Otetul versus solutii antitartru

•  
    • 9835 mesaje
    4 Sep 2004, 13:01
    0 0
    L-am vazut pe sotul meu stergand interiorul unui acvariu cu o carpa umezita cu otet. L-am intrebat de ce face asta, si mi-a raspuns ca otetul dizolva tartrul!
    Am aplicat metoda pe chiuveta din bucatarie - stiti voi: acolo unde se lasa vasele la scurs se formeaza mereu pete de tartru.
    Succesul a fost enorm! Nici macar nu a trebuit sa frec cu ceva aspru - am folosit, pur si simplu, partea moale a buretelui de vase, insistand nitel in zonele mai critice.

Si eu, care ma chinuiam cu tot felul de solutii "speciale", cu manusi de cauciuc, cu buretei pe care trebuia sa-i arunc imediat, cu plamanii iritati de vaporii aia idioti... La sfarsit, limpezeam de 1000 de ori, ca sa pot fi linistita ca n-au ramas urme de solutii de-alea...

Bineinteles, bateriile de la chiuvete si de la cada, furtunul si capul dusului au iesit ca noi!
  •  
    • 70 mesaje
    4 Sep 2004, 22:23
    0 0
    Multumesc pentru pont Donna. O sa folosesc sfatul tau si la chiuveta si la acvariu - unde se formeaza tartrul.
    Oare tartrul de pe dinti nu s-ar putea dizolva cu otet?
    Monika
  •  
    • 9835 mesaje
    6 Sep 2004, 15:23
    0 0
    bey, m-am gandit si eu la asta, dar mi-am dat seama ca sunt doua lucruri diferite, chiar daca se numesc la fel: apa de la chiuveta are calcar, iar pe dinti se formeaza placa bacteriana.

Monica, mare grija la acvarii: trebuie limpezite perfect dupa ce le cureti cu otet. Adica asta se face doar cand reamenajezi un acvariu (cum a fost atunci cand am aflat eu ca otetul curata calcarul), sau doar daca vrei sa stergi doar stropii uscati pe exteriorul lui.
  •  
    • 131 mesaje
    10 Sep 2004, 03:33
    0 0
    A functionat! Mersi de pont.