reportaje culinare

•  
    • 33 mesaje
    22 Mar 2010, 14:34
    0 0
    pe unde ati fost, si ce ati mincat... spuneti aici, sa mergem si sa mincam si noi. pe acest forum se lanseaza azi un nou gen jurnalistic, reportajul gastronomic
  •  
    • 33 mesaje
    22 Mar 2010, 14:35
    0 0
    cartofi cu ciuperci cu avocado cu usturoi cu ceapa cu otet

desigur, titlul e de dragul scriiturii... dar asta am facut aseara, dupa un weekend petrecut la pecs. cu ocazia asta, am scris si primu reportaj - reteta!!!

pecs e un oras in sv ungariei, care e si capitala europeana a culturii anul asta. dar ungurii parca au invatat de la noi si tocmai acum s-au apucat sa schimbe bordurile si piatra cubica din tot centrul vechi. asa ca dintr-un oras superb, aproape austriac, pecs-ul a devenit un cartier bucurestean unde esti atent sa nu-ti bage vreun muncitor pick-hammer-ul in picior....

iar de mincat... intru intr-un restaurant si comand friptura la gratar. ii spun chelneritei ca o vreau fara ulei, fara slanina... dar as, farfuria vine cu halca de carne inotind in sertes zsir si incoronata cu un felioi de slana.

asa ca, ajuns acasa, cu un colesterol impresionant, fierb la aburi doi cartofi si ii amestec cu niste ciuperci shiitake trase in tigaie cu o picatura de ulei de masline. apoi am pasat doua avocado si le-am amestecat cu doi catei de usturoi zdrobiti. in alt castron, am taiat rondele o ceapa rosie si am dat-o cu otet balsamic de modena si ulei extravirgin.

apoi, in imnurile de preslavire pe care mi le ridica ficatul, am tuns totul, inchipuindu-mi ce fata ar fi facut chelnerita din Pecs daca cineva i-ar servi asa ceva, szalonna nelkul, zsir nelkul (fara slana si grasime).