Perisoare cu smantana si marar

•  
    • 831 mesaje
    20 Aug 2004, 11:49
    0 0
    O reteta, pe care am gasit-o in cartea lu' Radu Anton Roman, si mie una mi-a placut Iata ingredientele si modul de preparare:
    500 g carne slaba de vitel
    500 g carne slaba de porc
    300 g miez paine alba
    2 oua
    1 ceapa
    100 ml lapte, 800 ml smantana, sare, piper, faina, 100 g unt, 3 legaturi marar. Se toaca carnea;painea se inmoaie in lapte, se scurge, se stoarce;ceapa se toaca f. marunt, se inmoaie in unt, la foc mic; se bat ouale si mararul se toaca marunt;se amesteca carnea tocata cu painea, ceapa, ouale si o treime din marar, sare si piper;se amesteca faina si o alta treime din marar intr-o farfurie.Se tavalesc prin faina perisoare si se prajesc in unt pana se rumenesc usor si se intaresc. Se freaca smantana cu 2 linguri de faina si marar; dupa aceea se scurg perisoarele de grasime pe o foaie de hartie absorbanta si se aseaza intr-un vas Jena, pe deasupra lor turnandu-se smantana. Se da la cuptor la foc mic pana cand scade mai mult de jumate'. Pofta mare!
  •  
    • 457 mesaje
    20 Aug 2004, 12:27
    0 0
    Suna gustos! bey, mancarea asta este fara rosii sau pasta de tomate?
    Mancarea de marar cu perisoare o fac cu sos de rosii. De aceea am intrebat.
  •  
    • 831 mesaje
    20 Aug 2004, 13:31
    0 0
    Maricica, in reteta nu scrie nik despre bulion sau rosii.....eu am facut-o exact cum am gasit-o in carte....eu stiu ce sa spun...poate o fi buna si cu bulion Pupici
  •  
    • 457 mesaje
    20 Aug 2004, 13:51
    0 0
    Am sa o fac asa cum spui tu.
    Multumesc!
    Te pup si eu.