Legume la borcan, PLS!!!!!
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
26 Aug 2004, 09:130 0DRAGELE MELE GOSPODINE, ACUM ESTE VREMEA NOASTRA!!!
Si eu pun "pe iarna"o groaza de conserve. Imi face o deosebita placere...
DAR,
Nu stiu nici o reteta de legume la borcan pt. ciorba. Ma refer la maglavaisul ala cu morcov, telina, patrunjel, ardei, verdeata, care sa ne salveze in ianuarie cind totul este asa scump!!!
Va pup si succes la conservat! -
26 Aug 2004, 10:31Pentru inceput iti dau o reteta foarte usoara.
10 kg. rosii
5 kg. ardei gras
3 kg. morcov
frunze de patrunjel si telina sare si 1kg. ulei.
Toate legumele se dau prin masina
mai intai se caleste morcovul cu ardeiul apoi se pun rosiile se fierbe pana iese uleiul deasupra ca la zacusca, la sfarsit se pune verdeata si aspirina ( merge cam o aspirina la o sticla sau in functie de cat zarzavat este 1/kg. Zarzavatul se pune la sticle fierbinte si se impatureste 24 de ore.
Succes! -
26 Aug 2004, 10:47silvanita iti dau o reteta, beton! ai sa ma pomenesti.
SALATA DE LEGUME
2-3 conopide, 2 kg. gogosari, 4-5 teline cu frunze, 1 kg. morcovi, 3 linguri sare, 3-4 legaturi patrunjel, 1/2 litru ulei, 1/2 cana zahar, 1 litru otet, foi de dafin, boabe de piper si mustar.
Telina cu morcovul se dau prin razatoare, conopida se rupe in buchete mici, gogosari se toaca marunt cu frunzele de patrunjel/telina.
Pe foc, se fierbe otetul, zaharul, sarea uleiul si toate celelalte mirodenii, apoi se toarna peste legume si se lasa 24 de ore, dupa care se pun in borcane si se leaga.
Spor la treaba! -
26 Aug 2004, 11:52Draga Maricica,
ultimei retete pe la noi ii zice"ciolomada".Mersi mult, nu o stiam!!!
Sa-ti zic si eu o ciolomada specifica bucatariei unguresti:
Se taie julienne:ardei gras, capia, gogosari, ceapa+ 2-3 ardei iuti!!!-proportiile dupa gusturile fiecaruia(mie imi place cu mai multa ceapa).
Se toarna zeama de care pomeneai inainte ,peste ele ,(fierbinte), se lasa 24 ore si se pune in borcane.Este super buna, se poate minca in vremuri de restriste si pe "pita goala".
Înapoi la: Forum » Gastronomie