Musaca x 2

•  
    • 9835 mesaje
    4 Aug 2004, 11:11
    0 0
    Ingrediente:
    - 500 g carne tocata (vita+porc, cat mai slaba)
    - cartofi
    - vinete
    - 2-3 oua
    - rosii
    - 2-3 cepe potrivit de mari
    - marar, patrunjel (cel putin cate o legatura din fiecare)
    - Vegeta, piper
    - ulei
    - cascaval

1. Cartofii si vinetele se curata si se taie rondele. Vinetele se freaca cu putina sare, se lasa cca 15-20 minute, apoi se storc de sucul amar.
    2. Asezati cate 2 straturi de rondele, intr-o tava stropita cu ulei, in asa fel incat jumatate de tava sa fie cu cartofi si cealalta jumatate cu vinete.
    3. Peste ele puneti carnea tocata amestecata cu oua, ceapa, verdeata tocata marunt, Vegeta si piper dupa gust.
    4. Acoperiti cu rondele de cartofi, respectiv vinete.
    5. Turnati deasupra o cana mare de apa.
    6. Bagati in cuptorul bine incins cca 45-60 minute, la foc mic spre potrivit.
    7. Cand este aproape gata, asezati deasupra rosiile taiate rondele si presarati cu cascaval; apoi mai dati tava la cuptor inca vreo 5-10 minute.

Se serveste fiecarei persoane cate o bucata din fiecare jumatate de tava (cu cartofi si cu vinete), cu smantana sau ketchup, dupa preferinta sau silueta .

Nota: Daca preferati sa caliti ceapa, bineinteles ca puteti face si asa. Mie, pe langa faptul ca nu imi place sa o prajesc, nici nu-mi prieste.
  •  
    • 1026 mesaje
    4 Aug 2004, 19:59
    0 0
    hm...suna foarte bine, donna!!
    As vrea sa o fac si eu pentru ca nu am incercat pana acum musaca si cu vinete.

Donna, spune-mi si mie daca am inteles bine ordinea lor in cratita:
    Se pun cartofii, vinetele, carnea tocata, din nou cartofi, vinete? (de vegeta, ulei, apa, ceapa etc nu intreb ca am inteles).
    Mersi!!
  •  
    • 9835 mesaje
    5 Aug 2004, 10:21
    0 0
    oana, NUUUUU!!! Vinetele si cartofii se pun separat, fiecare in cate o jumatate de tava.
    Pur si simplu in jumatate de tava vei avea musaca cu cartofi, iar in cealalta jumatate musaca cu vinete.
    Adica faci 2 feluri de musaca in aceeasi tava.

Eu procedez oarecum asemanator si cu prajiturile cu fructe. De exemplu, la un capat al tavii pun caise, la mijloc prune, iar la celalat capat piersici. Uite-asa, pot pune pe masa 3 feluri de prajitura!
  •  
    • 1026 mesaje
    5 Aug 2004, 19:30
    0 0
    Ha???? Aoleu, bine ca te-am intrebat ca faceam cine stie ce musaca gen ghiveci!!!!!! Ma, dar nu am mai auzit de asa ceva, sa gatesti pe jumatati de tava
    Chiar e o idee super geniala!! Si uite asa o sa fac doua musacale. Cool!
    Saru'mana pentru raspuns!
  •  
    • 48 mesaje
    5 Aug 2004, 21:21
    0 0
    Super ideie merci nu am mai auzit de doua feluri de papa in aceeasi craticioara.Dar oare nu se amesteca gusturile intre ele nu zic de arome??haaa??incercam maine sa vedem despre ce papica vb aici donna!!merci!!Pupici!!
  •  
    • 457 mesaje
    6 Aug 2004, 14:35
    0 0
    Bine v-am regasit! dupa o absenta de o luna am revenit. Dupa cum observ va mentineti, nu gluma!
    Super, donna! am sa incerc si eu reteta ta.

Daca va place va scriu o reteta delicioasa de altfel destul de cunoscuta mie imi place, poate o incercati si voi.

"Varza A' la Cluj" un fel de musaca

1gk carne tocata, 2-3 cepe, orez, piper si sare dupa gust.

2-3 verze, rosii sau pasta de tomate.

Se toaca varza si se caleste cu rosiile date prin razatoare sau pasta de tomate. Carnea se caleste cu ceapa taiata marunt, se pune piper si sare dupa gust.
    Dupa ce s-a calit varza si carnea se aseaza in cratita, un rand de varza unul de carne apoi orezul, deasupra iar varza se adauga apa cat sa acopere, se da la cuptor pana se rumeneste putin.

Pofta buna!
  •  
    • 1744 mesaje
    7 Aug 2004, 17:06
    0 0
    Musacaua de vinete se face numai cu vinete iar cea de cartofi numai cu ... cartofi.
    Daca vreti sa le puneti laolalta... e ok... depinde de gusturi.
  •  
    • 1946 mesaje
    9 Aug 2004, 12:39
    0 0
    eu am facut sambata musacaua si sotul meu cand a intrat in bucatarie si a vazut tava, a exclamat:
    - mama, ce bine miroase... si ce bine arata!!!!!
    multumesc, donna.
    mai astept retete de la tine.
  •  
    • 575 mesaje
    10 Aug 2004, 13:28
    0 0
    Vinetele nu se coc, nu? Nu radeti de mine...
    Deci se iau de la piata, se curata de coaja si codita si apoi se taie rondele...
    Si cartofii nefierti!???!
  •  
    • 1946 mesaje
    10 Aug 2004, 14:31
    0 0
    ai inteles bine.
  •  
    • 575 mesaje
    11 Aug 2004, 09:15
    0 0
    Daca tot mi-am dat cu firma in cap dovedind cat sunt de incepatoare, as vrea sa-mi ziceti si mie niste retete de baza care nu-mi ies cum trebuie:
    - prajitura cu mere
    - tocanita de carne (mai ales cata faina si apa pt sosul ala)
    - iahnie de fasole.. (tot la sos am pb)

Poate ar trebui sa deschid un topic pt noi, incepatoarele cu intrebari 'elementare'

Va multumesc.
  •  
    • 87 mesaje
    11 Aug 2004, 11:24
    0 0
    La musacaua de vinete eu prajesc putin in ulei rondelele de vinete dupa ce le las cu sare vreo 30 minute. In cazul asta cred ca musacaua iese mai "gretoasa" adica cu mai multa grasime.
  •  
    • 87 mesaje
    11 Aug 2004, 11:51
    0 0
    Ingrediente:
    Aluat :1 ou, 1 pahar zahar, 1/2 pahar ulei, 1/2 pahar apa , praf de copt (1 plic), faina cat cuprinde.
    Umplutura :1 kg mere, zahar, scortisoara.

Pentru aluat amesteci toate ingredientele mai sus mentionate si il imparti in doua parti. Prima parte se intande si se aseaza in tava unsa tapetata cu faina peste care se pune umplutura (merele curatate si rase pe razatoarea mare calite cu zaharul si scortisoara) apoi se pune si cea de-a doua foaie. Se coace in cuptor la foc mic dupa care se scoate si se presara cu zahar pudra. Eu amestec zaharul cu putina scortisoara.

Sper sa-ti fie de folos reteta pe care ti-am dat-o.
  •  
    • 1946 mesaje
    11 Aug 2004, 12:11
    0 0
    pt. zidulet!

nu trebuie sa pui faina ca sosul sa fie gros. este suficient sa lasi apa sa mai scada si adaugi 2-3 linduri de bulion. cand m-am casatorit, toate mancarurile mele semanau cu ciorbele.
    niciodata nu reuseam sa fac sosul mai gros!!!!!!!!! pana s-a gasit un suflet milostiv si m-a invatat!
    nu dispera ca o sa reusesti si tu.
    maine o sa-ti scriu o reteta de fasole iahnie exceptionala.
  •  
    • 575 mesaje
    26 Aug 2004, 14:33
    0 0
    Ds107, am facut prajitura cu mere, dar n-a fost cea mai reusita. Dar am avut si ghinion. Oricum as vrea sa-mi zici ce n-a fost bine.
    In primul rand, era tarziu cand o faceam. Cand sa pun prafuld e copt mai aveam numai unu, desfacut, lipsea putin. Ma tem ca nu mai are acelasi efect asa. Astept sa-mi confirmati voi. Apoi: cuptorul imi scapa gaz. Ca sa nu sar cu blocul, am inchis, am bagat prajitura in frigider si a doua zi cand am iesit de la servici, am dus-o la prietenul meu sa o coc. Cine a mai vazut prajitura care sa stea in frigider inainte sa o coci??? Numai eu patesc din astea.

Nu e rea, dar n-a crescut cum trebuie, nu e frageda, colturile tari, merele prea putine...

V-am pupat.
  •  
    • 87 mesaje
    30 Aug 2004, 09:17
    0 0
    Pt Zidulet. Imi pare rau ca nu ti-a iesit prajitura. Nu stiu exact ce nu ai facut bine dar cred ca nu trebuia tinut aluatul in frigider. Banuiesc ca asta a fost cauza pentru care nu ti-a crescut si a iesit tare. S-ar putea sa fie "de vina" si faina pe care ai folosit-o. Eu am facut chiar zilele trecute prajitura dupa ce am primit mesajul de la tine si nu am avut probleme. Aluatul a iesit fraged si a crescut exact cat trebuia. Cand scoti prajitura din cuptor marginile sunt intr-adevar putin tari dar se inmoaie pana a doua zi. Eu am folosit o tava mai mica decat cea de la aragaz. Daca imi dai o adresa de email iti voi scrie exact ce ingrediente am folosit. (nu vreau sa fac "reclama").
  •  
    • 575 mesaje
    30 Aug 2004, 11:58
    0 0
    Scrie-mi pe asta de pe site: zidulet@eva.ro . Intre timp s-a ingrijit si Donna de mine, mi-a descris si ea in detaliu cum sa fac un strudel. Dar vreau si asta, mama ei de prajitura...
    Dar sa ma laud, ieri am fost o gospodina.. cls I : am facut tortellini la pranz (mai aveam ciorba de vacuta) si spre seara am facut o musaca tare buna.
    Am dormit mai multumita.
    V-am pupat si multumesc.
  •  
    • 87 mesaje
    30 Aug 2004, 14:09
    0 0
    pt zidulet
    sa-mi spui te rog daca ai primt vreun email de la mine. Se pare ca am muncit 1/2 ora degeaba!
  •  
    • 575 mesaje
    31 Aug 2004, 12:15
    0 0
    Ds107, am primit, multumesc.

Pofta buna, ma duc sa pap.
  •  
    • 87 mesaje
    31 Aug 2004, 13:43
    0 0
    Sa-ti fie de bine! La ora asta cred ca ai terminat de papa.