sunt utile cursurile de gastronomie?

•  
    • 30 mesaje
    19 Iul 2010, 15:31
    0 0
    sunt utile cursurile de arta culinara, voi ce parere aveti?
  •  
    • 18346 mesaje
    26 Iul 2010, 09:42
    0 0
    pai totdeauna poti invata ceva, nu?
  •  
    • 2487 mesaje
    27 Iul 2010, 13:34
    0 0
    Daca nu stii sa fierbi un ou, sau ai bucatarie doar de decor, ca veni cu casa si vrei totusi sa maninci ceva facut de minuta ta, merita.
  •  
    • 30 mesaje
    27 Iul 2010, 16:26
    0 0
    multumesc mult de raspunsuri

recunosc, eu am fost cam rasfatata "la mama acasa" si nu prea ma pricep, dar nici nu sunt din cele care nu pun mana pe tigaie nici la Pasti
    as zice ca ma pasioneza gastronomia, desi sunt, clar, o incepatoare...ma gandeam sa ma apuc tot la cursuri eurocor de arta culinara...
    ma intreb daca nu-s bani dati degeaba si nu e suficient o carte de bucate
  •  
    • 2191 mesaje
    29 Iul 2010, 02:28
    0 0
    la eurocor clar sunt bani aruncati degeaba...mai bine folosesti o carte de bucate.
    curs util e cel de bucatar, unde faci si practica, nu doar teorie.
  •  
    • 3036 mesaje
    1 Aug 2010, 08:19
    0 0
    eu am facut prima ciorba abia dupa ce m-am maritat (la 30 de ani ).

incet-incet, am inteles ca, daca pun toate ingredientele si adaug oleaca de bunavointa de la mine, orice mancare iese foarte buna.

zau ca nu-ti trebuie cursuri...

cartea de bucate si internetul sunt arhisuficiente.

(evident, la inceput se intampla ca mancarea sa iasa prea picanta sau ca prajitura sa nu creasca cum trebuie - dar astea sunt lucruri care li se mai intampla chiar si bucatarilor cu experienta.)
  •  
    • 3 mesaje
    1 Aug 2010, 14:31
    1 0
    De acord cu Donna. In momentul de fata, nu gasesti doar retete scrise pe net, dar si inregistrari online unde vezi toti pasii de preparare. in acest moment nu mai vad necesar un curs de gatit, decat daca il tine Jamie Oliver.
  •  
    • 30 mesaje
    3 Aug 2010, 12:10
    0 0
    multumesc de sugestii...
    daca mai aveti idei astept sfaturile voastre...
    mi se parea tentant un curs de gatit gen cursuri eurocor pentru fazele de genul: cum sa faci muraturi, dulceata...sau chiar si o salata ca sa arate mai bine...prietenul meu e f gurmand, cred ca n-are de gand sa ne luam pana nu e sigur ca nu moare de foame alaturi de mine...el face si mult sport si are o foame de speriat...
  •  
    • 13910 mesaje
    5 Aug 2010, 00:28
    0 0
    da, daca asta este meseria ta!
    altfel nu cred ca merita investit! asa cum spuneau fetele, exista pe net filme, retete, tot felul de chestii de invatat de aranjat masa si alte alea!

si eu am fost rasfata acasa, aveam si un copil si mincam la ai mei, dormeam la mine
    pina am incercat! si iubitul meu de atunci a gasit in ciorba gherute de pui!
    dar a aprecit faptul ca am incercat sa gatesc......apoi am cerut sfatul mamei mereu (el se pricepea al naibii la gatit! am invatat multe de la el) si incet, incet am devenit expert!!!

bine ca m-am lasat de sportul asta, ca incepusera se se adune kilele.......i-am invatat pe ai mei cu alimentatie sanatoasa (ma rog! ne mai abatem, ca oameni sintem! )
  •  
    • 1352 mesaje
    9 Aug 2010, 12:23
    0 0
    Daca vrei sa faci niste cursuri,sa socializezi,esti pasionata de gatit si vrei sa incerci mancaruri deosebite,poti incerca...
    Dar ca sa faci o ciorba,nu e nevoie de prea multa filozofeala...
  •  
    • 30 mesaje
    16 Aug 2010, 13:32
    0 0
    sincer ma tenta ca la cursuri eurocor nu trebuie sa te duci nicaieri...primesti acasa toate materialele de curs...pare ok...

nu prea stiu cum sa fac fata...prietenul meu nu ca e doar gurmand dar este si obsedat de faza cu e-urile si vrea sa manance sanatos "ca la mama acasa"... da nu pot concura cu dansa, mama adica ...
  •  
    • 1899 mesaje
    17 Aug 2010, 10:11
    0 0
    Koryna, am o veste tristă pentru tine: chiar dacă ai face toate cursurile de gastronomie din lume, chiar şi ţinute de Jamie Olivier , nu ai să poţi concura cu mamiţica lui
  •  
    • 30 mesaje
    18 Aug 2010, 15:48
    0 0
    stiu...
    poate ca exagerez, dar chiar as vrea sa ne intemeiem o familie... bine, acu' faza cu mamitica e o alta problema...
    am impresia ca sunt mereu supusa la teste, ca nici zana cea buna n-ar fi suficienta pentru "baietelul ei"...
  •  
    • 415 mesaje
    21 Aug 2010, 06:01
    0 0
    pt mamitica niciodata n-o sa fii asa de buna ca ea.orice ai face.
    Iubiti-va si atat. restul nu merita.Sincer.
  •  
    • 61 mesaje
    2 Sep 2010, 14:04
    0 0
    eu cred ca sunt utile, mai ales daca iti place sa gatesti. eu ma uit la emisiunile de pe paprika si mi se par foarte interesante
  •  
    • 27 mesaje
    4 Oct 2010, 16:21
    0 0
    fetelor! dupa atata gatit,
    va invit la o prezentare vineri 08.10.2010
    impreuna cu o prietena in strada Racari nr 5 sector 3 (langa fostul Miraj)de la 15.00 la 16.00 sau de la 17.00 la 18.00 intrarea este gratis si vei avea ocazia sa testezi o multime de parfumuri si alte produse!!! Ne mai relaxam si noi ce naiba!!
    va astept relatii la: mai_bine@ymail.com
    Ileana
    PS. valabil pentru Bucuresti prezentarea daca sunt interesati din alta localitate dati mail si va contactez
  •  
    • 30 mesaje
    19 Oct 2010, 14:34
    0 0
    Buna dinnou fetelor!
    Am avut mult de lucru in ultima vreme, n-am mai apucat sa intru pe forum.
    Ideea e ca am avut o discutie cu iubitul meu si i-am zis ca d-aca e cazul m-apuc de cursuri eurocor de arta culinara, dar nu mai suport ca distinsa doamna maicasa sa-mi faca zilnic observatii ca aia nu e buna, ca aia e semipreparata, ca de ce cheltui bani cu semipreparatele in loc sa fac si eu o ciorba naturala, ca o fi si ca o patii...
    In fine, lui i se pare ca exagerez, ca "mami lui " vrea doar sa ne ajute fiind " o scumpa" si ca sa ma impace zice ca ar fi amuzant sa facem "amandoi" niste cursuri eurocor sau ceva de gatit, ca sunt si utile si relaxante...
    Dar el asa face de obicei, la inceput , ca sa ma impace...
  •  
    • 9 mesaje
    5 Nov 2010, 14:28
    0 0
    cel mai sanatos pentru tine e sa-i dai ignore mamitei (si asa o sa se oftice ) ; daca iti place sa gatesti apuca-te incet, dar sa gatesti ca te simti obligata sa concurezi cu mamita eu zic ca e o pierdere de timp, mai bine faci ceva ce iti face placere

http://promotionista.blogspot.com/