meniu de nunta
-
0 1Fetelor, soacra-mea vrea neaparat peste la nunta dar mie nu mi se pare potrivit. Cu ce as putea inlocui felul acesta de mancare?
Ea zice ca nu se mai poarta sarmalele cu smantana dar mie imi plac la nebunie.
Mentionez ca restaurantul este unul select si v-as ruga sa-mi dati idei. -
Trebuie sa te gandesti bine din mai multe puncet de vedere: pestele cum ar vrea ea sa fie preparat? Ce fel de invitati vei avea? Degeaba vei servi tot felul de mancaruri sofisticate, daca majoritatea oamenilor vor fi de la tara sau oameni simpli, nu vor prea aprecia stradania ta, ei fiind obisnuiti cu mancaruri traditionale: sarmale, supa de carne, chiftele, friptura, etc.
Insa daca ai mai mult invitati oameni mai deosebiti, trebuie sa procedezi exact la diversificarea meniului, sa fie cat mai frumos aranjat totul, cat ma select, deosebit, etc.
Nu stiu daca m-ai inteles?
P ela noi aproape toata lumea are acelasi meniu la nunta, ceea ce pe mine ma cam mira si ma deranjeaza: supa de carne, sarmale, pireu de carotfi cu carne, torul miresei si prajituri la caserola pentru acasa; si la aperitiv, pentru ca l-am uitat, in general este salam, chiftele, branza telemea si eventual salata de vinete.
Deci, nu e rau sa te gandesti la ceva mai deosebit, dar trebuie sa te gandesti bine daca va fi apreciat gestul tau, deci daca va reusi totul asa cum ti-ai dorit.
Succes! -
Gabici, din ce zona esti tu? La voi se da supa la nunti?
Eu sint din Pitesti (Muntenia) si e prima oara cind aud de asa ceva
in zona noastra nu se da supa la nunta. Doar aperitiv (tot felul de mezeluri, chiftele, yada yada), eventual cremvursti cu mustar, sarmale, friptura, tort si prajituri.
Nu te supara ca te intreb, sint doar curioasa
Nicole -
Apropo de peste, ultima nunta la care am fost s-a servit pastrav, asta ca idee. A fost nunta de preot. Eu personal nu sunt de acord cu pestele la nunta, este mult prea incomod sa te chinui sa-l mananci, fara sa folosesti manutele, doar furculita, eu nu am reusit performanta, pur si simplu m-am lipsit.
-
aoleo, ankdent, c-am uitat si eu sa-ti urez casa de piatra si sanatate si fericire! Merci, Maricica, ca mi-ai adus aminte
ca vad ca eu sint cu capu' aiurea apparently 
Gabici, uite ca omu' cit traieste invata
bine ca mi-ai spus, ca poate ajungeam vreodata p-acolo si ramineam ca fraiera uimita de supa de la masa
asa macar nu m-a vazut nimeni cu gura cascata si de citit nu m-ati citit decit voi 
Eu peste am mincat la o nunta in Galati (you can imagine!
da' era de-ala fara oase, numai cu sira spinarii si-atit. Mi s-a parut si mie ceva inedit, care iese din obisnuitele meniuri de nunta, si cum mie-mi place pestele la nebunie, a fost si mai bine
Poti sa-l faci fiert si pe deasupra sa-i pui vreun sos (de rosii sau din ala cu maioneza cu iaurt sau smintina) si cu cartofi natur si feliute de lamiie. Sau poti sa-i propui soacrei tale sa faca niste chiftelute de peste pe care le pui la aperitiv (si cu ocazia asta o pui pe ea sa se lupte cu oasele
)
Multa bafta!
Nicole -
Va multumesc tuturor de raspuns. Ce sa zic, m-ati convins sa aleg si peste, oricum vreau o specie fara oase si gatit asa cum sunt reclamele la TV.(file cu malai).
Soacra-mea va fi foarte fericita de alegere. Oricum parerea mea nu a contat deloc in ceea ce priveste nunta, ma gandeam ca macar la mancare pot sa ma pun contra, dar nu a fost sa fie.
Mi-a spus ca sunt demodata si ca nu se mai poarta flori la nuntasi , ci bomboane invelite in tul sau organtza, legate cu panglica in ton cu invitatiile. Ideea era in principal pentru doamne si domnisoare dar s-a extins si la domni, pentru ca asa vrea ea si nimeni nu are voie sa comenteze.
E "fain" cand soacra e un fel de matroana care nu este contrazisa de nimeni si face mereu ce doreste muschiul ei.
Va multumesc inca o data din suflet tuturor. -
HUH? :o bomboane in piept..modern? asta kiar n-am auzit-o...parc-am fi copii mici la tzara,la bunici,iarna,si impodobim bradul cu bomboane in staniol. Eu stiam ca modern este ca nasul si mirele sa aiba flori naturale, aceleasi cu cele din buchetul miresei, dar sa-ti pui folia in piept...
. Eu am fost la nunti obisnuite, clasice, nu de-alde Inter, Marriot etc...si la toate s-a pastrat un meniu standard, aperitiv, peste cu cartofi natur, sarmale cu mamaliguta, friptura la gratar (porc si pui) cu cartofi prajiti/natur. La una singura, undeva prin jud. Prahova, in loc de peste, am avut cremvursti si ca sa alunece bine, am baut bere
. Oricum ar fi, eu iti doresc sa treci peste toate, ca daor va fi ziua VOASTRA, si..casa de piatra! Apropos de nunta..o fi adevarata treaba aia cu prinsul buchetului? -
ankdent, draga mea, ai cam rupt-o in fericire cu mama soacra, si nu spun de acum de la nunta, ca hai, aia vine si trece, ci spun de mai tirziu, cind o sa vrea sa aranjeze lucrurile la tine in casa asa cum crede ea ca trebe...
Oy, muta-te in alta casa cu viitorul tau sot si data viitoare pune piciorul in prag si n-o lasa sa-ti comande la tine in casa ca e de rau. Spune-i ca la tine acasa faci ce vrei tu si la ea sa faca ce vrea ea...
naspa cu unele soacre de-astea, controlling freaks...
unele imbatrinesc si nu mai au ce sa controleze la ele acasa si se extind si pe la casele copiilor sau nepotilor... ayy, nasty! 
oricum, casa de piatra si sa ai o nunta frumoasa!
Nicole -
Bai, fetelor am ras cand am citit mesajele voastre, mai ales cel a lui Cocteau desi situatia nu este roz.
Daca va vine sa credeti chiar asta l-am intrebat si eu pe viitorul sot, daca nu cumva se va imbraca soacra-mea cu rochia mea de mireasa ca sa scap de-o grija. Iar el radea zicand ca rolul mirelui il va juca socru-meu. Bai, fetelor eu sunt tepoasa de felul meu dar nu am mai vazut asemenea femeie, imi da cu flit imediat dar in modul politicos. Gen:"nu este bine asa..., parerea mea este ca sa faceti asa..." si apoi aflu ca deja este aranjat cum a zis ea. Este paradoxal.
Viitorul meu sot nu se amesteca si ma lasa pe mine sa ma agit de chinurile mortii.
Dar astept sa treaca nunta ca sa pot sa-i spun soacrei parerea mea ca pe sot prea l-am batut la cap ca nu mai vin la nunta.
Va pup sa ne auzim cu bine! -
Daca veti accesa adresa veti vedea geniala idee. Nu este urat, dar nici nu are nici o legatura cu obiceiurile romanesti. Dar ma intreb totusi ce vor spune domnii cand vor primi bomboane ?
http://wedding.weddingchannel.com/catalog/product_detail.asp?pn=1&pageid=wedding_shop&uid=300000152&pid=381616057 -
ankdent, draga, e timpul sa iei masuri. In primul rind viitorul tau sot ar trebui sa puna piciorul in prag la maica-sa si sa-i spuna sa nu se amestece pentru ca e nunta voastra, sarbatoarea voastra. Dat fiind ca el n-are curaj (pentru ca te-a lasat pe tine singura
sa te razboiesti cu mama-soacra) trebuie s-o faci tu insati. Data viitoare cind iti mai zice politicos ceva si chiar daca ai auzit ca lucrul ala s-a facut deja, te rog eu frumos sa-i spui ca e nunta ta si ca vrei s-o faci asa cum vrei tu. Fii calma si respectuasa, da' ferma ca altfel ai dat de dracu' cu situatia asta daca nu-i pui capat, pe bune... O fi avind mama-soacra personalitate puternica si-o fi ea control freak, da' tu trebuie sa faci ca tine in viata, sa nu te lasi controlata de nimeni. Ca le faci bine, ca le faci rau, asta e, important e sa-ti asumi rezultatele, fie ele bune, fie rele. Eu zic sa te duci si sa-i spui ca nu vrei bomboane ci flori sau whatever altceva vrei si gata.
Cine finanteaza toata chestia? Daca e soacra finantatorul atunci ai ars-o, ca probabil c-o sa-ti zica faza asta. Dar, again, viitorul tau sot trebuie sa discute cu maica-sa, sa nu te lase pe tine pe mina ei...
pupici si spune ce-ai mai facut, ok?
Nicole -
Finantele sunt asigurate de ambele familii in mod egal(ai mei si ai lui), doar ca ai mei sunt chemati(aproape intotdeauna) doar cand este nevoie de dat bani iar organizarea este tinuta in control de ea.
Problema este ca parintii mei sunt prea finuti si nu comenteaza ca nu le sta in fire, dar mama mea mi-a spus ca ii este frica sa mai raspunda la tel. sa nu mai afle vreo mimunatie(imaginata de soacra-mea).
Ai mei nu au fost de acord nici cu restaurantul ,care este cel mai luxos, pe nasii nostrii nu i-au vazut niciodata(sunt alesi tot de ea) si altele care nu mai conteaza. Dar nu au avut cu cine vorbi, au incercat dar fara rezultat. Mi-au explicat ca nu se poate incepe cu cearta intre familii.
Ideea este ca baiatul ei trebuie sa aiba cea mai grozava nunta(este intr-o concurenta acerba cu toata lumea) si nu conteaza daca asta inseamna grandomanie prosteasca si snobism, sa nu mai vorbim de cheltuiala.
Am incercat sa schimb macar firma de decoratiuni (care este una mai scumpa, recomandata de un binevoitaor) si m-am apucat de plans in fata sotului sa-l lamuresc. Dar cand s-a dus si i-a spus ca vrem sa ne ocupam si noi ca este nunta noastra s-a pus pe un plans in dormitor de l-a lasat fara cuvinte. Iar in ziua aia socru-meu s-a uitat ingrozitor de urat la mine toata ziua, ca eu i-am facut sotioara sa planga, doar ea vrea numai bine pentru noi
.
La faza asta am ramas paralizata.
Noi din fericire locuim in alt oras, sau din nefericire pentru ca totul se stabileste pe la spatele nostru.
Dar va trece si nunta asta.