ce bunatati

•  
    • 7673 mesaje
    29 Mar 2010, 11:16
    0 0
    pregatitide paste?
    la noi in familie nimeni nu mamanca carne de miel,asa ca o voi inlocui cu vita,curcan si pui
    voi ce gatiti?
  •  
    • 10 mesaje
    29 Mar 2010, 15:30
    0 0
    aceeasi intrebare mi-o pun si eu)...mai ales cu criza asta
  •  
    • 1342 mesaje
    29 Mar 2010, 18:08
    0 0
    La mine in famile oferta e si mai restransa ca nu se mananca nici carne de miel nici de vita .

Astept sa postati retete ,ca eu nu prea le am cu gastronomia.
  •  
    • 7673 mesaje
    29 Mar 2010, 20:25
    0 0
    a gatit cineva drob de pui si vita?sunt curioasa cum a iesit
  •  
    • 476 mesaje
    30 Mar 2010, 10:06
    0 0
    Am facut drob din pui, si uneori, ca sa iasa mai mult puneam si niste ficat pe porc sau vita.
    A iesit super.
    Daca vreti, va scriu reteta.
  •  
    bby
    • 17 mesaje
    30 Mar 2010, 10:20
    0 0
    Eu mai fac drob din ficat de pui si iese foarte bun. Cred ca poti adauga si ficat de vita, sa ne spui cum a fost. Reteta mea de drob e foarte simpla: se fierbe ficatul de pui, se lasa la racit si se toaca marunt. Separat se caleste ceapa verde, usturoi verde si morcov. Se amesteca cu ficatul, cu galbenus de ou si verdeata multa. Se adauga si albus batut spuma si se pune la cuptor, eventual uns cu ou.
    Reteta detaliata, impreuna cu poze este pe http://furnicuti.blogspot.com/2010/03/drob-dietetic.html
  •  
    • 7673 mesaje
    30 Mar 2010, 11:12
    0 0
    ma gandeam ca io ca n-arede ce sa nu iasa bun
    de Paste pregatesc asa:
    ciorba de burta
    ardei umpluti cu carne de curcan
    drob
    salata de beof
    pui umput cu legume si garniturade ciuperci
    cozonac
    pasca
    aperitive......
  •  
    • 2487 mesaje
    30 Mar 2010, 16:20
    0 0
    Cory, eu am facut drob din pui si a iesit excelent,am folosit carne pui fiarta,ficat de pui fiert, oua, verdeata, ceapa si usturoi verde si o foaie de placinta.
    Am bagat la blender carnea si ficatul, am amestecat cu verdeata si ceapa si usturoi maruntite, oua, sare, piper.
    Am asezat foaia de placinta in tava de cozonac unsa si am pus compozitia.

Ma gindesc la un meniu mai usurel, as face o salata simpla cu verdeturile de sezon.
    Niste gordon-bleu cu cartofi noi daca gasesc .
    Sarmale cu amestec de carne vita,porc,pui.
    Pasca si cozonac.
  •  
    • 13910 mesaje
    30 Mar 2010, 21:40
    0 0
    la noi, prima zi (duminica) e absolut traditionala ----inecpind de cind ne intoarcem de la biserica, adica pe la 1 noaptea, masa e pusa, cu aperitive, iepurasul asteapta cuminte in balcon...)

in celelate zile, diverse....sarmale, friptura de pui sau curcan si miel, aperitive, musai oua rosii..

edit : eram convinsa ca nu am trimis mesajul.....de aia nici nu l-am terminat.

pe linga cele de mai sus, multe, multe salate si fructe.
    cum nu sintem consumatori de dulciuri nici unul, avem un cozxonac, asa, sa fie acolo.........in schimb, ne plac salueile.

sint atenta la retetele voastre de drob - cum eu n-am facut niciodata-, vreu sa-i trimit lui sis una, sa pregateasca pe acolo, pe unde e ea........mai ales ca are si nepotul de sarbatori!