Am cumparat un pui ciudat.
-
0 0Eu sunt vegetariana si din acest motiv nu prea ma pricep la carne. Dar cu putin timp in urma am avut un accident in urma caruia am pierdut cam mult sange, astfel ca am hotarat sa mai mananc si carne pana ma refac complet.
Pana acum am gatit vreo 5 - 6 pui si toti au fost in regula, dar cel pe care l-am cumparat azi tare ciudat este. Mai exact, intre piele si carne are un strat transparent si cu aspect gelatinos(ca piftia). Mi s-a facut o greata...
Mentionez ca e in perioada de valabilitate si nu are miros de alterat. De fapt, se poate spune ca nu are miros (stiu ca puiul are un miros specific, dar acesta nu miroase deloc).
Voi ati mai intalnit asa ceva? -
ba da, destul de des intalnesc chestia asta neplacuta...daca te-ai uitat atenta, cred ca ai observat si ca pielea prezenta mici intepaturi...se pare ca e injectata apa ptr. a atarna mai greu... si cred ca nu vrem sa stim ce maninca puii astia...nu ramane decat sa-l speli bine ...si pofta buna! atat cat se mai poate
-
Habarnam, EXACT asa am patit si eu de cateva ori... Mi se facea rau de-a binelea cand puneam mana pe mazga aia... sedi are dreptate, gelatina asta scarboasa apare din cauza apei injectate pe sub pielea pasarilor.
Cea mai sigura metoda este sa cumperi pui necongelati. Sau de la firme serioase, cum ar fi Cocorico sau Ferma Natural. Dai un banut in plus, da' stii ca-l dai pe carne, si inca de-aia buna. -
Mi-a fost prea greata ca sa mai pot manca puiul cu pricina.
Am fost si am cumparat carne de vita, iar cu asta alta dandana: am uitat ca "intra la apa" si din ditamai bucata de carne, care credeam ca o sa imi ajunga 2 zile, am ramas flamanda...
Sunt atat de enervata ca imi vine sa merg si sa mai cumpar un pui gelatinos si dupa aceea sa dau producatorul in judecata si sa ii cer daune morale. -
In primul rand imi pare rau sa aud ca ai patit ce ia patit si insanatosire grabnica.
Nu suporti mai bine de exemplu ficatul de pui? pe mine ma apuca o data pe luna o pofta nebuna de ficat de pui si aproximativ in perioada critica. In materie de pui eu cumpar numai piept dezosat proaspat. E scump dar mi se pare mai simplu. Dar si asta la un momentat dat a facut o mazga albicioasa pe el si am dedus eu ca o fi amidon.Sau eu stiu daca esti vegetariana sa-ti faci ceva gen drob sau chiftelute cu mute legume astfel incat sa se simta mai putin carnea. Sau de ce nu incerci gata rotisat din supermarket? Puiul ala are un singur pacat: pretul. -
De ce nu cumperi carne de gaina?
Cand fetita mea avea vreo 6 luni, deci varsta la care incepe sa manance supe, ciorbe etc. medicul pediatru mi-a spus si am si citit in cartile de specialitate, sa nu-i fac ciorba de pui ci de gaina. Motivul tocmai asta este... puiul e ... gelatinos.
Cred ca la fel e si cu carnea de vitel.