cine stie o reteta de tort?
-
0 0Imi doresc de multa vreme sa fac un tort Diplomat sau Dobos. Ma poate ajuta cineva? Si eventual poate aveti si o reteta de piscoturi. Va multumesc!
-
Dobos
Ingrediente
oFoi: 500 g de faina, 100 g de unsoare sau margarina, 100 g de zahar, 2 linguri de miere, 1 ou intreg, 200 g de lapte, o lingurita de amoniac, putina sare.
Preparare
oSe framanta toate la un loc, se imparte aluatul rezultat in 6 si se intind 6 foi care se coc pe dosul tavii (foile trebuie sa ramana albe.
oCrema: 400 g de unt, 300 g de zahar, 250 g de apa, 100 g de faina, 2 oua intregi, o lingura de cacao, 1 plic cu zahar vanilat.
oSe amesteca ouale cu zaharul, faina, cacao si zaharul vanilat, se adauga apa si se da compozitia rezultata la foc mic, unde se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa la racit si apoi se amesteca cu untul. Cu crema rezultata se ung foile si se glazureaza pe deasupra. E preferabil sa se lase de pe o zi pe alta, pana se inmoaie foile.
Incearca-l este minunat! -
Am incercat retetele de Diplomat de pe Culinar de doua ori si tot de doua ori am aruncat tot pentru ca mi s-au taiat! Nici cind eram incepatoare nu am patit asa ceva, nu stiu ceva nu e in regula cu retetele astea, merge totul bine pina cind trebuie sa amestec frisca cu crema de galbenusuri si apoi PA!
-
Cea mai simpla si cea mai buna. Blat de tort de cacao cumparat din comert, frisca praf (iti recomand Ruff), un pic de ness si nuci. Amesteca laptele pentru frisca cu ness ( nu prea mult ca devine amar) si fa frisca. Prajeste nucile si rupele bucati. Pune pe fiecare felie de blat nuci prajite si acopera-le cu frisca. Folosesti frisca pe post de crema. Imbraca tortul in frisca si poti sa-l ornezi cu putina ciocolata topita si amestecata cu un pic de unt (altfel devine casanta)si eventual cu citeva boabe de cafea.Baga-l la frigider.
Este grozav, usor de facut, cu o textura usoara , fara sa fie dulce. Observi ca nu am pus zahar. Incearca!!! -
TRASNET SI USOR =TORT IRINA=
Cumperi din comert blat de tort cu cacao, ceva mai multa frisca (4-5 pachete),nuci prajite si o lingurita de ness, pe care o amesteci in frisca. Insiropeaza foarte usor blatul, dar nu ultima foaie, pune nuci frisca si iar nuci. Repeta pina termini blaturile
Orneaza cu frisca . Poti sa-l decorezi cu ciocolata topita amestecata cu putin unt, bag-o intr-o punga pe care o tai la virf. Restul e chestie de imaginatie. -
Pentru Sobo, Capuccino si toate fetele interesate. Va trimit o reteta de tort, o minunatie, obtinuta cu greu (vezi Doamne "secret de familie") dar sa nu o mai lungesc cu vorba, iat-o!
TORT CU GEM DE CAISE
BLATUL:
5 oua, 5 linguri ulei, 1 cana zahar, 1 cana faina, 1 lingura cu varf cacao
SIROPUL:
cca.1/4 visinata diluata cu putina apa (sau se lasa simpla). Eu am cumparat o sticluta de visinata TANITA. sau cca.1/4 rom indulcit, diluat.
CREMA:
250 grame unt, 250 grame zahar pudra, 3 galbenusuri, 5 linguri cu varf cacao, 1 borcan gem de caise.
MOD DE PREPARARE:
BLATUL: Se bat albusurile cu zaharul (cu mixerul),(spuma tare). Se adauga pe rand galbenusurile, apoi uleiul cate putin, continuand sa se bata pana se incorporeaza bine. La sfarsit se adauga faina si cacaoa frecandu-se usor. Cratita in care se va pune blatul va fi unsa bine si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit si se incearca cu paiul.
CREMA: Se freaca untul spuma, se adauga galbenusurile, zaharul si cacaoa, frecandu-se mereu pana devine o crema alifioasa.
Crema se imparte in trei, oprindu-se si pentru imbracarea marginilor.
ASAMBLAREA:
Se taie blatul in trei foi. Se insiropeaza primul blat, se unge cu gem peste care se pune un strat de crema. Urmeaza al doilea blat, gemul si crema si ultimul blat care se imbraca cu crema si se orneaza facultativ cu frisca.
Acest tort nu este gretos, nu se gaseste in cofetarii si sigur nu ati mancat niciodata. Este o minunatie si nu va speriati, se pregateste foarte repede si usor pe cat pare de complicat. ARE UN SUCCES GARANTAT! Incercati-l la zile onomastice sau festive. Musafirii vor cere reteta sigur!