ardei copti
-
1 0Buna dimineata,
imi ziceti si mie cum se fac ardeii copti si mai ales cum (cu ce) se mananca. Se coc pe aragaz ca si vinetele, se decojesc.. si apoi se pune ulei si nu mai stiu ce.
Mersi! -
Eu fac salata de ardei copti in felul urmator: coc ardeii (nu conteaza daca direct pe flacara sau in cuptor) ii curat si ii amestec cu rosii, ceapa, castraveti. Condimentez cu sare, pun ulei si otet si o las putin sa se odihneasca. Salata isi va lasa un suc de la rosii si de la ardei, foarte bun. Pofta buna!
-
Eu nu-i coc direct pe flacara ci pun o plita pe flacara si apoi ardeii. Cand sunt copti pe toate partile ii pui intr-o craticioara sau ce vrei tu in orice caz in ceva care poate fi acoperit. Daca nu se aburesc nu-i poti curata frumos. Dupa ce-i cureti pui sare, otet si ulei, ii dai la rece apoi ... pofta buna. Cu friptura si in general cu orice mancare la care merge ceva acrisor langa.
-
Si eu coc ardeii pe plita.
Ii curat nu numai de coaja, ci si de cotor si seminte, apoi ii rup fasii.
Zdrobesc usturoi, il frec bine cu sare si ulei pana se formeaza o crema alba. Adaug putin ulei, otet si apa calduta.
Amestec fasiile de ardei copti cu sosul asta, iar deasupra preasar patrunjel tocat.