Dati-mi o reteta speciala!!!
-
0 0Vreau sa organizez o masa pentru mai multe persoane din familie dar nu prea stiu ce mancaruri sa gatesc. Ma puteti ajuta cu niste retete? Va raman datoare ...
-
Flavia, incearca la aperitiv o salata care mie mi se pare foarte spciala: cascaval, sunca, ciuperci, porumb, masline cu maioneza si iaurt. de asemenea iti recomand o budinca de pui: piept de pui sarat, piparat, batut putin ca pentru snitele. se unge un vas yena cu margarina, se pune un rand de piept de pui, un rand de branza topita (indiferent de marca, de ex. eu folosesc cea feliata pentru sendviciuri), apoi iar un rand de snitele...branza..snitele....
Deasupra se toarna doua-trei oua batute cu iaurt sau smanatana (ce preferi) si cascaval ras. E super! iti garantez! se serveste cu garnitura preferata! -
Eu iti pot propune ceva simplu si bun (si pe deasupra si sanatos!): carne tocata cu orez si spanac. Prajesti carnea in propria-i grasime, fierbi spanacul cu citeva cubulete Knorr, si fierbi orezul cu sare. Totul in proportie de 1:1. Amesteci apoi totul si daca mai e nevoie mai pui un pic de supa de carne (trebuie sa aiva totul o consistenta lejera si nu iasca). Condimentezi dupa gust (piper, usturoi, Chili) si apoi pregatesi un platou mare cu frunze de salata verde. Pui cite
o gramajoara din acest amestec pe mijlocul fiecarei frunze si apoi le decorezi pe fiecare cu un mot de smintina. Pofta buna! -
SOBO simplu o fi mai..........da sanatos in nici un caz
daca ai zis carne ai zis toxine daca mai e si tocata.........si prajita in propria grasime.......colesterol ai zis........restul merge
si ca mot ii pui si smantana......muuuuuuuulllllttt colesterol.
gustoasa si usoara o fi reteta da da de sanatoasa sa nu mai zici. -
Fetelor, am si eu o problema! Ziua fetitei mele este chiar in ziua de Pasti si o sa am musafiri... Voi ce ma sfatuiti? In ce parte a zilei sa ii chem? Ce preparate sa ii servesc? Parca nu m-as apuca sa fac tot tacamul de Pasti. E prea multa munca! Voi ce ziceti? (Invitatii vor fi din familie si vor fi cam multi.)
-
ellena......sa-ti traiasca fetita sa fie sanatoasa
eu imi aduk aminte cand eram mica mami imi facea de ziua mea puisori.....simpli dar de efect mai ales pentru copii
un puisor il faci din jumatate de ou fiert si taiat pe lungime(ca la oua umplute) care se aseaza cu galbenusul in jos, ramane albusul in sus (corpul puiului) ii pui duoa aripioare (din maioneza de ex) apio fierbi cativa cartofi mici sau pe care ii tai cat mai rotunzi si faci capusorul pe care il infigi in ou cu un scobitor.....aici imaginatie.....oki din piper, cioc din gogosari murati .....se aseaza pe frunze de salata.......nu sunt greu de fakut si efectul este........daca eu nu am uitat de acum 20 de ani si mai bine......iti poti folosi imaginatia -
Astea-s sclifoseli Alinutae, si o sa-ti spun si de ce: orezul contine fibre, spanacul nu mai trebuie sa-l laud, usturoiul e de milioane, cu smintina ai dreptate (dar poti folosi iaurt daca ai probleme cu colesterolul) cit despre carnea tocata nu stiu cum o-i prepara-o tu insa la mine predomina carnea si nu slanina. Si am facut precizarea cu "prajitul" in propria-i grasime tocmai pentru ca multe femei obisnuiesc sa puna uleiul de doua degete in tigaie, si am vrut sa le atentionez ca nu e cazul. Asa ca ramin la evaluarea mea!
-
Ce faci Alinutae, ca acum te-am vazut ce sfaturi ii dai Ellenei?! Si inca pentru o masa de copii?? Am crezut ca nu vad bine!!! Oua cu maioneza?!?! Pai tu critici tocatura mea macra cu spanac si smintina ca are toxine si colesterol si tu recomanzi copiilor "otrava" pura? Si inca sub forma atractiva de "puisori" ca sa poata baga bietul copil trei in gura? Esti tu cea anti-colesterol cu retete pe baza de colesterol pur? Poate sinteti mai multe Alinutae ca altfel nu mai inteleg nimic!
-
sobo mai bine abtinete........ce am recomandat eu nu este toxic asa cum zici tu maioneza se pune doar de decor.......iar in rest totul e fiert!!!!
nu am nimik contra smantanii dar cu carnea nu sunt de acord.....e TOXICA indiferent daca e grasa sau slaba toxica tot e.........dar nu am de gand sa ma obosesc sa-ti povestesc cum si de ce .........
aaa si inca ceva eu sunt pe drumul spre lacto-vegetarianism (peste din cand in cand mai pap) si stii de ce? pentru ca am citit foarte mult despre carne si ce contine si cum actioneaza asa ca renunt, nu e sclifoseala cum zici tu.
eu sunt o gurmanda si imi placea grasimea, carnea in general carnatii dar am vazut efectele si nu-mi mai trebuie......... -
Pr. Flavia
Aperitive:
- Salata Blue Cheese (mot-a-mot "brinza albastra, adica brinza mucegaita tip Regina Blue)
- Salata cruditati
- Asortiment de casuri + cascavaluri,
- Asortiment de mezeluri fine (tip Sibiu, sunca de Praga "adevarata"/ jambon spaniol, babic, ghiudem, rulade de pasare: in cantitati minime (nu trebuie sa te indopi de la aperitive)
sau
Aceleasi salate + brinzeturi + chiftelute mici + cirnaciori prajiti + ficatei de pasare pane, mini-snitzele din piept de pasare.
Ce ai putea sa nu stii:
Salata Blue Cheese: salata verde taiata fin, usturoi si ceapa verde tocate fin, ridichi feliute subtiri, ardei gras felii fine, castravete verde feliute subtiri, mult marar tocat. Se sareaza, se pipereaza, se amesteca. Deasupra se presara fisii subtiri de piept de pasare la gratar sau bucatele de ton. Deasupra tuturor se toarna un sos facut din aprox. 100 g brinza mucegaita facuta pasta cu furculita, dar mai bine cu cutitul de la mixer, diluata cu smintina si 1 lingurita de zeama de lamiie. Se orneaza cu telii de ou fiert tare.
Snitzele piept pasare + ficatei pane: se face un aluat din 2 galbenusuri frecate cu 2 linguri bune de ulei, + sare + un virf de cutit de praf de copt + 2-3 linguri de apa minerala/sifon + 2-3 linguri de faina (cit inghite aluatul), iar la sfirsit, albusurile batute spuma tare, ca pentru bezele, se amesteca in aluat incet, pe verticala, pina la omogenizare. Se inmoaie si se scurg in acest aluat, felii subtiri de piept de pasare sau ficateii bine scursi (eventual tamponati in servetel) si se prajesc in ulei incins (nu este neaparat dietetic, dar, cum prajirea se face rapid, nu sunt indigeste).
Al II-lea fel:
O bucata mare de pulpa de vitel sau porc, pusa intr-o tava cu ulei. Se intoarce pe o parte si pe alta, astfel incit carnea sa fie unsa complet. Se condimenteaza pe deasupra cu sare (sau putin Delicat/Vegeta), piper, boia, cimbru/menta uscata, praf de usturoi, sau catei de usturoi pisati. Se da tava la frigider pt. cel putin 2 ore (se poate lasa si de seara piina a doua zi). Se scoate tava de la rece si se mai toarna deasupra apa + 1 ceasca de vin, astfel incit nivelul acestui sos sa acopere cam 2/3 din carne. Se da la cuptor pt. cca. 1 ora. Din cind in cind se mai stropeste friptura cu zeama din tava. La final, in tava, trebuie sa mai ramiina citeva linguri bune de sos.
Procedeul poate fi folosit cu orice sortiment de carne. Fragezirea este impecabila, iar de gust ... ce sa mai vorbim.
Garnitura: cartofi fierti + prajiti. Se fierb cartofi de marime medie in coaja. Se decojesc si se rumenesc in volum mare de ulei incins. Sunt deliciosi si ... extrem de fatosi.
Salata: fie de varza.alba/rosie, data pe razatoarea mare, frecata cu sare, piper si asezonata cu ulei + otet de mere + putina ceapa verde tocata, fie muraturi asezonate.
Desert: cel mai simplu si mai delicios: banane, mere, portocale, mandarine, kiwi cam in cantitati egale, taiate cubulete, amestecate si cu o mina de stafide tinute 1/4 ora la inmuiat in apa calduta, 1 lingurita de whisky, smintina diluata cu iaurt, batute cu doar 2 lingurite de zahar, care se toarna pe deasupra.
Mai traiesti sau ai murit de salivatie?
Ti-am dat solutii rapide si savuroase. Daca vrei ceva mai complicat ... cere si ti se va da.
mica2 -
Flavia,
M-am gindit sa-ti mai dau totusi niste retete de salate.
1. Salata de rosii italiana : rosii mici si dulci taiate in sferturi + ardei grasi/capia taiati felii subtiri, castravete verde taiat subtire, ceapa + usturoi verde, 2 linguri masline fara simburi, taiate felii, sau chiar intregi, busuioc (chiar si uscat - se rehidrateaza oricum de la celelalte legume), ulei de masline. Se amesteca totul. Deasupra se presara pe toata suprafata cuburi de 1 cm de brinza feta.
2. Salata andive: andivele se pun sub jet de apa intregi si nu pt. mult timp (in contact cu multa apa devin amare). Se taie apoi felii, se amesteca cu ceapa/usturoi verde, felii de ou fiert tare, ulei de masline, zeama de lamiie si marar.
Desert rapid: felii de fructe diverse - mere, pere, caise, portocale, banane trecute prin aluatul crocant din mesajul anterior (fata de reteta initiala, se adauga 1 lingura de zahar in aluat) si prajite in ulei incins. Se scot cu spumiera, se pun pe un platou intins si se presara in strat f. fin cu zahar pudra vanilat.
mica2