Ce-aveti de mancare la cina?

•  
    • 491 mesaje
    24 Aug 2004, 15:28
    0 0
    Fetelor, m-am gindit sa deschid un thread cu subiectul asta pentru ca sint in pana de inspiratie si mi-ar prinde tare bine sa vad ce mai faceti si voi de mincare, poate ne dam idei unele altora

la mine diseara sint cartofi prajiti cu oua ochiuri si cu cabanos prajit (boooring, I know!... ) Aseara au fost sandwich-uri cu pui afumat, salam de sibiu, brinza Almette si rosii

rindul vooostruuu!
    Nicole
  •  
    • 9835 mesaje
    24 Aug 2004, 19:00
    0 0
    Nicolle, mama, pune de tagliatelle... noi asta halim de 2 zile, ca tare ne-au mai placut!

Asa ca am declarat saptamana asta "SAPTAMANA ITALIANA"!

Azi o sa fac o reteta pe care am invatat-o de la TV italiana, un fel de coltunasi cu carne si ciuperci. Habar n-am cum se numesc, da' ce mai conteaza! A! Tortellini, uh, ce greu era! Am inceput sa ma ramolesc... (se pare ca la "mamma mia" lor acasa sunt de dimensiuni muuult mai mari decat aia din comert, care sunt mititei doar asa, de fitze...)

Maine ma gandesc sa fac pizza (ne-a invatat nu demult o eva, Maricica pre numele dansei, da-i-ar Dumnezeu sanatate!)

Iar poimane o fac lata, incerc lasagne alla bolognese - m-am dat naibii...
  •  
    • 101 mesaje
    25 Aug 2004, 13:09
    0 0
    Donna, spune-mi te rog, cum ai pregatit tortellini, ca am cumparat si eu o punga si nu stiu cam ce sos s-ar potrivi.
    Multumesc
  •  
    • 457 mesaje
    25 Aug 2004, 14:12
    0 0
    Salutare mandrelor,
    Sunt aici cu voi tot timpul, eu am facut" bame cu carnita de vitel" daca vreti reteta o scriu de- ndata.
    Donna ai facut reteta de pizza de la mine?
  •  
    • 200 mesaje
    25 Aug 2004, 16:22
    0 0
    Tina, daca vrei incearca un sos de tortellini simplu si gustos: smantana, branza topita (din aia la tub, e mai moale si se topeste mai repede) un pic de unt (nu margarina) si cascaval ras. Cantitatile sunt "pe gustate", se pune totul pe foc mic si se omogenizeaza. Se serveste peste paste. Pentru ca totul e deschis la culoare, poti orna cu o felie de rosie (rondel) sau ceva verdeata. Iese super gustos!!!
  •  
    • 9835 mesaje
    25 Aug 2004, 18:00
    0 0
    Bineinteles, maricica! E incomparabil mai buna decat aia facuta cu blat din comert, chiar daca nu am de unde sa iau ameliorator de-ala pentru coca de pizza. Saru-mana!

Eu, peste tortellini fierbinti, pun cascaval ras si smantana. Uneori puneam, dupa chef, si nitel ketchup. Dar mm descoperit ca, in locul ketchup-ului (care mi se terminase la un moment dat), sosul de soia este un ingredient formidabil, desi pare a fi din alta poveste.
  •  
    • 204 mesaje
    25 Aug 2004, 23:31
    0 0
    Da! Eu vreau reteta>
    Multam.
  •  
    • 457 mesaje
    26 Aug 2004, 07:23
    0 0
    Donna, cu prezenta ta incantatoare te duci la orice panificatie si ceri doua lingurite de ameliorator, sunt convinsa ca n-are sa te refuze.
    Succes!
  •  
    • 457 mesaje
    26 Aug 2004, 07:46
    0 0
    Mancare de bame

1 kg. bame sau mai putine, eu va scriu cantitatile pentru 1 kg.
    3-4 cepe, 2-3 ardei, rosii sau pasta de tomate, piper si patrunjel. Dupa preferinta se poate face cu carne de orice fel.
    Bamele se curata de codite fara a se taia si capacele, ca sa nu fie baloase se oparesc in apa cu doua lingurite de sare de lamaie, apoi se scurg printr-o sita. Se pune cca. 2 litri de apa.
    Se taie carnea cubulete si se prajeste cand carnea este patrunsa se taie ceapa cu ardeiul se calesc toate (ca la orice alta tocanita) dupa ce sau inmuiat se pun bamele cand sunt aproape fierte se adauga rosiile date prin razatoare, se poate face si putin rantas. La sfarsit se condimenteaza cu sare si piper.
    Pofta buna!
  •  
    • 575 mesaje
    26 Aug 2004, 13:21
    0 0
    Iarasi vin eu gospodina incepatoare cu intrebarile mele..
    Sunt suparata, fetelor, am un servici bun, de cariera ca sa zic asa, la fel ca si iubitul meu (viitor sot! ) si sunt tinerica si nu ma descurc foarte bine, nu-mi ies toate, eu ma supar ca pun suflet... Pierd mult timp, nu stiu care detalii sunt importante si care nu (mai patesc si tot felul de ghinioane)si rezultatele, satisfactiile intarzie sa apara... E frustrant, va intreb asta trebuie sa fac toata viata? Voi cum faceti sa nu o simtiti ca pe o corvoada?
    Of, ca trebuia sa deschid si eu un topic, sa cer sfaturi de organizare, de optimizare... acum, la inceput fiind.. Nici nu mai stiu ce vroiam sa va intreb.

A, ba da, ce-s alea bame!?!?!
    V-am pupat.
  •  
    • 575 mesaje
    26 Aug 2004, 13:26
    0 0
    Ioai cati de astia am pus..
    Se vede ca am of-uri.
  •  
    • 9835 mesaje
    26 Aug 2004, 14:20
    0 0
    zidulet, da, va trebui sa faci asta toata viata, de-aia e bine sa-l inviti pe sotul tau sa participe in mod egal la munca la cratita. Serviciu aveti amandoi, nu trebuie ca TU sa ai DOUA, adica odata ajunsi acasa el sa stea boiereste si tu sa incepi schimbul 2, adica sa muncesti ca menajera si bucatareasa pana in miez de noapte.
    O data ce veti imparti corect sarcinile gospodaresti, acestea nu ti se vor mai parea atat de nesuferite.

Sfaturi despre optimizarea timpilor de pregatire a mancarurilor nu am. Nici nu cred ca exista. Ceapa sau carnea vor avea mereu nevoie de aceeasi durata de pregatire.
    Poti insa sa iti utilezi bine bucataria. Un mixer, un blender, tigai sau oale speciale, astea, da, intr-adevar, conteaza foarte mult. Multi (mai ales barbatii) sustin ca masina de spalat vase e o tampenie, dar prietenele mele care si-au permis-o sunt in al noualea cer.
    Si, in general, nu trebuie sa iti bati capul cu mancaruri prea complicate. Pe astea lasa-le pentru cand vei iesi la pensie, cand vei avea si timp, si rabdare. Daca sotul tau vrea sarmale, va luati frumos de manuta si mergeti la restaurant. Si cu asta basta.
  •  
    • 457 mesaje
    30 Aug 2004, 07:57
    0 0
    zidulet, bamele sunt niste legume mici de culoare verzi, putin paroase si daca nu sunt pregatite cum trebuie sunt baloase. Donna, cand am facut eu sarmale prima data a fost o catastrofa! la sfarsit am pus sare imagineaza-ti ce a iesit nu se puteau manca nu am stiut ca varza trebuia inprealabil desarata. Durere mare a fost, ca nu am constatat eu asta ci vecina mea care apelasem la cuptorul ei, eu nici macar cuptorul nu stiam sa-l folosesc. Asta e! nimeni nu se naste invatat, asa ca zidulet nu-ti mai face griji ai timp sa inveti sa faci mancare.
  •  
    • 683 mesaje
    30 Aug 2004, 10:38
    0 0
    salutare!
    si eu sunt la inceputurile vietii de gospodina...

sunt catastrofa!
    stiu si eu sa fac vreo 3 feluri de mancare, partea frumoasa e ca imi ies atat de diferite de fiecare data ca ai zice ca sunt o carte de bucate ambulanta si ratata
    trec peste acest mic detaliu, ca doar daca nu e buna mancarea ma jelesc pana se mananca
    donna, vreau si eu te rog sa-mi dai si mie, reteta de la lasagne alla bolognese , am cutia de lasagna acasa de ceva vreme si inca nu am gasit o reteta decenta pt ea, cele de pe culinar sunt atat de complicate incat ai impresia ca sunt matematici superioare.
    ameliorator pt pizza- eu am gasit ceva extraordinar la carrefour, un pref pt blat de pizza, e super. costa cam 15.000 cutia.
    cat despre masa de seara, am sa va spun eu un secret, ai cina in 10 minute pe masa: iei una bucata soacra, ii spui cat de bine gateste ea nu stiu ce fel de mancare si cat de mult poftesti la fel ala special facut de ea, apoi faci una vizita la soacra. iar cand ajungi seara ajungi acasa pui la microunde 2 minute si gata cina!!
  •  
    • 1969 mesaje
    30 Aug 2004, 11:29
    0 0
    de la o vreme mananc numai salate...mai ales cea de ton,in viziune proprie..adica,o cutie de ton,o cutie de prumb,una de ciuperci,una de smantana/iaurt...ardei gras si rosii..masline..toate amestecate intr-un castron cat mai mare...si cu branza rasa pe deasupra...o nebunie..
  •  
    • 457 mesaje
    30 Aug 2004, 12:04
    0 0
    Pentru incepatoare.
    Carne de pasare nu conteaza ce poate sa fie pui intreg pulpe sau piept.
    Cartofi, delikat, piper, oregano si usturoi.
    intr-o cratita se aseaza cartofii taiati rondele si carnea deasupra, apoi se condimenteaza, usturoiul se taie rondele se acopera totul cu apa si se da la cuptor pana se rumeneste carnea.
    Pofta buna!
  •  
    • 1118 mesaje
    31 Aug 2004, 00:37
    0 0
    Zidulet ... hehehe... stai linistita ca nu esti singura. Prima mea ciorba a fost ... un fel de budinca....si a aterizat la WC intr-un final.
    Trebuie totusi sa-ti placa sa gatesti pt ca daca-ti pare o corvoada si mancarea va iesi cam cum a fost cheful tau cand ai gatit.... Bafta multa oricum!!
    Mancarea de bame e o bunatate!!!
  •  
    • 1105 mesaje
    31 Aug 2004, 11:12
    0 0
    Sunt total de acord cu h 2004.Eu gatesc cu.... dragoste. Mincarea va iesi infinit mai buna daca o faci cu placere, anticipind bucuria cu care o vor minca ai tai...Hai, mai Zidulet, ca nu-i chiar asa greu....
    Stii cum fac eu?
    Intii fac curat in bucatarie,altfel nu pot gati..
    Dau drumul la radio, cu un post bun..
    Imi adun parul la spate sa nu-mi intre in ochi si in mincare...Si da-i bataie!
    Eu consider fiecare mincare o opera de arta( sa nu rideti,dar si sotul meu imi numeste uneori mincarurile...minuni!!).
    DEsi, minunile se pot transforma uneori in cosmaruri..dar din ce in ce mai rar!!!
  •  
    • 575 mesaje
    31 Aug 2004, 12:02
    0 0
    Multumesc de incurajari, fetelor. Hai ca nu sunt nici eu dezastru tare, si mie imi place, mai mult ii bai ca sunt o perfectionista si ma supar cand nu iese cum vreau eu.. DUpa ce stau 3 ore pe cine stie ce mancare... s-o dau in bara din cauza unei mici neatentii..
    Iubi meu rade de mine si zice ca niciodata nu imiies toate felurile de mancare. EU gatesc mai mult duminica ca in rest is ocupata, nu vreau nici sa ajung bucatareasa... In rest o macaroana cu branza, un cartof prajit, ceva mai putin...
    Mi-ar placea sa iasa intotdeauna - de ex duminica am fost o bombonica, a iesit asa bine.. si musacaua, si tortellini, si crema de ciocolata...
    Ma mai consolez cu gandul ca nici voua nu va iese intotdeauna . Stiti voi, capra vecinului...)
  •  
    • 2272 mesaje
    10 Sep 2004, 10:41
    0 0
    Draga nicole_prgirl,

Bine te-am regasit,eu aseara am facut de cina pasta de ton cu maioneza preparata astfel:
    am fiert in coaja 2 cartofi,apoi i-am curatat de coaja si i-am dat pe razatoarea mica,tot pe razatoarea mica am dat si o ceapa dupa care totul l-am amestecat cu o conserva de ton in ulei(tonul cu ulei cu tot nu l-am scurs)am condimentat cu sare,piper putin si am facut o maioneza care am adaugat-o si pe ea.A mancat al meu "barbatel" ca un lup,cu ceai.
    Te pup,
    cori31