retete mancare sanatoasa
-
0 0
Deoarece se vorbeste tot mai mult despre cat de nesanatose sunt mezelurile, si fiindca sotul meu e carnivor convins, as vrea sa incerc sa inlocuiesc salamurile cu ceva facut in casa, rapid si totusi gustos.
Ma gandeam la ceva de genul ruladelor care sa le feliem apoi, ceva cu carne tocata, branza, legume...?
Aveti niste idei sau retete incercate?
-
am preluat ideea de pe slabute.ro, daca bine imi amintesc ! iese un fel de rulada, mie mi-a placut mult ca si gust, in plus am utilizat resturile de prin frigider
am facut si cu salam, sunca etc, dar spuneai ca vrei sa le eviti! se pot folosi resturi de friptura, carne de pui fiarta/ prajita , taiata bucatele, urda ( se poate si cu branza dulce) , ceapa verde, ardei rosu, oua fierte taiate bucatele, 1-2 oua crude ( dupa cantitate) , se amesteca bine si se aseaza intr-o tava de chec /cozonac ....
Acest mesaj a fost editat de către nonsens: -
Intradevar mezelurile nu prea sunt sanatoase, au mai multi aditivi in compozitie decat carne, asta ca sa nu luam in calcul grasimea. Si eu am un carnivor convins acasa, asa ca stiu cum e

Poti sa incerci rulada de porc sau de curcan cu legume (ardei, ciuperci), cu cascaval. Sau pate de ficat facut in casa, chiftelute de pui sau de porc pe care poti sa le faci la cuptor ca sa eviti prajitul in ulei. Alta varianta ar fi un drob din ficat de pui, eventual combini ficatul cu carnea de pui.
Eu am un blog culinar, daca vrei sa vezi retetele de mai sus si nu numai
http://furnicuti.blogspot.com/ -
si al meu e un carnivor convins, asa ca inlocuiesc mezelurile cu :
- chiftelute din pui/ vita+porc. ocazional adaug cartofi sau alte legume, ca sa le fac mai diversificat;
- snitele;
- limba de porc sau vita fiarta cu putin usoturoi (adaugi dupa fierbere putin ustoroi maruntit si boia deasupra si acoperi cu un capac pana e fierbinte)
-
personal, ma indoiesc ca prajeala e 'la fel' de nociva ca si deiversi potentiatori de arome si alte mizerii pe care le poti gasi prin mezeluri. nu zic ca am dreptate, e doar parerea mea.
de altfel, incerc sa nu fac excese, si aici se incadreaza si cazutul in extrema cealalta, cum ca tot ce mananc trebuie neaparat sa fie dietetic
-
In afara de ce au zis fetele, poti sa faci si pateu de casa.
Spre exemplu, calesti 1 kg de ficat de pui in tigaie cu ceapa. Dupa ce s-a facut, il dai prin masina de tocat, mai adaugi un pachet de unt, sare si piper dupa gust. Iese si mai bun daca mai adaugi in compozitie si cateva galbenusuri de oua fierte.Ideal ar fi sa amesteci toata compozitia cu mixerul.
Acest mesaj a fost editat de către winter_rose: -
Rulada cu gem si nuca
Ingrediente
- 200 g nuca macinata
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- o lingurita esenta de vanilie
- 1/2 borcan gem
Pentru a pregati foaia de rulada incepem prin a separa albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un vas, le amestecam cu o lingura de zahar si le batem pana cand se intaresc.
Intr-un alt vas punem cele cinci galbenusuri, adaugam esenta de vanilie si restul de zahar (adica patru linguri), apoi le amestecam bine pana cand se topeste tot zaharul din compozitie.
Turnam amestecul de galbenusuri peste albusurile batute si le incorporam cu grija, amestecand usor de jos in sus pentru a ramane albusul batut cat mai pufos si implicit pentru a obtine o foaie de rulada cat mai pufoasa.
Dupa ce s-au amestecat cele doua compozitii, adaugam faina in ploaie si amestecam pana cand eliminam toate cocoloasele. Pentru coacerea foii de rulada cu gem eu am folosit tava cuptorului.
Tapetam cu hartie de copt sau cu grasime tava si turnam in tava aluatul foii de rulada. Intindem uniform aluatul de rulada in tava si il introducem in cuptorul incins pentru aproximativ un sfert de ora (250 grade C).
Cand foaia de rulada este gata, o rasturnam pe o hartie de copt unsa cu ulei sau pe un prosop umed imediat ce am scos-o din cuptor. Este foarte important sa rulam foaia de rulada cat timp este calda pentru a evita ruperea acesteia.
Pe toata suprafata foii de rulada intindem gemul si apoi o rulam. Pastram cateva minute rulada cu gem infasurata in hartia de copt pentru a se lipi bine. La sfarsit, ungem rulada cu gem (cam o lingura) si o tapetam cu nuca macinata. Eu am umplut rulada cu gem de gutui, dar se poate folosi orice fel de gem.
-
Va scriu o reteta de supa pe care am mancat-o adesea cu placere si la care nu ne gandim ìn general cand vine vorba de mancare usor de realizat.
Supa de ceapa
1kg ceapa, 3-4 cartofi, o lingura de margarina, putin zahar, cascaval ras, sare si piper.
Ceapa tocata se caleste usor ìntr-o oala, cu margarina si un praf de zahar.
Adaugati cartofii taiati ìn patru, apa si (un cub de vegeta sau carne dupa gust) sare, piper.
Se da la foc mediu 30 minute dupa care se paseaza sau mixeaza compozitia. Se serveste fierbinte cu branza emental sau cascaval ras deasupa,( eventual o felie de paine prajita peste zeama si apoi cascavalul). Se poate servi cu paine prajita ìn forma de cuburi, prezentate alaturi ìntr-un bol.
Dupa gust, se poate adauga la fiert si beicon prajit sau costita afumata.
Pofta buna!
Acest mesaj a fost editat de către Tanike: -
Da, si parerea mea este ca sunt mai sanatoase gustarile preparate in casa fata de mezeluri. Chiar daca si ingredientele folosite provin de la animale crescute nu tocmai bio (ma refer la ficatul de pui sau chiar si la alte tipuri de carne) dar cu siguranta nu contin colorantii, aditivii si tot restul de lucruri daunatoare organismului pe care le gasim in salamuri. Retelele spuse de voi sunt super. Eu am si doi copii mici carora trebuie tot timpul sa le pregatesc chestii proaspete si cat mai inventive fiindca se plictisesc imediat daca le dau de 2 ori aceeasi mancare.....
www.magazinuldelenjerie.ro -
la fel de important cum sunt ingredientele este si felul in care gatesti mancarea. de exemplu pot recomanda cu incredere folosirea unui steamer de bambus. mancarea este mult mai usoara, isi pastreaza mai bine calitatile si iese si f gustoasa... NU clar prajelilor

eu am gasit online pe www.asianhomegourmet-online.ro