ciorba de burta

•  
    • 3 mesaje
    7 Sep 2004, 21:48
    0 0
    Sunt super noua pe acest forum. Am tot incercat sa aflu o reteta adevarata de ciorba de burta dar nu am avut succes. Am vazut unele care puneau patrunjel si nu am mancat niciodata asa ceva. Oricum as dori adevarata reteta, cea traditionala daca se poate. Pupici si multumesc anticipat
  •  
    • 169 mesaje
    7 Sep 2004, 23:11
    0 0
    ciorba de burta
    se spala burta se opareste bine sa iese mirosul si apoi se pune la fiert intrega dupa preferinta se poate pune ceva os cu maduva si putin carne ii va da un gust mai bun se fierb bine cu sare.Se scoate burta se taie fidelutza se pun 3 ,4 morcovi o ceapa o telina tocate marunt se fierb se aduaga burta un pic vegeta dupa gust.3 galbenuse se amesteca cu 100 ml smintina si se incorporeaza cu ciorba se pune ciorba in castronul cu oua si se toarne putin cite putin ,si otet dupa gust, se pun 5 ,6 catei de usturoi zdrobiti,dupa preferinta poti pune si frunze de patrunjel si leustean pt ca sigur nu ii vor schimba gustul ciorbei dimpotriva va fi mai gustos ,daca nu doresti poti sa nu folosesti poti [une si marar crede-ma e mult mai gustoasa sa se simta si morsul placut al acestor frunze ,cum pui frunzele opresti si focul ..deci poti sa nu pui deloc cum preferi ..pofta buna
  •  
    • 9835 mesaje
    8 Sep 2004, 11:53
    0 0
    Am facut o singura data, dar nu mai repet greseala asta in viata mea!

A rezultat o ciorba buna, dar si un maldar de vase pline de seu din ala ingrozitor, care se spala foarte greu, plus un miros greu in toata casa, care ne-a facut asa o greata, ca nu am mai putut pune gura pe ciorba decat a doua zi, dar si atunci fara chef...

Nu merita efortul, asta-i parerea mea! Cand am mai avut pofta de ciorba de burta, ne-am dus la restaurant sau am cumparat de-aia, la conserva (e foarte buna).
  •  
    • 457 mesaje
    8 Sep 2004, 12:36
    0 0
    haideti mai fetelor, nu va mai descurajati atat, ca nu-i asa de greu.
    Ciorba de burta
    Cantitatile sunt pentru o oala de 6-8 litri.
    O bucata de burta mai maricica cam de 150.000 lei.
    2 cepe, 1 postarnac, 2 morcovi, 500 gr. smantana, sare, 6-8 oua si delikat.
    Se pune burta la fiert cu zarzavatul tocat se fierbe mai multicel pana se patrunde burta, apoi se strecoara de zarzavat iar burta se taie in fasii.
    In oala se pune doar burta taiata( in zeama strecurata) cand da in fiert se bat 6-8 oua dar mai intai se dizolva cu zeama de carne apoi se adauga smantana cam 500 gr. se potriveste de sare si otet. Usturoiul se pune in farfurie nu in toata ciorba. La aceasta ciorba nu se pune nici un fel de verdeata.
    Pofta buna!