un sfat pt ciorba,va rog!

•  
    • 140 mesaje
    26 Aug 2010, 17:16
    0 0
    Ajutati-ma!Am zarzavaturile decongelate,piept de pui cubulete,bulion si vreau sa fac o ciorba.Ma ajuta si pe mine cineva?pun zarzavaturile la fiert separat sau cu pieptul de pui cubulete?
    Bulionul stiu ca se pune la sfarsit.
  •  
    • 13910 mesaje
    26 Aug 2010, 19:12
    0 0
    n-am inteles daca si cubuletele de pui sint congelate......
    daca nu, le poti cali impreuna cu o ceapa, adaugi apa, cind sint fierte, adaugi legumele (dar eu niciodata nu decongelez legumele sau verdeata).
    poti pune fidea sau orez.
    sare, bulion, bors (otet, lamiie.......cu ce-ti place sa acresti).
    verdeata proaspata.

----daca iti place, poti bate un ou ca pt. omleta si il adaugi dupa ce stingi focul----
  •  
    • 140 mesaje
    26 Aug 2010, 23:18
    0 0
    Ellado,am reusit!A iesit o minunatie de ciorba.Pieptul de pui cubulete nu era congelat.Le-am pus la fiert impeuna cu putin ulei.Aveam punga de legume cumparata si am mai adaugat morcovi proaspeti.Deci..ma felicit!
  •  
    • 13910 mesaje
    26 Aug 2010, 23:25
    0 0
    bravo!
  •  
    • 2487 mesaje
    27 Aug 2010, 13:32
    0 0
    Ada, felicitari pt reusita.
    Banuiesc ca esti noua in bucatarie, asa ca uite citeva sfaturi pt o ciorba de milioane.
    Carnea trebuie sa aiba os, acesta lasa gust bun , asa ca tacimul de pui e cel mai potrivit.
    Cind se pune la fiert carnea o faci in apa rece cu o farima de sare, cind va fierbe va aparea la suprafata spuma care trebuie inlaturata.
    Apoi se pun in ordine radacinoase:
    -morcov ,telina,radacina de patrunjel
    -ceapa, ardei gras
    -fasole verde
    -dovlecel
    -rosii
    -acreala
    -fidea
    -ou batut
    Regula pe care eu o aplic este cind fierb pe jumate,fiecare .
  •  
    • 2791 mesaje
    3 Sep 2010, 19:02
    0 0
    Ingridienete:
    ardei gras, patrunjel, marar, leustean, ceapa sau praz, pui, 2 cuburi knor, 1 rosie, fidea, putina sare, piper, 2 foi de dafin, bulion.

nimic niciodata congelat

eu fierb de 2 ori puiul pentru a-l curata foarte bine si apoi incep sa fac ciorbita.
    Jumatate din verdeturi le calesc jumatate le fierb.
  •  
    • 12 mesaje
    21 Sep 2010, 09:54
    0 0
    le calesti pe jumatate, sau jumatate din cantitaea de legume le calesti , iar cealalta jumatate nu?
  •  
    • 2487 mesaje
    22 Sep 2010, 08:59
    0 0
    Andreea,eu una ,nu calesc carnea la ciorba, o fierb ,asa obtin maximum de gust in zeama.
    Dar calesc legumele, ceapa, ardeiul si rosiile, fac sos separat la ciorbele de post unde nu este gust de carne ca sa dau un pic de grasime la zeama, altfel are un gust mai fad.

Era mai demult o eva care facuse o regula a mincarurilor, suna cam asa, cind vrei gust de carne, pui in apa rece si fierbi, cind vrei carne cu gust, pui in apa calda sau prajesti.
    Sper sa te ajute.
  •  
    • 58 mesaje
    22 Sep 2010, 12:31
    3 0
    da...si eu sunt de parere ca trebuie sa fierb carnea si nu o prajesc pentru a da un gust bun ciorbii