Salata de asparagus

•  
    • 277 mesaje
    1 Sep 2004, 19:15
    0 0
    Delicioasa,usoara,excelenta vara !

Vre-o doua legaturi de asparagus,alegeti pe cel tanar mai subtirel!
    1-daca nu aveti dracia aia de fiert la aburi faceti in felul urmator :
    2-O oala cu apa sarata,cand apa da un clocot aruncati asparagusul(daca-i mai batran taiati din radacina lemnoasa)
    3-Se fierbe un pic ,nu prea mult,atat cat poti sa infigi o furculita in asparagus si sa simti un pic de rezistenta !
    4-Cand e gata,se strecoara si se pune intr-un castron mare cu apa rece si cuburi de gheata(ca sa-i pastreze culoarea verde si sa ramana un pic crocant...nu flescait !)Il plimbi in castron un minut..dupa care il usuci in hartie absorbanta si...
    5-Acum incepi salata.Intr-un castron frumos(care sa-l "prezinti" la masa sau chiar un platou !)aliniezi asparagusul ...arunci peste el un sos vinegrette(adica otet+sare+piper+ulei de masline bine batute cu telul).Se mai presara o jumate de ardei rosu, taiat in cubulete foarte mici,asa de "fatza"...da un aspect frumos verdele asparagusului cu rosul intens al ardeiului !
    Simplu,delicios...succes garantat !
  •  
    • 9835 mesaje
    1 Sep 2004, 21:30
    0 0
    ...adica, mai pe romaneste, salata de SPARANGHEL, fetelor, sa nu cumva sa va apucati sa jumuliti ghivecele de pe balcon!!!!
  •  
    • 277 mesaje
    1 Sep 2004, 21:52
    0 0
    ...asa,asa Donna ,SPARANGHEL !!!
    Mama lui de sparanghel !
    Mersi de precizare
  •  
    • 331 mesaje
    2 Sep 2004, 10:48
    0 0
    chiar ma gindeam cum sa infig furculita in frunza de asparagus...ca doar e ca acul de subtire
  •  
    • 457 mesaje
    2 Sep 2004, 12:09
    0 0
    Bey, fetelor eram pe cale sa pun si eu intrebarea.... noroc cu donna! ca a dat raspunsul la timp. Si eu care credeam ca sunt cu pluta, rau de tot!
  •  
    • 1105 mesaje
    2 Sep 2004, 13:49
    0 0
    Ma credeti daca va spun ca eu n-am vazut in viata mea sparanghel din asta CRUD???..doar la borcan ,si erau 3 fire la 80.000 lei!!!!!!!
    Ardelenii mei nu se prea ocupa cu exotisme din astea...alte idei mai autohtone n-aveti????????
  •  
    • 277 mesaje
    2 Sep 2004, 14:29
    0 0
    Silvanita,
    In nici un caz nu lua de ala la borcan,nici macar pe departe nu se compara cu cel crud !
    Sparanghel crud exista,eu am vazut la Billa,Carefour(parca asa-i zice!) si chiar frumos ,din ala subtirel !
    Se mai poate gati si asa:
    Il fierbi,racesti,usuci ca pt. salata
    Intr-o tigaia pui ulei si un varf de unt le incalzesti bine dupa care pui pesmet il prajesti putin cu atentie sa nu se arda.
    Tavalesti sparanghelul prin pesmetul asta si ...gata !
  •  
    • 277 mesaje
    2 Sep 2004, 14:35
    0 0
    Maricica,
    Ma bucur ca ai aparut !
    Mi-a zis Donna ca ai retete delicioase de varza. Mi-e o pofta nebuna de varza dulce cu rosii,bine scazuta nu din aia zeama lunga ...
    Lumineaza-ma !
  •  
    • 331 mesaje
    2 Sep 2004, 14:59
    0 0
    varza scazuta, chiar si cea murata, nu numai dulce, presupune sa calesti in ulei foarte-foarte bine varza tocata cit mai marunt si stoarsa de suc (o freci un pic cu sare, daca e dulce, intr-un castron si apoi o presari in mina). Si asta inseamna sa o mesteci tot timpul, mie imi ia aproape 2 ore...cind e aproape de final, adica bine patrunsa, adaug bulion sau felii de rosii decojite, cu 2-3 foi de dafin si cimbru sau marar. se evita a se pune apa peste ea, asta inseamna fierbere si zeama
  •  
    • 277 mesaje
    2 Sep 2004, 15:14
    0 0
    Sedi,
    Multumesc,suna exact pe gustul meu !
  •  
    • 9835 mesaje
    3 Sep 2004, 10:46
    0 0
    Haide, bre, ca nu trebuie sa stati sa invartiti in varza 2 ore... Bagati cratitzoiul la cuptor, la foc scazut, fara capac, si scade acolo, de capul ei, cate ore vrea. Daca e cazul, puneti cand si cand cantitati mici de apa, ca sa nu aveti pe urma surpriza ca iese cu zeama...
  •  
    • 457 mesaje
    3 Sep 2004, 13:14
    0 0
    Amnada, nu am fost disparuta, sunt tot timpul pe forum, asa ca daca vrei sa ma intrebi ceva poti sa o faci. Vezi reteta lui sedi asa fac si eu varza numai ca eu calesc ceapa si ardei apoi pun varza, condimentez cu piper si la sfarsit ii pun marar. Donna are dreptate o bagi la cuptor nu stai doua ore, eu nu m-am uitat niciodata la ceas dar cred ca nu dureaza 2 ore. Iar rosiile le dai prin razatoare.
    Succes!