portocala
- 1kg zahar
- zeama de la 1 lamiie (50ml)
Se tin cojile in apa 3zile, se schimba apa in fiecare zi, ca sa stea cojile in apa pui ceva deasupra sa apese in jos, ex. o farfurie
Dupa 3 zile le clatesti cu apa rece si le tai in fisiute.
Intr-o cratita care e numai pt dulceata(daca faci in cratita in care faci si mincare are gust de mincare)pui zaharul cu 700ml apa si cojile si lasi sa fiarba la foc mic pina ce se inmoaie cojile si siropul se leaga putin.
Se adauga zeama de lamiie si se fierbe pina cojile incep sa pluteasca in sirop.Siropul trebuie sa ramina galbui. Vezi sa nu fierbi prea mult , se caramelizeaza siropul. Se pune in borcane.
Pofta buna!
P:S: daca nu ai cantitatea de coji necesara poti sa le stringi treptat ,punind ce ai in congelator -
12 Nov 2004, 18:01Ah, si eu vreau sa fac dulceata de-asta, am mancat o data, demult, si mi-a placut foarte mult.
Kathrine, pliz, lamureste-ma in 2 privinte:
- cojile de portocale se folosesc integral, sau se inlatura partea aceea alba?
- inteleg ca, timp de 3 zile, cojile trebuie sa stea in apa. E vreo problema daca tin vasul respectiv in frigider? Mi-e teama sa nu fermenteze continutul. -
14 Nov 2004, 21:43Buna Donna, am fost plecata si nu am putut sa-ti raspund. Cojile le lasi cu partea alba, nu are nimic ca le-ai bagat in frigider.
Te pup,K
Înapoi la: Forum » Gastronomie