Lapte fara lactoza

•  
    • 476 mesaje
    25 Ian 2010, 12:43
    1 0
    Deoarece am intoleranta la lactoza (ma balonez, am crampe, si chiar diaree) nu pot bea lapte, oricat de tare mi-as dori.
    Exista lapte praf fara lactoza (din acela de care beau bebelusii) dar costa destul de mult pentru posibilitatile mele financiare actuale (300 000 lei vechi cutia).
    Aveti idee daca exista lapte praf fara lactoza romanesc?
    Stiu ca exista un lapte fara lactoza la cutie (Zimil) dar are doar 500ml....
    Si mai stiu ca exista lapte din soia, dar parerile sunt impartite. Alergologul meu mi-a zis ca el bea lapte din soia (are si el intoleranta), dar gastroenterologul a spus ca soia este modificata genetic si nu recomanda.
    Multumesc mult pentru raspunsuri,
    Sab
  •  
    • 2487 mesaje
    25 Ian 2010, 15:03
    0 0
    Bea ceai, solutia ideala.
    Sau invata sa faci lapte de soia, aveam o cunostinta care facea tofu in casa.
    Soia boabe , gasesti in piata la obor la kg.
  •  
    • 3036 mesaje
    26 Ian 2010, 07:19
    2 0
    pai, daca stai sa analizezi, tot ce mancam este ba plin de E-uri, ba modificat genetic.

doar nu crezi ca laptele de la magazin e cine stie ce chestie perfect sanatoasa...

plus ca... nu inteleg, de ce vrei cu tot dinadinsul sa consumi cantitati mari de lapte? o cutie cu lapte praf, de-ala de 300.000, este o cheltuiala OK, daca ti-ai prepara lapte doar ocazional.

ar fi util sa stii ca foarte putini adulti pot digera bine lactoza - acest lucru se intapla doar in prezenta lactazei, o enzima secretata in cantitati suficiente doar in primii ani de viata. o data cu intarcarea, secretia de lactaza incepe sa scada, iar sistemul digestiv se adapteaza la alimentatia solida.

asa ca laptele, in general, ar trebui consumat cat mai rar si in cantitati cat mai mici.
  •  
    • 36 mesaje
    31 Ian 2010, 11:13
    1 0
    Eu am cumparat acum doua saptamani din Carrefour lapte la cutie LaDorna- "Dimineti lejere" 90%mai putina lactoza. Era la promotie iar pe doua cutii (1 litru fiecare) am dam in jur de 5 lei.