Ajutor musafiri...
-
22 Nov 2010, 22:390 0
Am si eu o problema. In weeknd vin musafirii, vor ramine la noi aproape o luna. Va rog spuneti-mi si mie ceva retete rapide. Chiar nu vreau sa stau in fiecare zi la oale si ulcele..

In general ma gindisem la: ardei umpluti; sarmale, salata de beuf, snitzele...
Va rog pune-ti retete sau dati-mi si alte ideii. Nu vreau sa ma stresez aiurea.

Mersic mult!
p:s- am googalit, si nici o satisfactie

Acest mesaj a fost editat de către corcodusha: 22 Nov 2010, 22:49 -
23 Nov 2010, 08:26
Pai tocmai la sarmale si salata de beouf muncesti de-ti sar capacele.
Mai usor se fac supele, musacaua, friptura cu legume la cuptor, pilaful, spanacul (il cumperi congelat) cu oua ochiuri, mancarica de fasole verde sau mazare (conserve sau congelate)...
Iti trebuie si nitica imaginatie sa le dai mancarea prin rotatie, iar cand le-o dai, sa schimbi ceva fata de data trecuta.
De exemplu, la mancarea de spanac de acu' doua zile le faci o mamaliguta pripita.
Revenind la supe, pe langa supele clasice de pui cu legume si taitei, poti sa gatesti supe-creme - daca ai un pasator electric (mixer) e floare la ureche sa le faci.
Le servesti cu crutoane (la cuptor se fac cel mai usor) si-o sa cada neamurile pe spate...

Acest mesaj a fost editat de către donna_mobile: 23 Nov 2010, 08:28 -
23 Nov 2010, 16:59
Multumesc Donna.
Am sa caut supe piure, ca nu stiu sa fac. Si cind spuneam sarmale si salata beuf..ma gindeam ca fac un ´ lighean´
si am liniste apoi doua zile. Mai tot asortez ceva prin rotatie la ele. 
p.s daca tu esti donna-imobile de pe vremuri , te imbratisez si saru-mina!
Acest mesaj a fost editat de către corcodusha: 25 Nov 2010, 22:13 -
24 Nov 2010, 13:47
Incearca si mincare mai exotica , cum este cea de chili, o mincare din 2 feluri de fasole alba si rosie(de la cutie,gata fiarta) cu sos de ardei, ardei iute , rosii, porumb si ceapa.
E satioasa si se face repede ,se serveste cu carne sau simpla cu muraturi.
Acest mesaj a fost editat de către bim73: 24 Nov 2010, 13:47 -
25 Nov 2010, 22:14
Da´ bim, ai dreptate. E o idee f. buna. Am sa caut ceva retete de genul asta.