bucataria ardeleneasca
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
27 Aug 2004, 13:280 0Ati ghicit, tot la dulciuri vreau sa ajung...
Uneori, in revista Formula AS, mai trimitea cate o gospodina din Ardeal cate o reteta de prajituri sau torturi ...imperiale, as putea spune. Influentza austriaca le prinde bine.
Le-as ruga mult pe ardelence sa-mi spuna si mie cateva retete deosebite de torturi si prajituri, sa am cu ce impresiona onor publicul la ocazii speciale. -
3 Sep 2004, 11:45Nu stiu in ce masura cunosti reteta tortului cu mere; scuze ca nu am sa-ti dau cantitati, dar eu in general il fac "dupa gust". Intr-o forma rotunda (daca doresti sa fie torul rotund) imprasti putin zahar tos, dupa care asezi merel taiate in jumatati si curatate de cotor. In prealabil in cotor vei aseza un miez de nuca si putina dulceata ( de care doresti tu). Dai tava la cuptor pana cand merele isi schimab culoarea. Intre timp faci un aluat de piscto din 4-5 oua (sti, reteta clasica: 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faian si o lingurita bicarbonat stins cu otet). Dupa ce merele sunt coapte, torni peste ele aceasta compozitie de piscot. Cand este gata, rastoni tava pe un platou. Merele vor fi atunci deasupra. Ideal e sa o ornezi cu frisca. Am uitat sa precizez sa ungi bine tava in prealabil cu ulei.
Este un tort destul de simplu, dar eu zic ca poate fi si festiv daca e ornat cu frisca.
Promit sa revin si cu alte retete. -
3 Sep 2004, 14:12In al meu nu!
Reteta cunoscuta de mine pentru piscot spune ca se adauga doar bicarbonat -
4 Sep 2004, 22:34Multumesc pentru reteta. Chiar imi pierdusem speranta ca imi va mai raspunde cineva. Si astept sa revii sii cu alte retete...
Înapoi la: Forum » Gastronomie