Rulada simpla si ra
-
0 0Se face un aluat de pandispan.
Se pune intr-o tava, al carei fund l-ati acoperit cu hartie unsa cu ulei, si se niveleaza uniform.
* Stratul de aluat crud trebuie sa aiba grosimea de maxim 1 cm (eu fac aluatul de pandispan din 3 oua, nu din 6, cum e reteta de baza - dar cantitatea de aluat se poate evalua corect numai in functie de marimea tavii folosite).
Cand pandispanul s-a copt (atentie, se coace foarte repede!), scoateti tava din cuptor si acoperit-o cu un stergar gros de bucatarie, curat. Dupa vreo cateva minute, necesare ca blatul sa se racoreasca cat sa il puteti manevra, desprindeti cu grija hartia de pe el si asezati-l pe o alta hartie, curata, pe masa de bucatarie.
Ungeti-l repede cu un strat de subtire de Nutella sau gem, taiati-i marginile rumenite cu un cutit bine ascutit si rulati-l cat mai strans.
Apoi impachetati rulada rezultata in hartia de dedesubt, tot prin rulare. Infasurati pachetul intr-un stergar, pentru ca rulada sa se raceasca lent, iar la despachetare sa-si pastreze forma.
Dupa ce rulada s-a racit, o puteti despacheta si pudra cu cacao (daa ati umplut-o cu Nutella) sau cu zahar (daca ati umplut-o cu gem). -
Am si eu o varianta.
Pandispanul il rasturnati pe un stergar de bucatarie umed ( folosit numai pt asa ceva) si rulati strans ( cu tot cu stergar). Lasati sa se raceasca apoi umpleti cu crema de cafea ( o nebunie) sau de vanilie sau de ciocolata. Ornati cu aceeasi crema si trasati cu o furculita linii serpuite de la un capat la celalalt. Simpla, de efect si foarte buna.