cum folositi vasul de lut?

•  
    • 80 mesaje
    10 Sep 2004, 07:45
    1 0
    Dragele mele super-gospodine, cum folositi "vasul de lut"? Eu nu m-am priceput decat sa pun niste pui si cartofi in el (cu un pic de ulei si condimentele de rigoare). Cartofii, dupa ce ca s-au cam lipit, nici super gustosi nu au fost. Nu ma trimiteti la carticica lui pentru ca...practica ne omoara.
  •  
    • 80 mesaje
    13 Sep 2004, 08:25
    0 0
    Chiar nimeni nu foloseste vasul acela celebru de lut de la munte? Ce sa fac cu el? Il arunc????????????? AJUTOOOOOOOR
    Am auzit ca e foarte sanatos sa gatesti in el. Daca stii ce.
  •  
    • 70 mesaje
    13 Sep 2004, 10:17
    0 0
    Am auzit-o pe soacra mea ca facea sarmale in vasul de lut, si ca erau f. bune.
    Incearca sa ungi ungi vasul mai bine inainte sa pui ceva in el.
    Si mi-am adus aminte ca in vas laptele prins iese f bun si se face repede.
  •  
    • 1946 mesaje
    13 Sep 2004, 10:22
    0 0
    1. il lasi cateva ore in apa calda pana isi schimba culoarea
    2. fierbi cateva legume in el, le arunci si abia dupa aceea il poti folosii
  •  
    • 80 mesaje
    13 Sep 2004, 14:45
    0 0
    Dar efectiv ce poti gati in el. Si cum?
    Stiu ca inaine de fiecare utilizare tb. lasat sa in apa cel putin 1/2h, ca nu tb. spalat cu detergent de vase, ca...
    Dar cineva a facut in el sarmale? Cum? A pus apa sau nu, si cata?
    A facut cartofi cu friptura? Cu ce a uns vasul?(eu -am uns cu ulei si s-au prins).Chestii de genul asta.
    Mercic.
  •  
    • 683 mesaje
    13 Sep 2004, 15:17
    0 0
    Urata treaba! Mi-am luat si eu un vas din ala, am gatit in el, toate s-au lipit. Acum il folosesc... sa umplu spatiul din dulap... ca altceva nu stiu ce sa fac cu el!
  •  
    • 80 mesaje
    14 Sep 2004, 07:47
    0 0
    Eu una il am de doi ani. Mi-am adus aminte de el cand am facut ordine in debara.
    Pacat ca nu stiu sa-l folosesc!!!!!!!
  •  
    • 19 mesaje
    22 Oct 2004, 12:45
    0 1
    Eu am facut sarmale si friptura in el. Prima data am facut sarmalele fara apa dar nu prea mi-au placut ca au iesit de parca erau coapte. Acum le pun putina apa si le bag la cuptor si ies foarte bune. Pe fundul vasului uneori pun alte dati nu, foi de varza. Friptura o fac ca la tava cu apa doar ca o fac in vasul asta.Cartofii nu-mi plac cum ies in vas si de aceea prefer sa-i fierb separat si sa-i adaug la sfarsit. Toate ies foarte gustoase.Lipeste putin cand e nou dar dupa aceea nu mai ai probleme cu el doar ca se face cam urat (estetic vorbind).
  •  
    • 16 mesaje
    12 Nov 2004, 09:57
    1 0
    vasul de lut cumparat de a acele bazaruri de la munte este foarte util in gospodarie. se pune la inmuiat in apara rece pentru 30 minute, timp in care el se imbiba cu apa. Dupa aceea, pui in vas ceea ce vrei sa gatesti, insa nu pui niciodata ulei sau apa, si se baga in cuptorul care nu a fost deloc incalzit. Cuptorul se aprinde in momentul in care bagi oala, astfel vei avea surpriza sa crape oala. Focul tb sa fie potrivit. Din cand in cand vei scoate oala si vei vedea cum se face ceea ce ai pus acolo. Este bestiala. Eu stiu ca atunci cand cumperi oala tb sa-ti dea si o carticica la ea. Eu din pacate am pierdut cartea si sufar tyare ca vreau sa fac sarmale ( care am auzit ca ies beton ) si in carte scrie cum se fac. Este o reteta mai deosebita ptr ca la ele chiar tb sa adaugi si apa in oala. Daca cineva ma poate ajuta sa-mi faca rost de carte...... macar o copie...
    Si inca ceva: la sfarsit oala nu se spala cu detergent, ci doar cu apa calda si cu un burete curat. Daca mai aveti nevoie de sfaturi nu ezitati sa-mi scrieti pe adresa de email flory2177@eva.ro. O zi buna fetelor !!!
  •  
    • 111 mesaje
    12 Nov 2004, 20:18
    0 0
    am si eu un astfel de specimen. e in forma de oala-cu un capac mic, nu tava,cum presupun ca aveti voi. l-am folosit 1-2 ori,are o vechime de 2 ani,ca sa fac cartofi cu smintina si brinza. mie mi s-a parut ok dar eu nu stiu de nici o carticica,si nici nu stiu de metodele premergatoare aplicate de voi. a! oala asta de lut e smaltuita.
  •  
    • 16 mesaje
    19 Nov 2004, 09:15
    0 0
    Pai daca este smaltuita, nu este la fel cu cea de care am povestit eu. Cea de care spun este ovala de culoarea caramizii si se vinde cu carticica, sau cel putin asa stiu eu ca se vindea. Stii chestiunile acelea de lut in forma de soare in care pui lumanarele sa arda in ele si deasupra apa si esenta ca sa miroasa in camera? Asa este si oala; din acelasi material.
  •  
    • 16 mesaje
    29 Nov 2004, 21:02
    0 0
    Am primit pe adresa mea de pe eva un email de la aceasta adresa gerry@main.mta.ro . I-am raspuns dar mi-a venit mailul inapoi cu mesajul ca nu mai exista userul. Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cum pot lua legatura cu aceasta persoana? Va multumesc.