cina cu putine calorii
-
0 0ce solutii sunt pentru o cina gustoasa cu putine calorii inafara de salate?Ceva mai inedit dar in acelasi timp si sanatos!
-
Macrou cu legume, la cuptor
1. Tai cuburi cativa morcovi si o telina. Le fierbi pe jumatate.
2. Cureti 4-5 cepe mici.
3. Pui pestele (curatat si spalat bine) in tava, iar in jurul lui adaugi ceapa, legumele si o parte din zeama in care au fiert acestea, in care ai adaugat Vegeta si piper, dupa gust.
4. Bagi tava in cuptorul bine incins si lasi sa se faca cca 15 minute, la foc mediu.
5. La servire, poti adauga in sosul format putin otet sau suc de lamaie (cu otet mie mi se pare mai gustos, totusi). -
Mie-mi plac la nebunie frigaruile de legume (cu tot felul de legume, cu ciuperci, poti pune si carne slaba daca le vrei cu carne). Un alt fel super sint legumele la tigaie: se pun tot felul de legume taiate in fasii cam 1cm/4-5cm, chiar si mai subtiri putin (ardei, ceapa, morcov, dovlecel, vanata, plus oricare alta leguma va mai place voua), se pune putin ulei in tigaie (foarte putin, mai mult sa se unga tigaia) si le lasi sa-si scoata toata apa si sa se caleasca (eventual la inceput cu un capac, ca sa se inabuseasca oleaca). Daca mai trebuie putina apa ca sa se inmoaie si sa nu fie crocante ci moi, se mai poate picura putina, in functie de cantitati. Eu mor dupa ele. Unele foarte bune se gasesc si la Carrefour Orhideea, vis-a vis de restaurantul La mama, e ceva cu self-service, cu pizza si tot felul de alte chestii (sincer nu mai stiu cum se numeste, da' poate il stii). Se apropie foarte bine de ce fac eu acasa.
Si nu pot sa rezist sa nu scriu si reteta mea favorita de salata italieneasca, sorry ca indraznesc
intr-un thread in care nu s-au cerut retete de salate
(reteta originala e cu mozzarella, da' mie-mi place branza un pic mai sarata, asa ca eu folosesc Feta sau cind n-am, telemea). Se aseaza un strat de rosii pe o farfurie, se presara cu busuioc tocat si/sau cu orice alte ierburi mediteraneene (sau nu) va plac voua. Apoi presar brinza pe deasupra fie taiata cubulete fie felioare, mai pun niste ierburi aromate si peste branza, presar ulei de masline si putin piper (preferabil de-ala proaspat macinat) si gata! Cea mai delicioasa salata ever! Eu mai pun citeodata citeva masline si/sau crutoane. Mor! In vara asta numai salata de-asta si frigarui am mincat (mi-am cumparat gratar electric, sint o fericita
)
Pofta buna!
Ma duc sa maninc ceva ca mi s-a facut o foameeeeeee 
Pupici,
Nicole -
ti-am citit reteta si vreau sa te intreb in legatura cu acest tip de branza : FETA. Cum este : sarata, cu mai putine calorii decat telemeaua noastra, este dietetica sau ce ? vreau sa stiu si eu pentru ca de multe ori am vrut sa cumpar si nu stiam ce o sa cumpar. vad ca foarte multe persoane o cumpara. te rog sa-mi raspunzi.
-
ti-am citit reteta si vreau sa te intreb in legatura cu acest tip de branza : FETA. Cum este : sarata, cu mai putine calorii decat telemeaua noastra, este dietetica sau ce ? vreau sa stiu si eu pentru ca de multe ori am vrut sa cumpar si nu stiam ce o sa cumpar. vad ca foarte multe persoane o cumpara. te rog sa-mi raspunzi.
-
Feta e o brinza sarata, mult mai fina decit telemeaua romaneasca. Din cite stiu eu exista si feta dietetica da' n-am incercat-o niciodata. Feta normala nu cred ca e foarte foarte grasa (chiar nu stiu sa fac comparatie cu telemeaua din punctul asta de vedere), eu oricum pun destul de putina, peste rosii, cit sa le dea gust (nu pun deloc sare peste toata salata)
Nicole