Retete ptr vas yena

•  
    • 361 mesaje
    12 Oct 2004, 18:43
    4 1
    Am cumparat acum cateva zile un vas yena si as dori sa-mi spune-ti si mie cateva retete care se pot face in astfel de vas.
  •  
    • 1118 mesaje
    13 Oct 2004, 01:45
    0 0
    Orice mancare de bagat la cuptor poate fi facuta in vasul tau yena. Musaca, lasagna, fripturi etcetc.
  •  
    • 1131 mesaje
    13 Oct 2004, 12:57
    0 1
    ...cartofi frantuzesti, peste...
  •  
    • 361 mesaje
    20 Oct 2004, 14:09
    5 2
    DAr o reteta mai deosebita ceva cu pui sa fie?
  •  
    • 831 mesaje
    20 Oct 2004, 17:13
    2 2
    Iata inca o reteta, care poate fi facuta in vas Jena, si anume cartofi cu ceapa. Ingrediente (pentru 2 persoane): 4 cartofi mijlocii, 1 ceapa de apa, 6 linguri de telemea rasa, 1/2 ceasca de smantana, 3/4 cana lapte, 1 lingurita de mustar.
    Mod de preparare: - Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se curata ceapa si se taie in ineluse. Se unge un vas de Jena cu unt si se asaza in straturi - cartofii cruzi, apoi ceapa, pana se termina. Fiecare strat se presara cu branza rasa. - Se amesteca smantana cu laptele si mustarul si se toarna peste cartofi. Se baga la cuptor, vreme de 40 de minute. Deasupra, se presara branza rasa.
    Daca vrei o reteta cu piept de pui, iata una, care a fost difuzata mai demult pe postul tv. Acasa si pe care eu am gatit-o de multe ori: piept de pui dezosat taiat fasii subtiri; fasiile se calesc in ulei pana se rumenesc; 2-3 oua fierte tari se taie in felii; paste fainoase fierte; sos de tomate diluat cu apa; condimente (piper, sare, boia, busuioc). In tava Jena unsa cu margarina se aseaza in mijloc feliile de ou,deasupra fasiile de piept, iar pe marginea vasului de jur-imprejur se pun pastele. Deasupra la toate se toarna sosul de tomate si apoi se condimenteaza. Se poate rade si cascaval. Se baga la cuptor pt. maxim 20 de minute. Pofta buna
  •  
    • 37 mesaje
    2 Nov 2004, 18:19
    3 1
    Pui cu conopida/broccoli la cuptor

Conopida sau broccoli se oparesc in apa clocotita, se scurg apoi se desfac buchetele mici. Intr-o tigaie se calesc 2 cepe cu cateva feliute de usturoi, se adauga putina apa, un strop de vin, piper, sare, oregano, busuioc, curry si se adauga pieptul de pui taiat cubulete, nu se lasa mult.
    Se bat 2-3 oua, se adauga smantana si se amesteca bine.
    Vasul Jena se unge cu putin ulei de masline. Se aseaza un strat de conopida/broccoli, unul de pui cu sos, iar la final se toarna si sosul de oua cu smantana deasupra. Se da la cuptor pana se patrunde bine, se incheaga oul si se rumeneste frumos deasupra.
    Optional cand e totul gata se poate presara parmezan deasupra si verdeata (marar si patrunjel).
  •  
    fce
    • 36 mesaje
    2 Nov 2004, 19:51
    1 1
    Pt Ilinka:
    Zi-mi si mie te rog care-i secretul la reteta ta cu felii de cartofi...Eu am gasit-o pe forum la un alt topic si am incercat s-o pun in practica, dar dupa ~3 ore de stat la cuptor m-am lasat pagubasa! Poate imi scapa mie ceva, dar am aflat pe urma ca de la smantana raman cruzi cartofii...Trebuie si capacul de ena deasupra?
  •  
    • 831 mesaje
    3 Nov 2004, 19:33
    2 2
    Salut fce! Nu exista un secret anume.....eu am pus vasul la cuptor fara capac si l-am tinut mai mult de 20 de min (cca 30 de min.) Secretul poate consta in faptul ca eu am taiat cartofii subtiri-subtiri de tot, ca la chips-uri, stii? E adevarat ca m-am chinuit mult pana i-am taiat pe toti asha subtiri ca foitza de hartie
  •  
    fce
    • 36 mesaje
    4 Nov 2004, 12:03
    1 2
    ok ...mai incerc o data...la mine erau niste feliute
  •  
    • 361 mesaje
    4 Nov 2004, 18:28
    0 2
    Eu una am gatit cartofii cu piept de pui ,cu usturoi si smantana cu capacul pus si a iesit totul fff.bun.
  •  
    • 361 mesaje
    16 Nov 2004, 20:24
    2 2
    Fetelor alte idei?
  •  
    • 37 mesaje
    17 Nov 2004, 09:49
    0 3
    musaca de vinete/cartofi
    plachie de crap (alt peste)
    budinca de conopida
    budinca de paste cu branza
    sufle de legume
    cartofi intregi cu sos de bulion
    pizza de casa

daca va intereseaza vreuna din retete o scriu!
  •  
    • 361 mesaje
    17 Nov 2004, 13:16
    1 1
    Pe mine ma intereseaza reteta ptr pizza de casa.
  •  
    • 1946 mesaje
    17 Nov 2004, 13:36
    1 1
    pe mine ma intereseaza reteta ta de pui cu smantana si usturoi. esti amabila sa o postezi?
    mutumesc
  •  
    • 37 mesaje
    17 Nov 2004, 16:05
    2 2
    Pt pizza vasul de jena e de preferat sa fie mai lat nu rotund pt a se putea intinde aluatul. Aluatul se face obisnuit cu putina faina, apa/chiar putin lapte, o lingurita de drojdie, sare, un praf de zahar. Se lasa putin la crescut si apoi se intinde in tava unsa.
    Pt topping: se aseza desupra felii subtiri de sunca, carnati rondele, ciuperci, masline taiate, gogosar fasii, feliute de rosii. Se poate bate si un ou si se toarna desupra si se da la cuptor. Coca poate fi bagata la cuptor putin inainte de rest.
    Pe foc se face un sos gros de rosii: rosii in bulion/bulion cu apa/ suc de rosii, piper, oregano, busuioc, sare, se fierbe pana se ingroasa putin, se poate pune si usturoi pisat.
    Cand e gata pizza se scoate se presara cascavalul ras pe deasupra si sosul.
  •  
    • 361 mesaje
    22 Nov 2004, 18:48
    2 1
    Multumesc pentru reteta de pizza.Reteta cu cartofi ,pui si smantana am facut-o in felul urmator:Am taiat pieptul de pui fasii subtiri,cartofii i-am taiat ca cei de chipsuri,foarte subtiri.Am uns tava jena cu margarina,apoi am asezat un strat de cartofi ,unul de piept de pui si tot asa.Am taiat si cativa catei de usturoi feliute subtiri,am presarat condimente,am turnat apoi cam 250-300g de smantana si am bagat la cuptor la foc mic pentru circa 30 min.Am scos de la cuptor si am ras cascal.Iese f.bun!
  •  
    • 1946 mesaje
    22 Nov 2004, 19:11
    1 1
    multumesc!
  •  
    • 101 mesaje
    1 Iul 2005, 02:41
    1 2
    Mmmmm! Vinete impanate!