salate?
-
0 0Imi plac f mult salatele dar lista mea cu retete este destul de scurta asa ca as vrea sa aflu mai multe.
Multumesc -
Salata de fiecare zi de la serviciu, la care participam toate "gagicele":
-varza alba sau rosie taiata si un pic frecata cu sare
-ceapa( da, da ..avem Orbit!!)
-gogosari
-salata verde
-ridichi
-vinerea( zi de post) -cartofi fierti
Se amesteca + sare, ulei, otet( lamiie)
Aditional se poate pune :
-sunca
-carne rece taiata cuburi
-brinza telemea sau mozarella
Este dementiala, noi o mincam zilnic ( cu variatii sezoniere )de 1 an..si anul asta nu am avut astenie de primavara, ma simt f. bine si fac "ca trenu'"pina seara tirziu... -
preferata mea e salata caprese. Se face asa:
se taie rosiile rondele, se aseaza pe un platou, se pun bucatele de mozzarella (mie-mi place brinza sarata, asa ca inlocuiesc mozzarella cu brinza feta). apoi se pune busuioc (ideal ar fi sa-l ai proaspat, da' merge si uscat de la pachet) sau orice alta planta aromatica mediteraneana care-ti place si se pune pe deasupra ulei de masline, dupa gust. Tot asa, dupa gust sau availability, se mai pot pune masline pe deasupra si/sau crutoane
YUM! Eu maninc de-asta vara intr-o disperare
Nicole -
Cateva retete de salate, unele sunt luate de la culinar.ro. Eu le-am combinat intre ele, imi plac mult cu ranch dressing, dar sunt bune si cu maioneza acrisoara sau drese obisnuit.
Salata americana
Ingrediente:
1/4 varza alba medie, 2 morcovi, un ardei verde mediu, 2 rosii, 3 ridichii rosii, 1/4 broccoli, o conserva de porumb, 3 linguri maioneza mai moale, 1/2 lingura mustar, seminte de telina, sare, piper
Mod de preparare
Varza se taie fideluta, morcovii de dau pe razatoare, ardeiul si rosiile se taie cubulete, ridichiile se taie feliute, iar broccoli se desface buchetele. Separat se freaca maioneza cu mustarul si mixtura se amesteca cu legumele deja pregatite. Se asezoneaza cu seminte de telina, sare si piper, dupa gust.
Salata de cruditati
Ingrediente:
1 telina, 1 ridiche neagra, 1 salata verde, jum varza dulce, 1 morcov, 3-4 mere, sare, 1-3 cartofi, 1-2 oua, mustar, otet, ulei
Mod de preparare
Se rad pe razatoare toate zarzavaturile, se pune sare si se lasa sa stea jum ora. Se fierb cartofii si calzi se taie in bucatele, se pune sare si se amesteca cu putin ulei. Se prepara o maioneza din 1-2 oua si mustar, care se subtiaza cu zeama de lamiie si otet de vin. Se amesteca sosul cu tot zarzavatul si se asaza apoi pe farfurie Se poate servi si cu andive sau salata verde.
Salata de vara
Ingrediente:
300 gr rosii, 500 gr cartofi, 3 ardei grasi, 2 castraveti de gradina, 1 cepa, 30 gr ulei, zeama de la ½ lamaie, sare, piper
Mod de preparare
Se taie rosiile feliute, se fierb cartofii in coaja dupa care se decojesc si setaie cubulete. Se taie castravetii si ardeii, ceapa se taie solzisori, se amesteca adaugind uleiul, sarea, piperul si lamiia stoarsa pe deasupra. Se amesteca si se serveste intr-un castron.
Salata combinata, de iarna
Ingrediente:
1 kg. cartofi, 300 gr. sfecla rosie, 2 gogosari in otet, 2 castraveciori, 200 gr. fasole verde (din conserve), 100 gr. morcovi, 100 g telina, 100 ml ulei, otet, sare
Mod de preparare
Se fierb cartofii in coaja. Separat, in apa usor sarata, se fierb morcovii si telina si tot separat, sfecla rosie. Se taie toate legumele fierte in cuburi mici, se combina si se asezoneaza cu ulei, otet si sare.
Salata franceza cu sfecla si porumb
Ingrediente:
200 g. sfecla rosie coapta sau murata (din comert), 1 conserva mica porumb, salata verde (creata), 150g. maioneza light (un borcan mic)
Mod de preparare
Se toaca sfecla in cubulete mici, orientativ la dimensiunea boabei de porumb. Se spala si se toaca salata verde in fasii subtiri. Se scurge porumbul. Toate componentele se pun intr-un castron si peste ele se pune maioneza. Se amesteca pana rezulta un sos de culoare roz. Puteti adauga sare si piper, dupa gust.
Salata "O nebunie"
Ingrediente:
paste spirale, 1 lingurita ulei, bacon/costita afumata, 1 ceapa, 1 ardei gras, castraveciori acri, porumb (optional), iaurt (smintina), sare, piper
Mod de preparare
Intr-o oala se pune apa la fiert cu o lingurita de ulei si sare. Cand incepe apa sa clocoteasca, se pun doi pumni de paste, se da focul mic si se lasa sa fiarba. Cand sunt fierte, se rastoarna intr-o sita se clatesc cu apa recesi se scurg. Se pune intr-un castron ceapa se taiata pestisori, ardeiul julien, baconul feliute mici, castraveciorii feliute subtiri (se scurg de zeama prin presare intre palme), porumbul, pastele, sarea, piperul, iaurtul (smantana), se amesteca si se dau la rece. -
Hop si eu cu o reteta:
Salata de cruditati cu maioneza
O telina mare se da prin razatoare, se stropeste cu zeama de lamaie si se freaca cu un pic de sare.
4-5 mere (de preferinta ionathane-dulci, acrisoare) + 4-5 morcovi se rad si se amesteca cu telina.
Separat se face maioneza, se adauga 2-3 lingurite de mustar, piper, delikat, se bate bine si se amesteca bine, bine cu legumele si merele.
Optional (si e si mai buna) se adauga cuburi de piept de pui fiert si prajit. -
Buna fetelor!
Eu as vrea sa va propun o salata reteta proprie din piept de pui cu legume mexicane.De ce aveti nevoie: 1 piept de pui fiert, 200 g de legume mexicane fierte si ele(se gasesc congelate la supermarket)castraveti si gogosari acri, maioneza,ceapa, sare si piper.
Se taie toate ingredientele cat mai marunt, se amesteca totul cu maioneza, se adauga sare si piper iar ceapa se adauga proaspat taiata atunci cand se serveste.Eu prefer ceapa rosie de apa, este mai dulce si mai putin tare.Este excelenta...merita s-o incercati!!!