vreau reteta pt chec

•  
    • 41 mesaje
    2 Feb 2010, 20:35
    0 0
    as vrea sa fac un chec pufos si rapid.am incercat zilele trecute pt prima data dar nu mi-a crescut deloc cu toate ca am pus si praf de copt
  •  
    • 267 mesaje
    3 Feb 2010, 00:21
    0 0
    Chec marmorat, il fac de ceva vreme si nu am dat gres. Reteta e de pe ele.ro. Pt 2 checuri: 6 oua, 300 zahar, 200 ulei, 300 faina, 1 praf de copt, esente. Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu zaharul. Separat galbenusurile le amesteci cu uleiul, turnand uleiul treptat ca la maioneza, intr-o sg directie. Eu sting cu otet praful de copt, se poate sa-l pui peste faina. Pui albusurile peste galbenusuri si alternezi cu faina in ploaie, amesteci cu o lingura de lemn, usor, de jos in sus. Si cam asta e. Ungi tavile si pui compozitia, Poti sa opresti cateva linguri si pui niste cacao, si o pui direct in tava ca sa iasa colorat. La cuptor focul sa fie mai tare initial si apoi mai reduci. Faci testul cu scobitoarea si ..gata !
  •  
    • 41 mesaje
    3 Feb 2010, 10:08
    0 0
    mersi daria...poop
  •  
    • 2487 mesaje
    3 Feb 2010, 13:40
    1 0
    Tipsuri pt o prajitura frumoasa si pufoasa.
    Toate ingredientele sa fie masurate si asezate pe masainainte de a incepe,tava unsa cu ulei si data cu faina.
    Eu respect regula ude la ude, uscate cu uscate, deci ude:ou, lapte, ulei, zahar, esente,uscate:faina , praf de copt.
    Praful de copt se amesteca cu faina si se adauga ultimul, o data ce intra in contact cu romul sau zeama de lamiie se degaja bioxidul de carbon necesar cresteri, deci e bine ca procesul sa aiba loc la cuptor.
    Cuptorul e bine sa fie incins la max si lasat asa primele 5 min, dupa urmatoarele 25 la mediu-180 grade.
  •  
    • 267 mesaje
    3 Feb 2010, 22:34
    0 0
    Multumim bim..Rareori mi s-a intimplat sa nu-mi iasa o praji..dar mi s-a intimplat ca deh..