papa bun...

•  
    • 331 mesaje
    2 Sep 2004, 13:53
    0 0
    ... cal atfel nu stiu sa-i spun.
    4 portii de cartofi prajiti ii pui intr-un vas Jena, peste care pui 100 grame masline fara simburi, tocate marunt, o cutie de ciuperci, sunca - optional, oregano, brinza sau cascaval ras si peste toate astea, 4-5 oua batute. repede la cuptor la foc mare si cam in jumatate de ora (dupa ce se intareste oul) o papi cu pofta (seamana cu o budinca sau cu o omleta la cuptor???)... poti pune smantana sau ketchup.
  •  
    • 457 mesaje
    2 Sep 2004, 14:14
    0 0
    Sarut-mana conita! chiar eram in pana de ideei.
  •  
    • 331 mesaje
    2 Sep 2004, 14:39
    0 0
    sa nu uitam de ardei umpluti, poti scoate carnea si o inlocuiesti cu ciuperci, de spaghete cu un sos facut repede-repede din ardei, rosii si ciuperci, de supitele de zarzavat, de ghiveci de legume, de zacusca...ce bine ca mai e inca sezon de legume!!!!
  •  
    • 1946 mesaje
    2 Sep 2004, 15:15
    0 0
    cum adica 4 portii de cartofi prajiti?
    adica intai prajesc cartofii? scuze, dar n-am inteles! si vasul nu trebuie uns?
  •  
    • 331 mesaje
    2 Sep 2004, 15:27
    0 0
    DA si NU...
    DA pentru cartofi prajiti..ii prajesti si dupa aia ii pui in vas...daca vrei doar 2 portii de mincare, faci doar 2 portii de cartofi...si mai tine si de dimensiunea vasului.
    si NU pentru ulei...nu mai pui ulei pentru ca deja cartofii au ulei in ei, chiar daca ii scurgi f. bine.... si dupa ce se mai raceste un pic, se desprinde compozitia f. usor de pe vas.
  •  
    • 277 mesaje
    2 Sep 2004, 15:36
    0 0
    Sau...
    Se ia una bucata tava Yena,asa mai adanca !
    Se unge generos cu unt,chiar cateva bucatele de unt pe fund(al tavei !)
    Cratofii fierti in coaje,dupa care se decojesc,taie rondele...se aseaza un prim strat in tava,pui peste ei smantana si rondele de ou fiert tare.
    Continui cu straturile de cartofi+smantana+rondele de ou fiert+feliute de unt pana aproape umpli tava !
    Ultimul strat este smantana+rondele de ou si se presara cascaval ras deasupra
    Se introduce totul la cuptor,foc mediu pt. cam juma de ora sau la ochiometru ,adica pina vezi ca s-a facut o crusta aurie !
    Se servesc ca garnitura la absolut ocrice fel de fripturica sau se consuma ca atare !
  •  
    • 331 mesaje
    2 Sep 2004, 16:29
    0 0
    amnada, in reteta data de tine eu adaug si felii de cirnaciori afumati...mmmm....
  •  
    • 1946 mesaje
    2 Sep 2004, 16:36
    0 0
    multumesc mult pt. raspuns
  •  
    • 80 mesaje
    3 Sep 2004, 07:52
    0 0
    Eu chestia asta cu cartofi prajiti o numesc pizza cu cartofi. Si efectiv o fac precum o pizza. Cartofii ii tai un pic mai mari decat de obicei, si ii prajesc un pic mai putin ca la cartofii prajiti. Pe astia ii pun intr-o tava sau intr-un vas, si apoi pun ca la pizza de toate peste ei.
    Pofta foarte mare.
  •  
    • 1946 mesaje
    3 Sep 2004, 10:50
    0 0
    aceasta mancare se numeste papricas chinezo-fondue a la GYURI PASCU

500 gr. piept de pui dezosat
    400 gr. cascaval
    2 ardei grasi
    2 cepe
    1 rosie
    1 lingurita boia de ardei dulce
    1 leg. patrunjel
    sare, piper

Se taie carnea cubulete si se caleste impreuna cu ceapa tocata marunt.
    Se adauga boia, sare si piper.
    Dupa 15 min. se pun rosiile si ardeii, taiati in bucati mai mari.
    Se mai lasa pe foc 15 min.
    Se ia de pe foc, se taie felii mai groase de cascaval, se pun peste mancare astfel incat sa o acopere , apoi patrunjelul tocat fin si se tine cratita acoperita cam 10 min. pana se inmoaie cascavalul.
    este usor de facut si fffffff buna.
  •  
    • 457 mesaje
    3 Sep 2004, 12:48
    0 0
    Salut,
    Eu am facut aseara reteta lui sedi, este absolut delicioasa! nu seamana cu pizza si eu am facut reteta intr-o cratita de fonta fara sa mai pun ulei, se lasa din cartofi. Cartofii trebuiesc prajiti mai moi.
    Sedi, inca odata iti multumesc!
  •  
    • 331 mesaje
    3 Sep 2004, 13:21
    0 0
    ce ma bucur!!! credeam ca doar familiei mele ii place ce gatesc
    poate nu uit si aduc luni o reteta de prajitura speciala...
  •  
    • 88 mesaje
    16 Sep 2004, 00:08
    0 0
    Pt. amnada. In loc de tava de yena pot sa folosesc si o cratita,oala din alt material?nu am tava de yena...(((
    fetelor cum sa procedez cu mancarea la cuptor daca nu am yena`? se prinde de fund sau ceva?
    Mercic
  •  
    • 277 mesaje
    1 Oct 2004, 10:20
    0 0
    Pt. Charlie
    Sigur poti folosi orice tava,dar nu oala sau cratita.Eu folosesc si tavi din folie de aluminiu(nu stiu daca se gasesc in Romania)sunt de unica folosinta,foarte practice nu-ti mai bati capul sa le speli,le arunci si...gata !