cand???

•  
    • 96 mesaje
    31 Mar 2010, 11:17
    0 0
    cand va apucati de gatit?Eu am multe de facut pt paste,multe salate aperitive si mancaruri si nu stiu daca sa ma apuc de maine sau vineri,nu stiu daca o sa am timp si daca o sa halim pana la paste tot ca suntem familie mare.
  •  
    • 13910 mesaje
    31 Mar 2010, 11:39
    0 0
    noi, din pacate, anul asta nu mai sintem familion mare!

dar, mereu, se gateste vineri si simbata.....friptura duminica, sa fie proaspat facuta.

cum sarcina mea, de cind eram copil (ne alesesm, eu si sis, ce facem fiecare.....si asa a ramas!) a fost sa vopsesc ouale, pe astea le voi face simbata, abia vineri seara ajungem acasa....asa ca asta e!
  •  
    • 232 mesaje
    31 Mar 2010, 11:48
    0 0
    Vineri sau chiar sambata gatesc, eu fac ceva, cumnata mea altceva.Iar duminica baietii fac gratarul, friptura etc.
  •  
    • 2487 mesaje
    31 Mar 2010, 14:51
    0 0
    Sibel , eu sunt pt proaspat, da poti incepe cu sarmale de joi, le lasi pe jumate facute , vineri oo, simbata ce mai e de maruntit si duminca friptane.
  •  
    • 7673 mesaje
    1 Apr 2010, 12:19
    0 0
    io in fiecare an vopsesc ouale in Joia Mare,cozonacul si pasca,vineri dupa amiaza,intre timp pregatesc sarmalele ,legume pt salata si drob iar sambata le pun la foc,friptura duminica,sa fie calda si proaspata,aperitivele sambata seara inainte sa plec la inviere si le pun in folie sa nu se schimbe la culoare
    ciorba, sambata la prima ora ,dupa cafea
  •  
    • 13910 mesaje
    1 Apr 2010, 14:07
    0 0
    io tocmai vin de la piata.......balamulcul de pe lume.
    ma gindesc ce va fi miine!!!

deja toate sint mai scumpe decit in zilele normale, miine vor fi si mai scumpe (tanti de la care cumpar rosii le dadea azi cu 2 lei mai mult si mi-a zis ca miine inca 2 in plus......niste hoti!)

dar am fost ca sa-i scutesc pe ai mei de nebunia pietei.........

abia astept sa vopsesc ouale!
  •  
    • 13910 mesaje
    1 Apr 2010, 14:42
    0 0
    la n.aiba! tocmai m-a sunat maman ca a teminat de vopsit ouale (pina a portionat papa mielutul, nu avea ce face)).....ce ciuda imi este!
    de zeci de ani asta e treaba mea......dar zice ca sa nu avem simbata asa multe de facut!

si eu care abia asteptam sa le fac!
  •  
    • 21507 mesaje
    1 Apr 2010, 18:56
    0 0
    ce va agitati de zici ca vine potopu' acu nush de am chef sa vopsesc oole sper sa-mi vina zilele astea cozonacu'-l iau miine,mincare fu facuta ieri,zilele urmatoare accesorizez...fc de timp si dispozitie ...iar la Inviere imi propun sa merg de nu-s prea obosita...so,visez sa sed c-un castron de floricele-n fata,la teve,posibil sa-mi iasa ,duminica
  •  
    • 1342 mesaje
    1 Apr 2010, 20:43
    0 0
    Eu am vopsit ouale si le-am lipit si abtipilduri ,sa fie bumoase
    Cozonacul il cumpara maine ,sper sa mai gasim ca alea de la cofetarie i-au spui lui maica-mea ca maine au doar comenzi.
    Si mancarea o facem sambata.
    Oricum noi suntem putinica numar ,doar daca mai vine cate un neam,prieteni,vecini..
  •  
    • 132 mesaje
    1 Apr 2010, 21:21
    1 0
    Obsesia romaneasca, maniacala: sa mancam si sa bem pana nu mai putem, desi suntem cica in criza mare!
    Eu nu am inteles-o niciodata pe asta cu gatitul ore in sir, zile intregi....nu stiu, cand vine cu adevarat Sarbatoarea nu sunteti obosite?! Nu va epuizeaza treburile astea pana duminica? Dupa aceea apucati sa va bucurati cum se cuvine de Paste?
  •  
    • 615 mesaje
    2 Apr 2010, 07:31
    0 0
    Ca bine zici...E adevarat ca e traditie,dar,nici timp,nici chef nu mai ai,mai ales ca nu tu prima de paste,nu tu zi libera...halal.
    Aveam si eu rostul meu in familie:ma ocupam de pasca,de oua si faceam drob din pate de ficat cu inimi de pui(mielul nefiind folosit decat ca friptura la tava atat).
    Acuma...imi iau familionul si fug la soacra....se ocupa ea de tot si mai iau si la pachet,mai ales ca in zona asta se mai prepara si jambon afumat fiert...mmm,o bunatate.Noi trebuie in acest fel sa avem o singura grija:sa cumparam legumele de salata si ...sa mancam.
    Tot aici,magazinele de panificatii fac niste cozonaci asa de buni,ca chiar ca nu mai merita sa ma lupt cu ei ore intregi...
    Si uite asa,lenea ma transforma intr-o mare comoda si,pana la urma tot o gura de fiecare avem
    Maaama ce mai consolare!!!
  •  
    • 3036 mesaje
    2 Apr 2010, 08:02
    0 0
    Anul asta Pastele ma prinde in dieta.

Azi o sa framant aluat de cozonac din doar 500 gr de faina si 5 oua, in loc de 1,5kg faina si 15 oua.
    Daca imi iese de-o pasca si un cozonacel, voi fi fericita

Maine o sa fac drobul (din ficat si inimi de pui) si-o ciorba. In loc de bors de miel, o sa fac o ciorba de loboda si salata.

Husbandul o sa vopseasca 10 oua, toate rosii.

Friptura va fi de miel, cu garnitura de cartofi, marar, ceapa si usturoi verde. Simplu si rapid,

In rest: branzici, salate, masline etc... care nu necesita efort si bataie de cap.
  •  
    • 2439 mesaje
    2 Apr 2010, 09:30
    0 0
    Dar esti grasa de asta tii dieta?
    aa,in vinerea mare nu se gateste.
    Stiati? :O
  •  
    • 21507 mesaje
    2 Apr 2010, 10:01
    0 0
    nici rautati nu s-aplica,tot in Vinerea mare
  •  
    • 2439 mesaje
    2 Apr 2010, 10:42
    0 0
    Bine, daca zici tu
  •  
    • 1342 mesaje
    2 Apr 2010, 11:05
    0 0
    Bine zi mika
    Ei si cu ce te deranjeaza ca ea e la dieta?te abtii tu de la anumite mancaruri?
    Si nu trebuie sa fie cat casa poporului ca sa tina dieta
  •  
    • 2487 mesaje
    2 Apr 2010, 14:50
    0 0
    Eu ramin traditionalista, fac si cozonac si pasca in casa, ador mirosul de cozonac copt ,parca anunta sarbatorile.
    Oricum nu fac asta decit de 2 ori pe an, asa ca nu e un efort prea mare.
  •  
    • 7673 mesaje
    2 Apr 2010, 17:14
    0 0
    si io sunt tot la fel,fac totul in casa
    am terminat pasca,doua cu branza si una cu branza si glazura de ciocolata(facuta de fii-mea din carte ) ,sa vad cum o fi...
    cozonacul l-am lasat la dospit si-am luat o pauza de-o cafea
    mai tarziu pregatesc tot pt mancare, o voi face maine
    spor la treaba !!!!! si
    PASTE FERICIT!!!!!!!!!!!!!!
  •  
    • 267 mesaje
    2 Apr 2010, 21:43
    0 0
    Eu am facut joi ouale, azi am facut salata de beuf, salata de vinete. Mama mi-a adus cozonac facut de ea, si sarmale pe care numa trebuie sa le fierb maine. O sa mai fac o ciorbita de perisoare, tot maine, un tort diplomat si o prajitura, kinder pinguin.
  •  
    • 7673 mesaje
    2 Apr 2010, 22:08
    0 0
    daria,vrau si reteta de la kinder