Retete ieftine,usoare si rapide
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
21 Oct 2010, 23:500 2Intrati pe www.reteterapide.com si veti gasi retete de mancaruri f usor de preparat si prajituri ce se fac fara cuptor ca sa nu aveti ce plati gazul.
-
22 Oct 2010, 11:57Eu nam sa postez aici o reteta simpla si usoara si va inden pe toate sa o faceti nu sa ne redirectionati, ca doar pentru asta exista forumul Eva...
So, aseara am incercat un desert simplu, rapid, cu mere si nuci.
Am luat 3 mere mai mici, le-am curatat de coaja, le-am taiat in 4, le-am curatat de seminte si le-am feliat subtire. Apoi, le-am calit cu putin ulei si sucul de la ele pana au fost usor patrunse.
Am pus intr-un vas emailat putin ulei si zahar dupa gust (depinde cat de dulce va place sa mancati, mai ales ca eu am folosit mere acrisoare), pe care l-am lasat sa se caramelizeze, dar inainte am adaugat si miezul maruntit cat de cat de la 5-6 nuci, si le-am lasat si acelea sa se prajeasca usor in zaharul caramel. Am tras oala de pe foc si am adaugat rapid merele, a sfarait tare; le-am impartit in boluri si...gata!
Noua ne-a placut, e o parte din ce se foloseste la tortul cu mere traditional.
Va recomanda ca pe mere sa lasati niste suc sau sa adaugati chiar circa 50ml apa, pentru a evita ca dupa ce sunt amestecate cu zaharul caramelizat, sa se intareasca. -
22 Oct 2010, 11:58Eh, m-am cam grabit si am facut o multime de greseli de ortografie; scuze...vroiam sa zic ca AM sa postez, dar banuiesc ca ati vazut si voi asta deja...
-
7 Nov 2010, 16:24
Imi pare rau ca tu asa ai interpretat intentia mea de a ajuta cu o idee, doua.
Înapoi la: Forum » Gastronomie