Garnitura la ficatei

•  
    • 131 mesaje
    4 Sep 2004, 04:37
    1 9
    Cine poate sa ma ajute, ce garnitura merge la ficatei.
    Ficateii ii invelesc in bucatele de bacon , prind cu scobitoarea si ii dau la cuptor.
  •  
    • 1118 mesaje
    6 Sep 2004, 05:11
    0 2
    Cartofi prajiti, piure ( eventual pui peste el putin sos din tava care a fost la cuptor) si neaparat ceva acru: muraturi, salata de varza etc.
  •  
    • 831 mesaje
    6 Sep 2004, 16:12
    3 0
    Eu una, mananc cu placere ficateii cu mamaliga si mujdei
  •  
    • 491 mesaje
    6 Sep 2004, 17:28
    1 2
    mai merg cu garnitura de legume asortate, sote (de-alea de care vezi inghetate la punga prin supermarketuri, cu mazare, cu morcovi, porumb, ceapa, ardei si alte legume... da' evident ca poti sa ti le faci si singura, le fierbi pe toate sau le calesti si apoi le pui (sau nu) niste unt pe deasupra... ies super de super!)

yum! si mie-mi place la nebunie ficatul de pui si nu numai

Nicole
  •  
    • 131 mesaje
    6 Sep 2004, 21:05
    5 1
    Multumesc frumos pentru idei.
  •  
    • 204 mesaje
    7 Sep 2004, 08:22
    2 0
    Piure(cu unt) si cu castraveciori murati(in saramura).Dar ...a mai zis asta cineva.Mmmm!
    pofta buna!
  •  
    • 457 mesaje
    8 Sep 2004, 13:29
    5 1
    Se mai poate face o tochitura buna cu ficat.
    Dar e putin mai greu si mai multa munca daca cineva este interesata va scriu cum.
  •  
    • 131 mesaje
    9 Sep 2004, 07:31
    2 1
    Cum sa nu fim interesate, asteptam reteta
  •  
    • 457 mesaje
    9 Sep 2004, 07:41
    3 0
    Tochitura cu ficat
    Aveti nevoie de:
    ceapa, ardei, carne de porc/vita, piper, pasta de tomate, ciuperci, ficat de pasare/porc, pasta de tomate si 2-3 snitele.
    Nu am trecut cantitatile deoarece fiecare pune cat vrea.
    Mod de preparare:
    Se prajeste carnea cand s-a patruns se adauga ceapa si ardeiul taiate se calesc impreuna pana ce capata o culoare maronie apoi se pune ficatul, snitelele si ciupercile cand toate sunt fierte se pune pasta de tomate si se condimenteaza.
    Se serveste cu mamaliguta.
    Aceasta tochitura deobicei se gaseste in restaurantele de pe litoral.
  •  
    tci
    • 13 mesaje
    16 Nov 2004, 15:04
    3 1
    de ceva vreme am descoperit si un alfel de a face ficateii de pasare. dupa ce ii curat si ii spal, ii pun in tigaie cu putin ulei si apa, la foc potrivit pentru 10 min. dupa care pun peste o cutie de ciuperci (mie imi plac cele intregi, pe care le tai in doua)si acopar tigaia cu un capac. intre timp fac intr-un castronel un sos cu bulion, apa,delikat, putin zahar si piper, pe care il pui peste ficatei cu un sfert de ora inainte de a-i opri. asfel, ficateii nu ies nici uscati,nici innecaciosi si merg foarte bine cu piure sau cartofi prajiti si muraturi.
    eu de cand am mancat prima data acest sote, numai asa ii pregatesc. incercati!
  •  
    • 37 mesaje
    16 Nov 2004, 15:50
    1 3
    Si eu ii fac cu mamaliguta, dupa ce in prealabil ii pun intr-o tigaie mare cu sare si piper si putin oregano, ii las sa se inabuse pana scad, ii mai intorc din cand in cand pana ce lasa un sos gros. Se mai adauga apa.
    Fac la ei un sos de usturoi care e delicios: usturoi pisat se amesteca incet cu ulei de masline in functie de cantitatea dorita, 2 lg de mustar verdeata si la urma se adauga 3-4 linguri de smantana si se amesteca.
  •  
    • 230 mesaje
    16 Nov 2004, 15:56
    6 0
    Ce pofta am de ficatei, de-mi ploua in gura! Astia pe aici nu au ficatei , si nici alte organe, cind intreb toti se mira si se strimba. Dar vin eu in tara si ma indop ,hii.
    Truc pt. a iesi ficateii fragezi :se pun cu 1/2 ora inainte de prajit in lapte dulce, dupa care se scurg si se prajesc in baie de ulei.
    Se pune sarea si piperul numai dupa ce au fost scosi din ulei. Eu ii prefer cu cartofi natur.
    Pofta mare